Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja to chyba powinnam się najakieś nauki ogrodnicze wybrać bo inaczej te moje roślinki to będą rosły jak będą chciały.

ja już po kawce i porannym śniadanku :D

A co powiesz na różę Wasterland? Wrzucam link - wprawdzie mało ciekawe zdjęcia (w rzeczywistosci jest dużo ładniejszą różą), ale dobry opis:

http://www.roses.net.webhost.pl/?p=285#more-285

piękny ma kolor :D

na tej stronie jest też link do Autumn Sunset - cudna jest :D

http://www.roses.net.webhost.pl/?p=286

o, naprawdę cudo :o :o :o

a ja pnących nie mam gdzie dać póki co :cry: :cry: :cry:

Aniu, jak zaszalejesz, to niedługo coś mi się zdaje, że przejmiesz całe podwórko, łącznie z tą częścią, której miałaś nie zagospodarowywać :D Wtedy będzie gdzie sadzić pnące. Poza tym mozesz sobie zrobić piękne pnące przy furtce - łuczek z pnącymi różami :roll: Pięknie by było. No i przy wejsciu do domku też mozesz - domek od razu zapraszałby do środka :wink:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ja to tutaj sobie pogadam w końcu, czy nie??? :evil: :evil: :lol: :lol: :wink: :wink:

Ciągle te róże i róże... a ja nic o nich nie wiem. :oops: :oops: :oops:

Edyś - ja też kiedyś niewiele wiedziałam :lol:

Może i Ciebie wciągniemy w różane szaleństwo?

Niewykluczone Monisiu. :D Róże bardzo lubię i są piękne. I może kiedyś moja łepetyna nauczy się co z czy się je w tym względzie. :lol:

A tak poza tym gratuluję Ci Twojego ogrodu i zamiłowania do roślinek. :D

Będzie przecudnie. :D

a jak sie robi z ta agrowloknina, najpierw sie sadzi a potem pokrywa, czy najpierw polozyc a potem wsadzac rosliny??????????

Najpierw rozłóż agrowłókninę, poukładaj doniczki z roślinkami zgodnie z projektem ( :lol: :lol: ), a później jak już stwierdzisz,że to jest to, co chcesz, to ponacinaj dziury na krzyż i wkop tam te krzaczki. Drugi sposób jest taki, żeby wkopać krzaczki, a później położyć włókninę i nacinać na krzyż tam, gdzie wypada roślina i przełożyć ją przez ten otwór. Ja chyba wolę pierwszy.

Czy ja to tutaj sobie pogadam w końcu, czy nie??? :evil: :evil: :lol: :lol: :wink: :wink:

Ciągle te róże i róże... a ja nic o nich nie wiem. :oops: :oops: :oops:

Edyś - ja też kiedyś niewiele wiedziałam :lol:

Może i Ciebie wciągniemy w różane szaleństwo?

Niewykluczone Monisiu. :D Róże bardzo lubię i są piękne. I może kiedyś moja łepetyna nauczy się co z czy się je w tym względzie. :lol:

A tak poza tym gratuluję Ci Twojego ogrodu i zamiłowania do roślinek. :D

Będzie przecudnie. :D

Nauczy się, nauczy :wink: To nie takie trudne, sama zobaczysz :D

(ale masz całuśne usta, Edyś :lol: :lol: )

a jak sie robi z ta agrowloknina, najpierw sie sadzi a potem pokrywa, czy najpierw polozyc a potem wsadzac rosliny??????????

Najpierw rozłóż agrowłókninę, poukładaj doniczki z roślinkami zgodnie z projektem ( :lol: :lol: ), a później jak już stwierdzisz,że to jest to, co chcesz, to ponacinaj dziury na krzyż i wkop tam te krzaczki. Drugi sposób jest taki, żeby wkopać krzaczki, a później położyć włókninę i nacinać na krzyż tam, gdzie wypada roślina i przełożyć ją przez ten otwór. Ja chyba wolę pierwszy.

ja drugi 8)

niewygodnie się wykopuje dziury, jak już ta agrowłóknina leży, bo nie ma jak dobrego zamachu wziąść...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

wcale mi nie pomagacie jest 1:1 :roll:

to zrób tak: najpierw sposób 1-szy, ale wykopyawania dołków, tylko zamiast kopania - wbij kijek w każde miejsce i ponacinaj te dziury w tych miejscach. Następnie zdejmij ponacinaną włókninę, wsadź krzaczki w miejsce patyków i dopiero nałóż włókninę.

Sam 2-gi sposób dla mnie był do doopy, bo krzywiła mi się włóknina :-?

szkoda, że ie masz czasu :cry:

tak się napaliłam na tą Cezarówkę...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jak będziesz mieć czas, to daj znać, chętnie wypiję kawkę z Tobą 8) :wink:

jasne :wink:

tylko Ty może Kubusia :lol:

w przyszłym tygodniu prędzej się uda - muszę być w pracy, bo robimy nowy podjazd i muszę dopilnować :-?

Monia - właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie jakie Ty masz długie wakacje :oops: Ale masz dobrze - zazdraszczam okrutnie.

Pytanie do agrowłókniny: Czy dajecie ją wszędzie? Chodzi mi o miejsca, gdzie rosną roślinki cebulowe? W takim przypadku to chyba tylko kora pozostaje, tak?

Monia - właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie jakie Ty masz długie wakacje :oops: Ale masz dobrze - zazdraszczam okrutnie.

Pytanie do agrowłókniny: Czy dajecie ją wszędzie? Chodzi mi o miejsca, gdzie rosną roślinki cebulowe? W takim przypadku to chyba tylko kora pozostaje, tak?

Maluszku, chciałabym mieć taki urlop :-? Niestety często jest tak, ze nawet na 2 tygodnie nie da się wyjechać, bo trzeba być na każde zawołanie i telefon do dyspozycji. Nie narzekam, tylko to tak dla wyjaśnienia. To się tak ładnie tylko nazywa i wygląda z zewnątrz. Pewnie, że to nie to samo co w roku szkolnym, bo nie muszę być w pracy cały dzień, no i spokojniej jest, cisza w budynku, ale jest szereg innych zadań, które muszą być zrealizowane. Tak naprawdę to marzę o prawdziwym urlopie, żeby nikt nic nie chciał, nikt nie dzwonił i żebym była wolna od myśli "czy wszystko zrobione, wszystko w porządku, czy kontrola nie wpadnie, a czy jakaś awaria się nie wydarzy, czy płace właściwie naliczone, bieżące wydatki poprawnie zakwalifikowane (strukturalne, czy też nie), czy starczy mi na media i wypłaty do końca roku i tysiąc innych dylematów :roll: :roll: ...", a aktualnie czy dobrze ubita kostka na podjeździe, bo przecież ciężki sprzęt tędy wjeżdża np. z olejem opałowym na zimę i jeśli się coś zwichruje, to ja za to odpowiadam". Ot taki ten mój urlop :wink:

ale przynajmniej rozwydrzone bachory nie dra mord na korytarzu :wink:

:lol: :lol: :lol: Dlatego mówię - że to co innego niż w roku szkolnym - cisza, spokój - tylko maszyny się tłuką, ale to i tak o niebo łagodniejszy hałas :lol: :lol: :wink: Poza tym lubię jak się coś dzieje, remontuje, więc chętnie nadzoruję :wink: Właśnie jutro powinno się zakonczyć układanie kostki, a w poniedziałek już ubijanie :D

Ania, a później posyłam ich do Ciebie :lol: :lol: :lol:

Maluszku, wracając do włókniny, to ja ją mam tylko na niewielkim kawałku pod iglakami, natomiast na dużej rabacie iglakowo - hostowo - cebulowo - azaliowej mam tylko torf i korę, ale wtedy od czasu do czasu pojawia się jakiś chwaścik, który trzeba wyskubać.

Hellooo Monia nie moge sie powstrzymac aby nie zapytac; gdzie mozna kupic piekny dziergany szydelkowo obrus na 10, 12 osob?

Widzialam u Ciebie na zdjatku, nakryty okragly stol. Nie wspomne o zastawie i o ladnej /serebrnej/ kandelabra.

Ohhh mialam kiedys piekny debowy stol na 12 osob i wiesz co sie z nim stalo?

Po wyjezdzie do K. "ktos" z rodzinki sobie "pozyczyl" gdyz nam nie byl juz potrzebny, wyobrazasz to sobie?! Tak bez slowa zapytania!! Zreszta wiele naszych rzeczy "przeszlo" do innych osob; czytaj: rodziny. Nie chce tutaj wyciagac takich spraw z obawy, ze moge byc czytana przez kogos, kto mnie zna /rodzine/ i obwiam sie, ze moglabym zostac zlinczowana i ukamienowana. :cry: :wink: