Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ślicznie wszystko kwitnie, tylko tych różyczek szkoda :cry:

One mogą puścić nowe pąki? Bo ja się na różach całkiem nie znam :oops:

puszczą, ale trzeba trochę czasu - ok.2-3tyg. :cry:

Łączę się w bólu :cry: Rzeczywiście szkoda wielka :cry:

Pięknie ci ten daszek układają i tempo mają doskonałe :o :o :wink: Dom pięknieje w oczach!

Monia ,a tak z innej beczki:rododendrony można przesadzać ,tak na przykład za rok?zastanawiam się ,czy nie wsadzić je na razie obok starego domu ?Było by łatwiej chociażby z podlewaniem ,na budowie nie jestem przecież codziennie.

Pięknie ci ten daszek układają i tempo mają doskonałe :o :o :wink: Dom pięknieje w oczach!

Monia ,a tak z innej beczki:rododendrony można przesadzać ,tak na przykład za rok?zastanawiam się ,czy nie wsadzić je na razie obok starego domu ?Było by łatwiej chociażby z podlewaniem ,na budowie nie jestem przecież codziennie.

Dzięki, Beauty :D :D :D Układamy dachówkę "na mijankę" jak to mawia moja ekipa, czyli nie jedna pod drugą, ale z przesunięciem jak cegły. Super to wygląda.

Co do rh - nie powinno się przesadzać, ale ja przesadzałam swoje kilkakrotnie dwa lata temu i rok temu i nic im się nie dzieje :wink: Ważne, by wsadzić w kwaśnym torfie i posypać korą, żeby woda nie parowała :wink: Wilgoć b.lubią :D

Jak tak mówisz ,to wsadzę na nowym :lol:

Dachóweczka pięknie się prezentuje ,a kolor to masz ceglasty ,angoba,bo na zdjęciu jest ciut inny?

ceglasty angoba, ale co zdjęcie to inaczej wygląda - chyba mój aparat nie lubi tego koloru :lol: :lol: Na jednych fotkach jest brązowy, na innych czerwony, a jeszcze na innych zupełnie ceglasty :lol:

http://img20.imageshack.us/img20/1883/1605063.jpg

Na żywo jest najbardziej zbliżony do tego tutaj na zdjęciu powyżej - fotka lukarny w trakcie prac.

tu dachówka w zbliżeniu:

http://img515.imageshack.us/img515/6411/zdjcia0438.jpg