Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, wczoraj jak podlałam ogródek, to popryskałam tym preparatem od Ciebie róże, bo plamistość zaczęła brać sympathię i miniaturę :-?

sam początek choroby..

powiedz mi, czy dobrze zrobiłam?

bo mam wątpliwości kiedy sie tym psika, wiem, że jak jest gorąco to nie wolno, bo poparzę liście, jak pada to bez sensu, bo sie zmyje za szybko..

ale zastanawiałam się, czy po podlewaniu, jak listki są jeszcze mokre, czy z samego rana, zanim słońce dojdzie na rabatę..

popsikałam na mokre listki, bo rano się bałam, że i tak sie poparzą :roll:

oświeć mnie na przyszłość, jeśli robię żle 8)

Monia, wczoraj jak podlałam ogródek, to popryskałam tym preparatem od Ciebie róże, bo plamistość zaczęła brać sympathię i miniaturę :-?

sam początek choroby..

powiedz mi, czy dobrze zrobiłam?

bo mam wątpliwości kiedy sie tym psika, wiem, że jak jest gorąco to nie wolno, bo poparzę liście, jak pada to bez sensu, bo sie zmyje za szybko..

ale zastanawiałam się, czy po podlewaniu, jak listki są jeszcze mokre, czy z samego rana, zanim słońce dojdzie na rabatę..

popsikałam na mokre listki, bo rano się bałam, że i tak sie poparzą :roll:

oświeć mnie na przyszłość, jeśli robię żle 8)

Koniecznie listki mają być suche, wtedy podziała :wink:

Nie bede wam zasmiecac watku o obrusach dzierganych szydelkowo, kiedy prowadzicie interesujace rozmowy na temat przetworow i pielegnacji - roz.

Dodam tylko, ze szukalam na allegro i nic... sa oferty ale malo interesujace, a jak juz to male rozmiary i.. jakos nie jest to czego szukam, tego co pamietam z babcinego domeczku. No nic, bede pytac po znajomych, moze ktos zna jakas pania ktora jeszcze sie trudni dzierganiem?

Pozdrawiam.

a ja sie zarazam tymi rozami,

juz kombinuje gdzie sobie zrobic rozanecznik i jak??

ale cos wymysle :roll:

dzialke mam niemala, chociaz jak zaczynalam sie budowac

twierdzilam kategorycznie u mnie bedzie tylko trawa :wink:

Mój sąsiad (sąsiad budowlany - też się buduje niedaleko nas) twierdził, że będzie miał tylko trawę i to taką, której się nie kosi. Okazało się, że urosła i wtedy stwierdził, że na razie ją skosi, ale koniecznie musi kupić taką kosiarkę, jaką mają na autostradzie - taką, co sama jeździ i kosi. Ostatnio jak wstąpił do mnie na działkę, to już zaczął wspominać o iglakach i chwalił się, że ma nową kosiarkę (taką normalną, spalinową) - teraz czekam aż zarazi jeszcze bardziej :wink:

No a Ty co wykombinowałaś, Aniu? Masz już miejsce na rosarium?

Nie bede wam zasmiecac watku o obrusach dzierganych szydelkowo, kiedy prowadzicie interesujace rozmowy na temat przetworow i pielegnacji - roz.

Dodam tylko, ze szukalam na allegro i nic... sa oferty ale malo interesujace, a jak juz to male rozmiary i.. jakos nie jest to czego szukam, tego co pamietam z babcinego domeczku. No nic, bede pytac po znajomych, moze ktos zna jakas pania ktora jeszcze sie trudni dzierganiem?

Pozdrawiam.

Hej, Fairy Land - jak będę widziała gdzieś na Allegro, czy gdzieś taki ładny obrus, to dam Ci znać, tylko podaj rozmiary jakie Cię interesują?

czesc Monia, jak wczorajsza impreza? udlala sie?

Pewnie, że się udała :D A wesoło było, że hej! Co chwilę chowaliśmy się przed przelotnymi deszczami i za chwilę wychodziliśmy na goroące słońce - taki był cały wczorajszy dzień, ale i tak było super :D Gorzej mieli panowie, którzy w tych przelatujących deszczach pilnowali ogniska z ziemniakami :lol: :lol: :lol: :lol: - żeby było śmieszniej to stali pod ogrodowym parasolem p/słonecznym :lol: :lol: :lol:

myslisz ze tyle kosztuja kamyczki :o

o matko :o

ale moja mama i maz maja zalegle prezenty imieninowe wiec i tak mi sie uda wsadzic rosliny :D

a z tymi fotkami to popraw sie nastepnym razem :roll:

Obiecuję poprawę :lol:

To kupuj, wsadzaj i chwal się :wink: :D (kamyczki nie wiem ile kosztują, ale chyba nie są tanie :-? )