Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu, rzeczywiście pokoik Pawełka świetnie się prezentuje :wink: a do tego jakby ściankę kolankową masz wyższą niż u Beauty??? Albo to złudzenie, bo Beatka ma już wszystko zabudowane... Jakkolwiek by nie było pokój jest bardzo duży i widny :o

Jedynie łuczków mi szkoda :cry:

a jakie planujesz balustrady???

Rzeczywiście ,ściana kolankowa jest zdecydowanie wyższa ,dzięki czemu mój dach jest bardziej stromy i okap nisko opuszczony ,ale tak chcieliśmy.Daszek nasz wygląda przez to bardzo smakowicie ,jak torcik :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, rzeczywiście pokoik Pawełka świetnie się prezentuje :wink: a do tego jakby ściankę kolankową masz wyższą niż u Beauty??? Albo to złudzenie, bo Beatka ma już wszystko zabudowane... Jakkolwiek by nie było pokój jest bardzo duży i widny :o

Jedynie łuczków mi szkoda :cry:

a jakie planujesz balustrady???

Nasza ścianka kolankowa ma wys. 60cm i taką mieliśmy zaprojektowaną (tak chciałam).

Łuczków mi nie szkoda ani trochę - wolę takie rozwiązanie - wygląda b.dobrze, a przy tym nie muszę się obawiać, że śnieg będzie zalegał za ścianką (tak było w zimie - śnieg leżał za łuczkami. Jak przyjdzie balustrada, jaką chcę, to będzie jeszcze ładniej.

Barierka tarasowa bedzie kuta z wyginanymi/wypukłymi dolnymi częściami. Sfotografuję przy okazji.

Rzeczywiście ,ściana kolankowa jest zdecydowanie wyższa ,dzięki czemu mój dach jest bardziej stromy i okap nisko opuszczony ,ale tak chcieliśmy.Daszek nasz wygląda przez to bardzo smakowicie ,jak torcik :lol: :lol: :lol:

U nas zdjęcia spłaszczają dach - w rzeczywistości jest stromy - kąt 38' i wygląda bardzo wytwornie, zwłaszcza teraz, po położeniu dachówki :wink: :D Jestem naprawdę zadowolona. Ścianka kolankowa jest jak dla nas w sam raz - nie za wysoka i nie za niska, bo pomieszczenia są funkcjonalne i wygodne. A Twój daszek też cudowny, jak najbardziej :wink: :D

Moniu coraz wyraźniej Twój dworek się wyłania z powijaków. Z niecierpliwością czekam na postępy budowlane

Gosiu, na razie z postępami stop. Może bliżej jesieni coś ruszymy. Teraz moze się uda nareszcie zacząć instalacje, ale wciąż mam dylemat, czy zaczynać, gdy nie ma okien i nie bedzie tynków w tym roku :roll:

U nas zdjęcia spłaszczają dach - w rzeczywistości jest stromy - kąt 38' i wygląda bardzo wytwornie, zwłaszcza teraz, po położeniu dachówki :wink: :D Jestem naprawdę zadowolona. Ścianka kolankowa jest jak dla nas w sam raz - nie za wysoka i nie za niska, bo pomieszczenia są funkcjonalne i wygodne. A Twój daszek też cudowny, jak najbardziej :wink: :D

Rzeczywiście zdjęcia spłaszczają :lol: mój ma 40' zresztą tak jak i u Dorfi :wink:

dzień dobry

Monia z tego co wypatrzyłam to najlepsze promocje na okna są pod koniec roku jak produkcji nie mają :D piekny pokoik Pawła i pomimo Twojej niechęci do okien dachowych zdecydowanie zyskał na okienku :D

ale my musimy zamówić wcześniej, przed zimą, żeby zrobić wykończenie parapetów przy lukarnach - póki co są wykonane z OSB i zabezpieczone folią, ale długo tak być nie mogą :roll: - trzeba obić plachą w kolorze dachówki, ale do tego muszą być okna, żeby wszystko się ładnie zgrało :roll: :roll:

To szkoda, ale tak bywa na budowie. Jak się nie ma dużej kasy czy kredytu to tak wszystko kapie, kap, po troszeczku :roll: Trzymam kciuki by się udało jednak elektrykę i tynki zrobić

No, niestety tak to wygląda, gdy się buduje za krótkoterminowe kredyty na mniejsze kwoty :roll:

Nie przejmuję się :lol: Staram się optymistycznie patrzeć na świat, pomimo przeciwnosci losu :wink: W tej chwili to nawet nie żałuję, że nie mam pętli w postaci kredytu hip., choć zapewne byłoby miło cieszyć się zamieszkaniem w szybciej wykończonym domku :roll: :wink: Tymczasem cieszę oko innymi domkami i na spokojnie urządzam swój ogród :D

Moniś ale to tylko ściany i dach :lol: potem może starczy na hydraulika elektryka ewentualnie tynki i wylewki a cała reszta własnym ręcami robiona bedzie i to powoluśku w miarę jakichś wolnych środków kurcze chyba jednak trzeba zacząć w totka grać tylko że ja za cholerę szczęścia nie mam :-? :roll:

:o co ja tu przeczytałam to głowa mała :o - Twój dziennik czyta się jak dobrą książkę - wczorajszy wieczór poświęciłam na przeczytanie go od deski do deski - chyba nie muszę pisać jak wielkiego podziwu jestem przede wszystkim dla Twojej pracy włożonej w ogród i zazdroszczę takiej wiedzy :-) Ja jeszcze ani ogrodu ani domu nie mam (mam projekt :wink: ) ale od jakiegoś czasu planuję na kartce co gdzie i jak. Twój dziennik jest dla mnie wielką inspiracją :-) Życzę wytrwałości w budowie!!

Pozdrawiam

kasia_basia