Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nitek, nie chodzi o to, żeby rano były w cieniu, tylko żeby nie były wystawione na popołudniowe, najbardziej palące słońce :roll: Zresztą chcesz mieć brzydkie hosty, to je sadź od frontu :lol:

no taaa. i po takim czymś co ja mam zrobić, no co ??? :)

na opasce tyż będzie słońce... ja mam słońce na całej działce... pytanie tylko w różnych porach dnia :)

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nitek, nie chodzi o to, żeby rano były w cieniu, tylko żeby nie były wystawione na popołudniowe, najbardziej palące słońce :roll: Zresztą chcesz mieć brzydkie hosty, to je sadź od frontu :lol:

na opasce tyż będzie słońce... ja mam słońce na całej działce... pytanie tylko w różnych porach dnia :)

Masz zrobić, co mówię :lol:

Na opasce masz słońce rano i wieczorem - nisko, ono już nie jest takie palące :roll: Od frontu masz stanowisko typowo "słoneczne" - tam jest słońce najdłużej i o tej porze, kiedy jest najgoręcej :roll: Jak chcesz hosty od frontu, to wzdłuż ogrodzenia, akurat płot wystarczająco im przyciemni :roll:

Masz zrobić, co mówię :lol:

Na opasce masz słońce rano i wieczorem - nisko, ono już nie jest takie palące :roll: Od frontu masz stanowisko typowo "słoneczne" - tam jest słońce najdłużej i o tej porze, kiedy jest najgoręcej :roll: Jak chcesz hosty od frontu, to wzdłuż ogrodzenia, akurat płot wystarczająco im przyciemni :roll:

to w takim razie co tam robią azalie, rhodo i hortensja?

Monia, te, które teraz od Ciebie przywiozłam, zazieleniły się w ciągu kilku dni - momentalnie się zmieniły :lol:

Ale jak mówisz - u Ciebie Cień rośnie, a Nitka od frontu raczej niczego takiego nie będzie miała - latem tam jest i będzie patelnia od południa :roll:

Monia, te, które teraz od Ciebie przywiozłam, zazieleniły się w ciągu kilku dni - momentalnie się zmieniły :lol:

Ale jak mówisz - u Ciebie Cień rośnie, a Nitka od frontu raczej niczego takiego nie będzie miała - latem tam jest i będzie patelnia od południa :roll:

i na pewno będą piękniejsze :wink: pokażą swoje prawdziwe piękno :D zwłaszcza June, którą uwielbiam :wink: moje w cieniu za pergolami są śliczne, a w słońcu niemal żółte :roll:

A Paul's Glory u mnie wygląda tak:

http://img16.imageshack.us/img16/8121/paulsglorye.jpg

jeszcze nie ma właściwych barw - u Ciebie lepiej się rozrosła, choć kupiona w tym samym czasie :wink:

Po tym zdjęciu wiem, że nic nie wiem o hostach :wink:

Mój:

http://lh4.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/ShWpk9Ub2jI/AAAAAAAABco/jyyEZgK4ACs/s800/P5210041.JPG

Ta sama??? :o :lol: :lol: :lol:

Nituś, dla Ciebie zdjęcie poglądowe :lol:

Już piest trącał, czy to PG, czy inna :wink: Sorki Moniu, że jeszcze raz powtarzam tego posta :roll:

Ale widać różnicę między hostą na słońcu, a w cieniu?

ano widać, widać :(

Nitek, masz pół ogrodu, gdzie możesz sadzić hosty :lol: Byle nie od frontu. No, jeszcze nie wzdłuż ogrodzenia przy drodze - ale cały tył od tarasu i opaska od północy i ta opaska jak najbardziej, pod opaską też, pod płotem od frontu też :lol: :lol: :lol:

A jest cała masa pięknych roślin, które Ci będą pięknie od frontu rosły... może jakaś róża okrywowa, np.? :wink:

Piękne te hosty z niezapominajkami :lol: bardzo urocze

a tu moje chaszcze hostowe i nie mam pojecia co to za odmiana, dostała kiedys kilka sztuk, a teraz wylewają się ze swojego miejsca :lol:

http://img3.imageshack.us/img3/3889/dzialka28052009podlogow.jpg

to najbardziej popularna, ale b.wdzięczna hosta :wink:

nawet się pokusiłam o jej zakup rok temu :lol:

niestety nie mogę sobie w tej chwili przypomnieć nazwy :roll:

H. Undulata Mediovariegata :lol: :lol: :lol:

Tak mi się wydawało, ale musiałam sprawdzić :lol: :lol: :lol:

Ooooooooo bardzo lubię funkie, ale żeby takie nazwy pamiętać :o Ale bardzo dziękuję, teraz wiem co mam i zaraz sobie przekopiuje do swojego dziennika, bo tu zaraz zaginą zatratowane przez kolejne posty :wink:

Moniu, jak będziesz w ogrodniczym, to poproszę o tego Multi Blue :wink:

A ten co mamy, to masz rację, to też on, tylko jakiś inaczej wybarwony :wink:

i szukam jeszcze czegoś takiego jak wrotycz i santolina cyprysikowata.

Zwłaszcza o to drugie mi chodzi :wink:

Jakbyś widziała, to wiesz... :p

na forum nie udzielałam się teraz zbytnio (ale czytam na bieżąco :wink: ), bo wiesz..

Dzień Dziecka to u nas same zakupy, zakupy, zakupy (jest tych dzieciów trochę :roll: ), trzeba było coś upiec i od wczoraj goście ciągle :wink:

i jutro też :roll: