Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

heloł, jak Ci minal dzionek?

Ufff, ale się dzisiaj nabiegałam :roll: :roll: :roll: Zaliczyłam chyba wszystkie możliwe biura projektowe i konstruktorskie :roll: :roll: Szukam kogoś kto podejmie się rozwiązania jakie chcę wdrożyć przy wykończeniu poddasza, no i niestety nikt nie chce - boją się odpowiedzialności:(

Ostatecznie dzień zakończyłam na odwiedzinach u forumowego Ged'a :D Zupełnie niespodziewanie i nieoczekiwanie znalazłam się u Nich z wizytą. Ale się naoglądałam, napodziwiałam :roll: szkoda słów... pięknie tam jest - i okolica, i dom, i koty, i sad i w ogóle wsio :D :roll:

No i dopiero godzinkę temu przyjechałam. Od rana nie zdążyłam zjeść nic oprócz jogurtu takie zwariowane lotnisko miałam (dobra dieta :wink: )

Utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że te betony zamiast płyt GK na skosach poddasza to rewelacyjna sprawa, tylko czemu nasi miescowi konstruktorzy się boją takich projektów :-? Nie chcemy sami podejmować ryzyka bez odpowiednich wyliczeń, bo w przypadku naszego dachu byłoby to jakieś 80ton ciężaru nad głową :o (łącznie z dachówką), zatem jest to ważne,aby ktoś przeliczył nośność, wskazał newralgiczne punkty itp. Dostałam od Ged'a namiar na Jego konstruktora - może ten się podejmie :wink:

widzę, że jak już na dobre ruszymy z budową, to można będzie do Ciebie na konsultacje wpadać, bo będziesz taaaka wyszkolona w budownictwie :wink:

ja to z czym nie ruszę, to się czuję jak kompletny laik na razie i ciągle mnie coś zaskakuje :-?

Andulko, gdybyś przeszła przez taki etap budowy jak ja - praktycznie sama i analizowała krok po kroku poczynania swoich robotników (niestety mój mąż nie ma kiedy się tym zająć, bo praktycznie od rana do wieczora jest w pracy), to pewnie też byłabyś już prawie inż. budownictwa :lol: :lol: :wink:

Cześć :D

A ja czekam na meldunki z molestowania konstruktora :o Ciekawość mnie zżera :o :o :o

Konstruktorów molestowałam dzisiaj sztuk 2 :oops: No i jeszcze do tego całego zestawu pod wieczór wzięłam się za ślusarza :lol: :lol: :lol:

Jeden z konstruktorów był taki niekomunikatywny, że myślałam, iż w końcu nie wytrzymam i mu przyłożę :evil:

Drugi był lepszy i gadał ze mną ponad godzinę (za darmo), ale niestety same niesatysfakcjonujące mnie argumenty podawał :(