Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu no ja już wiem po ile łuczki :lol: :lol: :lol:

to czemu ja jeszcze nie wiem :lol: :roll: ? napisz, proszę, na priv :wink:

Moniu, czytałam, że wybrałaś okna!!! Gratuluję na pewno będą piękne :wink:

wybrałam i cieszę się z tego wyboru :wink: :D teraz tylko muszę potwierdzić zamówienie, zaprosić ekipę na pomiary i czekać blisko 2 miesiące :roll:

Moniu nie wiem co robić z różami.

Kilka krzaków, tych starszych głównie, popuszczało mi jakieś pędy. Od korzenia, całkiem nowe ale wybujałe. Są wysokie, świeże, strzeliste i bez kwiatostanów. Wygladają jak dzikie pędy. To tegoroczne pędy. Jak to ciąć? Czy one zakwitną kiedykolwiek?

Nie są ładne, krzak stracił bryłę. :roll:

nie umiem doradzić nie widząc rosliny :-?

porównaj liście i kolce tych pędów ze starszymi, zeby się upewnić, czy to pędy szlachetne, czy dzikie :wink:

wiesz jakie odmiany tak wybujały?

Możliwe, że pod wpływem nawozu róże nieco zaszalały i wydały nowe pędy całkiem szlachetne, ale mozne i żywotne :roll: trudno mi powiedzieć wiedząc tylko tyle, co napisane. Spróbuj zrobić fotkę, choć i to nie da gwarancji, że będzie widać :roll: Jeśli to dzikie pędy, to trzeba wyciąć u samej nasady, zanim zdominują szlachetną część róż :-? Jeśli to nowe przyrosty, to świenie, niech się zagęszczają :wink: Zwróć uwagę skąd wychodzą - z miejsca szczepienia, czy spod tego :wink:

Nieźle Ci poszło z tymi oknami :) już prawie widzę, jakie będą piękne :)

i cieszę się, że przy okazji powstała 6 strona Twojego dziennika, bo ta 5 jakoś długo się ostatnio ładowała z tą ilością zdjęć :roll: :lol:

Uff, ja też się cieszę z tej szóstej strony, bo piąta mnie już dobijała :roll:

Okna, zobaczymy, mam nadzieję, że mnie oczarują :roll:

Moniś, ale Ty to jesteś czasem fajnie zakręcona :p :lol: :lol: :lol:

Ja bym Cię po godzinach pracy aż tak chętnie nie oprowadziła po firmie :wink:

Chociaż..

Ty jestes tak ujmującą osóbką, jakich mało, a urok osobisty masz taki, że chyba nie ma takiej drugiej....

:oops: wiem, czasami to tak sobie myślę, że mi nie wypada - na co dzień staram się zachować powagę, ale czasami ... zwłaszcza, gdy jestem opętana tysiącem spraw :roll: ... wtedy różnie ze mną bywa, jak wiesz :lol: :wink:

Co z Coffee, bo gdzieś czytałam, że 10 lipiec byłby ok, a to juz w piątek :o

Coffe raczej prosiła po 10 lipca, bo ma ur. męża, więc mogłoby być w przyszłym tygodniu, ale nie wiem jeszcze czy dam radę :roll: Lepiej by mi pasowało w pierwszym tyg. sierpnia :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień dobry

Monia powiem tak jak znajdę kogoś do towarzystwa w samochodzie to może małżowi odpuszczę :lol: :wink: muszę z Nim dzisiaj konkretnie pogadać bo Ani też musze potwierdzić na 100 %

a ceny lecą sobie na priv :D

nie lubisz jeździć sama? :lol:

dzięki za ceny - odpisałam :wink:

Monia generalnie nie mam nic przeciwko jeżdżeniu samej bo w sumie sporo jeżdżę sama i to w różne miejsca mniej lub bardziej odległe lubie jeździć samochodzikiem :lol: tylko ta A4 tak strasznie usypiająco na mnie działa :lol: :lol: :lol: jak jechałam do Ani to musiałam stanąć na parkingu bo mało nie odpłynęłam za kółkiem tak mi się spac chciało :oops: :oops: :oops:

a te ceny to zjadliwe są?? :oops: :oops: :oops:

8) witam misis Monik :D Ja obstawiam kasztan , jest taki krwisty i żywy .... he he, jak ja :roll: :roll: Aa ta piekna droga w lesie , hmm, juz myslałem że byłas ...... a tam, dobra już :roll: długo nie pisałem , bo nie mam czasu , ale staram sie śledzić temt na bieząco . przecież ucze sie od Ciebie :p :p pozdrawiam ... Ps. W nocy nie mysli sie na tematy budowlane , bo to szkodzi he he . sam wiem coś na ten temat :-?

Monia do Wrocławia prościutka droga przez Wrocław trochu gorzej na wylocie z Wrocławia to już prosta droga tylko dobrze skręcić i już nie zabłądzisz :D ja przyznaję się bez bicia że przez Wrocław tylko z nawigacją to nawet specjalnie nie zwracałam uwagi na drogę ale pewnie i tak bym nie zapamiętała ostatnio mykałam 40 minut przez Wrocław od Ani do trasy to nawet mnie się światla mieszają :oops: chociaż jeszcze z 5-6 razy i może bez papugi bym trafiła :lol: :lol: :lol:

8) witam misis Monik :D Ja obstawiam kasztan , jest taki krwisty i żywy .... he he, jak ja :roll: :roll: Aa ta piekna droga w lesie , hmm, juz myslałem że byłas ...... a tam, dobra już :roll: długo nie pisałem , bo nie mam czasu , ale staram sie śledzić temt na bieząco . przecież ucze sie od Ciebie :p :p pozdrawiam ... Ps. W nocy nie mysli sie na tematy budowlane , bo to szkodzi he he . sam wiem coś na ten temat :-?

kiedy rusza kolejny etap budowy? Dogadaliscie się z p.Januszem?

Monia do Wrocławia prościutka droga przez Wrocław trochu gorzej na wylocie z Wrocławia to już prosta droga tylko dobrze skręcić i już nie zabłądzisz :D ja przyznaję się bez bicia że przez Wrocław tylko z nawigacją to nawet specjalnie nie zwracałam uwagi na drogę ale pewnie i tak bym nie zapamiętała ostatnio mykałam 40 minut przez Wrocław od Ani do trasy to nawet mnie się światla mieszają :oops: chociaż jeszcze z 5-6 razy i może bez papugi bym trafiła :lol: :lol: :lol:

jakoś trafię, nie moze być inaczej :wink: