Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kolor afromozja piękny jest elegancki dostojny idealny do dworskich okien :D te które wklejałaś wcześniej w 1/100 takie ładne nie były :D profil wybrałabym retro a ozdobę też bym wzięła z tego białego prosty elegancki nie zdominuje całego okna no i potem przy wyborze dodatków będzie łatwiej :D

Się pod tym podpisuję :lol:

Moniu, zdecydowanie ta prosta ozdoba, ona ma klasę :wink:

Ta druga, szczerze mówiąc, .... albo nie będę szczerze mówić, bo się okaże, że ktoś taką ma :roll: :wink:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się, że myślicie podobnie - nie chciałam nic sugerować pisząc o tej bardziej ozdobnej listwie :lol: Nie chciałam też pisać, że to koszt 200zł więcej do każdego okna, bo mogoby też sugerować tę ozdobę z białego okna. Teraz więc mogę powiedzieć - będą właśnie te ozdoby z białego okna :wink: :D Takie zamówiłam. Te ozdobniejsze też są ładne, ale ... nie będę pisać szczerze, jak to Olga już napisała :wink:

a widzisz bo ja wcześniej byłam w dzienniczku :lol:

po kolei

kolor afromozja piękny jest elegancki dostojny idealny do dworskich okien :D te które wklejałaś wcześniej w 1/100 takie ładne nie były :D profil wybrałabym retro a ozdobę też bym wzięła z tego białego prosty elegancki nie zdominuje całego okna no i potem przy wyborze dodatków będzie łatwiej :D

Dzięki, Wunia :D

A wiesz... oglądałam Twój orzech w oknach pcv, bo ta firma też robi pcv - nie sądziłam, że on taki śliczny :o Jakoś orzech nie najlepiej mi się kojarzył, a on jest świetny :D :D :D :D Na dodatek w wykonaniu tej firmy wygląda identycznie jak drewno i nawet same wykończenia, listwy itp są takie same - różnią się jedynie tym, ze drewniane okna mają okapniki, a pcv odpływy (otworki w dolnej części okna) :wink: Widziałam już różne okna pcv, ale takich jak te, w tym orzechu i z tym wykonaniem nigdy dotychczas :wink: :roll: Gdyby ktoś szukał pięknego wykonania pcv, to polecam również Igies :wink: U mnie będzie w piwnicy takie okienko, bo i tak jest schowane (poniżej poziomu gruntu, więc nie będzie go widać), a do tego do piwnicy lepsze pcv, zwłaszcza, że tam nie będzie listw ozdobnych :lol:.

Czyli okienka zamówione?

Gratulacje :lol:

Teraz na spokojnie możesz się zająć ogrodem :wink:

tak :D :D

w poniedziałek tylko ostateczny pomiar i niech saię dzieje wola nieba :lol:

wczoraj podpisałam zamówienie :wink:

kolor zdecydowałam afromozja, ale pan powiedział, że przed samym lakierowaniem zrobią mi większą listwę/ deseczkę z kolorem afromozja i orzech, żebym sobie porównała (orzech to ten z większą ozdobą), ale ja jednak wiem, ze zostanę przy afromozji - ten kolor od razu przy pierwszej wizycie z firmie zrobił na mnie niesamowite wrażenie i wiedziałam, że ten będzie mój :lol: :lol:

Zdecydowanie afromozja :wink:

Że się tak wyrażę, dopieszczają Cię w tej firmie aż miło :lol:

jak dobrze, że ja tam pojechałam :wink: :wink: :wink:

jest tyle drobiazgów, jak choćby ten profil retro, klamki i wiele innych, które trzeba zobaczyć, pomacać na żywo :roll: :roll: poza tym mam wciąż tysiąc pytań i nie jest problemem, że jadę do firmy, pooglądam, zapytam i już wiem w czym rzecz :D

jest jeszcze kwestia parapetów wewnętrznych :roll: nie wiem jakie chcę - drewniane, czy marmur, czy jakiś tam sztuczny marmur, czy jeszcze inne :roll: :roll: muszę nad tym pomyśleć, bo ponoć dobrze jest wstawić od razu :roll:

Najlepiej od razu :roll:

Tu też ciężko doradzać - ja lubię swoje drewniane parapety w pokojach i to był dobry wybór. Również to, że w kuchni jednak nie drewno, tylko kamień, gdybym miała w łazience okno, też dałabym kamień :roll:

Najlepiej od razu :roll:

Tu też ciężko doradzać - ja lubię swoje drewniane parapety w pokojach i to był dobry wybór. Również to, że w kuchni jednak nie drewno, tylko kamień, gdybym miała w łazience okno, też dałabym kamień :roll:

myślę podobnie, jednak zastanawiam się z innego powodu - w domu, póki co, nie będziemy grzać, ani mieszkać i obawiam się, czy drewniane parapety się nie zniszczą :roll: Poza tym jest jeszcze tyle do zrobienia z tynkami, instalacjami, wykończeniami - wszystkie prace grożą uszkodzeniami tych pięknych blacików :-? Inna sprawa z oknem, a inna parapety - są płaskie i poziome, więc wystarczy, że coś upadnie i dziura gotowa :roll:

Moje parapety były montowane na początku remontu, potem wszystkie inne prace i za mocno nie ucierpiały :roll: Inna sprawa, że olejowane - były wstępnie zaolejowane przed montażem, a dopieszczenie zostawiłam na 'po remoncie'. Zresztą bardzo nie ucierpiały - parapety łatwo jest zabezpieczyć :wink: Na pewno dużo łatwiej niż okna :wink:

Łeee, jaką działkę i za co? :roll: Trzeba by się wyprowadzić i roboty innej poszukać :roll:

Ballerince różowieją pąki :lol: Jeden się już nawet rozwinął, tylko nie wiem kiedy, bo chyba od razu deszcz go jakiś załatwił - ostatni płatek znalazałam :( Czekam na pozostałe pąki, bo te już chyba razem będą się rozwijać, albo prawie - tak to wygląda :wink:

Moniu bardzo mi się podoba Twój wybór, afromozja w prostszym wykonaniu :lol: Zastanawia mnie jednak decyzja o wstawianiu takich pięknych okien do domu nieogrzewanego. Czy firma daje gwarancję na drewniane okna w nieogrzewanym pomieszczeniu? Rozwiej moje wątpliwości? Czy na ścianach masz już tynki :roll: Coś chyba mi umknęło? O ile wiem nie wstawia się drewnianych okien przed tynkami i wylewkami. Zbyt duża wilgotność zniszczy i wypaczy drewniane okna

Moniu bardzo mi się podoba Twój wybór, afromozja w prostszym wykonaniu :lol: Zastanawia mnie jednak decyzja o wstawianiu takich pięknych okien do domu nieogrzewanego. Czy firma daje gwarancję na drewniane okna w nieogrzewanym pomieszczeniu? Rozwiej moje wątpliwości? Czy na ścianach masz już tynki :roll: Coś chyba mi umknęło? O ile wiem nie wstawia się drewnianych okien przed tynkami i wylewkami. Zbyt duża wilgotność zniszczy i wypaczy drewniane okna

Okienka wstawiamy na poddaszu, tylko w lukarnach, gdzie pomieszczenia będą wykończone płytami gk, więc nie będzie kłopotu. Mamy już wstawione jedno okno dachowe, które również jest z drewna :wink: Tam, gdzie będą ściany tynkowane - sypialnia i łazienka na poddaszu oraz wszystkie pomieszczenia na parterze będą miały okna wstawione za rok, gdy już wszystko będzie do tego gotowe :wink:

dobry wieczór

Moniu nie wiem jak wyglada plastik w orzechu z tej firmy ale w Oknoplaście jak dla mnie bajeczny zobaczyłam i wiedziałam że mój być musi jak nie stoisz przy samym oknie to można się pomylić i uznać że to drewno :lol: :D a Afromozji nie zamieniaj będzie pięknie juz sie nie mogę doczekać zeby zobaczyć wstawione :D