Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monisiu domek prezentuje sie wspaniale :D Widzę że zamontowałaś tez okna dachowe.Będziesz w tym roku grzac w domu?

Mam jeszcze pytanka :wink: Dla wzmocnienia roślin to co ile stosujesz tą słynną gnojówkę?

I następne pytanko :D Chcę się doradzic w pewnym temacie.Chodzi mi o thuje szmaragd co ile trzeba by było je sadzic aby w przyszłości dotykały się tylko lekko gałązkami?

Zachowały swój naturalny kształt.

Ps.A te zdjęcia z rodo - nie wiem gdzie je widziałam :(

Ale coś mi się tak wydaje że chyba u kogoś w dzienniku.Oczywiście jak sie natknę to dam znac.

Witam wszystkich z rana :D

Aniu, Wu, Danusiu - dziękuję za miłe słowa :D :D :D :D Jestem naprawdę zadowolona z dachóweczki i wykonania, ale póki nie skończą nie mówię za wiele,żeby nie zapeszyć :lol:

Aniu - kolor na wczorajszym zdjęciu nareszcie udało się uchwycić, bo dtychczas wychodził za każdym razem inny. Jest właśnie taki jak na tej fotce - ciemna cegła. Chciałam bardziej marchewkowy, ale co tam... Wszyscy znajomi i cieśle mówią, że taki jest zdecyzdowanie ładniejszy (niedaleko nas jest dom z dachem marchewkowym i widać porównanie, ale dla mnie ładny taki i taki :lol: ) :roll:

Monisiu domek prezentuje sie wspaniale :D Widzę że zamontowałaś tez okna dachowe.Będziesz w tym roku grzac w domu?

Mam jeszcze pytanka :wink: Dla wzmocnienia roślin to co ile stosujesz tą słynną gnojówkę?

I następne pytanko :D Chcę się doradzic w pewnym temacie.Chodzi mi o thuje szmaragd co ile trzeba by było je sadzic aby w przyszłości dotykały się tylko lekko gałązkami?

Zachowały swój naturalny kształt.

Ps.A te zdjęcia z rodo - nie wiem gdzie je widziałam :(

Ale coś mi się tak wydaje że chyba u kogoś w dzienniku.Oczywiście jak sie natknę to dam znac.

grzać chyba nie będziemy

okno dachwe jest tylko jedno, w bocznej połaci - jestem przeciwniczką dachowych okien i najchętniej bym go w ogóle nie chciała :-?

gnojówką podlewam raz na 2 tyg.

Shmaragd ma bardzo ładny pokrój i ładnie wygląda w lekkich odstępach, który to wyeksponuje. Ja sadzę w odległości 1,5m i powinno być kiedyś dobrze. Ja moje wsadziłam na krótkim odcinku okalającym rabatę na przemian z tujami Holmstrup (podobny pokrój, lecz nieco wolniejszy wzrost).