Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, dziewczyny :D

Właśnie wróciłam z zakupów gwoździowo - kołkowo - śrubowo - blaszanych :roll: Niedługo przywiozą rynny i jakieś jeszcze paści :roll:

Anusia, ciekawa jestem tych rózyczek jak nie wiem co :roll: :roll:

Cześć Moniu :D

Uwierzyć nie mogę w to, co czytam :o

Czy to jakieś nowe odmiany roślinek??? :o Też kcem :lol: :lol: :lol:

Mam też pytanko... (kiedy nie mam? :oops: ). Wsadziłam tę miodunkę od Ani i zastanawiam się czy może jak ją przytnę przy samej ziemi, to lepiej odbije?

ja własnie kupiłam środek EKOLOGICZNY żeby nie było :lol: :wink: przeciw komarom i kleszczom w takim baniaczku z rozpylaczem podłączyć wąż od wody i robić psik psik po roślinkach trawie i architekturze ogrodowej :D na 500 m.kw. wystarcza i co najmniej na miesiąc ponoć skuteczny :lol: :wink: pisze że nie szkodzi dzieciom i źwierzątkom :lol:

ja własnie kupiłam środek EKOLOGICZNY żeby nie było :lol: :wink: przeciw komarom i kleszczom w takim baniaczku z rozpylaczem podłączyć wąż od wody i robić psik psik po roślinkach trawie i architekturze ogrodowej :D na 500 m.kw. wystarcza i co najmniej na miesiąc ponoć skuteczny :lol: :wink: pisze że nie szkodzi dzieciom i źwierzątkom :lol:

A teściowym? :roll:

Grzeczna dziewczyka :D

o teściowych nie pisało ale jak dzieciom nie to i teściowym nie zaszkodzi :lol:

Ok-uś Piotrusiowi nie wytłumaczę że albo komary albo On :wink: więc specjalnie patrzyłam co na etykietce naskrobane i same naturalne rzeczy byli wypisane żadnej chemii to wziełam u nas potworne komarze mutanty latają :evil: a gryzą tak że jak nigdy żadnego uczulenia nie miałam i poukąszeniu mały bąbelek był to teraz jak mnie taki dopadł to babel jak 5 złotych :evil: a co dopiero jakby mi taka bestia do dziecka się dorwała :evil:

zapodaj proszę nazwę, bo sama go nie kupiłam a zarekomendowałam już - tylko jak tak bez nazwy :oops:

Gosia ja go widziałam juz wczesniej nawet niż pisałaś :wink: po prostu napad komarów mutantów mnie zmobilizował :lol:

o takie to cóś kupiłam http://www.centrumogrodnicze.pl/images/towary/duze/62_0.jpg

więcej na stronie napisali ale normalnie w ogrondniczym jest :D http://www.cedrus.zgora.pl/pl,item,odstraszacz_komarow_i_kleszczy_pozegnanie_z_komarem_-_950ml,1686.html

Potrzebna pomoc finansowa dla Sprekelii :roll:

To nie to forum, ale dziewczyna w wielkiej potrzebie, a kwota niewielka - na operację nowotworu brakuje 1500zł :roll:

Gdyby ktoś był chętny do pomocy, proszę pisać na pw.

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,11455.90.html

Moniu to było oszustwo... niestety, dobrze że nie zdążyło się jeszcze roznieść...

Potrzebna pomoc finansowa dla Sprekelii :roll:

To nie to forum, ale dziewczyna w wielkiej potrzebie, a kwota niewielka - na operację nowotworu brakuje 1500zł :roll:

Gdyby ktoś był chętny do pomocy, proszę pisać na pw.

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,11455.90.html

Moniu to było oszustwo... niestety, dobrze że nie zdążyło się jeszcze roznieść...

kurcze :-?

przez takich jak ona ludziom odechce sie pomagac innym....

:evil:

jestem wkurzona, że dałam się oszukać, a w dobrej wierze miałam zamiar podziałać :evil: oczywiscie też wysłałam co nieco, choć sama teraz mam masę wydatków z okazji dachu :evil:

:cry: :cry: :cry:

i jest mi przykro, że ktoś może być do tego stopnia nieuczciwy :cry:

nawet mi przez mysł nie przeszło, że tak poważną chorobą można zasłaniać oszustwo :cry:

sprawa już zgłoszona na policję :-?

:evil:

jestem wkurzona, że dałam się oszukać, a w dobrej wierze miałam zamiar podziałać :evil: oczywiscie też wysłałam co nieco, choć sama teraz mam masę wydatków z okazji dachu :evil:

:cry: :cry: :cry:

i jest mi przykro, że ktoś może być do tego stopnia nieuczciwy :cry:

nawet mi przez mysł nie przeszło, że tak poważną chorobą można zasłaniać oszustwo :cry:

sprawa już zgłoszona na policję :-?

wiem czytałem monia wez sie gnojami i padlina nie przejmuj to tylko padlina..

Generalna zasada - jeśli się kogoś nie zna osobiście, nie dawać pieniędzy 'do ręki'. Tylko i wyłącznie przelew i tylko i wyłącznie na fundację, ze wskazaniem konkretnej osoby. Najlepiej jak fundacja jest duża i znana - oni wszystko dokładnie sprawdzają. Jeśli fundacja jest mała, nowa, założona na jedną konkretną osobę - sprawdzać w necie, jest Krajowy Rejestr Fundacji (działa równolegle do KRS), sprawdzać stronę - powinny być ujawnione zaświadczenia, dzwonić i sprawdzać te zaświadczenia :roll: Dobrze jeśli na stronie fundacji są ujawnione dokumenty finansowe :roll: Tu też można sprawdzić

Oszuści byli, są i będą - i zawsze będą żerować na dobroci i szlachetności ludzi uczciwych... To nie znaczy, że trzeba przestać pomagać, trzeba to tylko robić z głową :roll:

Jeśli ktoś podaje swój osobisty nr konta, to jest to pierwszy sygnał, że coś jest nie tak...

A nawet jeśli robi to uczciwie i rzeczywiście potrzebuje, to z tego rodzaju pomocy (wpłaty na prywatne konto) wynikną dla niego wyłącznie problemy z US :-?

przykro mi i źle się z tym czuję ... niepojęte to dla mnie i zbyt skomplikowane :cry: Przez takie osoby będzie coraz mniej ludzi o prawdziwie dobrym sercu, skorych do pomocy :cry:

Moniu, wszyscy wiemy, że zrobiłaś to z dobroci serca. Rozumiem, jak możesz się czuć, ale naprawdę nie masz powodu :)

Najważniejsze, że sprawa się szybko wydała - mam nadzieję, że zbyt wiele osób się nie nabrało :roll: Zresztą każdy sam podejmuje tego rodzaju decyzje...

Głowa do góry :)