Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moniu wielkie dzięki za całodobowe pogaduchy :D :D wspaniale było cię znowu spotakać.. za każdym razem zachwycam się tym jak niesamowicie do siebie pasujecie: dworek, róże i ty! :D :D :D

Ale mi komplementa strzeliłaś, Skabuś :oops: Dziękuję, bardzo to miłe :D :D

A ze spotkania i gadulstwa to i ja się cieszę - do tej pory myślami jestem przy porannej kawusi u Ani na tarasie :lol:

Szczęściary... :roll: 8) :-?

ooooooo tak Rasiulka szczęściary :wink: pięknie było, kawa pyszna, cisza, spokój, świeciło słoneczko, wiaterek zawiewał i to spokojne, błogie, leniwe popijanie kawki, rozmowa ze wspaniałymi ludźmi i ten brak pośpiechu już wiem po co ja ten domek buduję :lol: :lol: :lol:

Moniu, ja jak zwykle z pytankiem, a nawet z dwoma :roll:

1. Kupiłam wreszcie szuwaksa na plamistość, Score 250EC, kupiłam też Topsin i jakiś Biochitan, co o nim piszą, że naturalny, uodparnia i można stosować prewencyjnie na choroby grzybowe :roll: Można go stosować doglebowo :roll:

Mam zamiar najpierw psiknąć Scorem (tylko na nim pisze wyraźnie, że na plamistość czarną róż).

Czy po 7-14 dniach powtórzyć tym samym, czy raczej Topsinem? :roll:

Tym Biochitanem to chyba tylko podleję :roll: I znów pytanie - od razu, czy odczekać?

2. Jak bardzo mogę przyciąć teraz Westerlanda? :oops: :oops: :oops:

To taka piękna sadzonka, widać go będzie z daleka - boję się, że nóg dostanie pierwszej nocy :-? :(

Jak go teraz przytnę, to może nikogo nie skusi :roll: A później, jak się dobrze zakotwiczy w tych moich cegłach, to już nie będzie tak łatwo go wyciągnąć - trochę tych kolców ma :wink:

Moniu, ja jak zwykle z pytankiem, a nawet z dwoma :roll:

1. Kupiłam wreszcie szuwaksa na plamistość, Score 250EC, kupiłam też Topsin i jakiś Biochitan, co o nim piszą, że naturalny, uodparnia i można stosować prewencyjnie na choroby grzybowe :roll: Można go stosować doglebowo :roll:

Mam zamiar najpierw psiknąć Scorem (tylko na nim pisze wyraźnie, że na plamistość czarną róż).

Czy po 7-14 dniach powtórzyć tym samym, czy raczej Topsinem? :roll:

Tym Biochitanem to chyba tylko podleję :roll: I znów pytanie - od razu, czy odczekać?

2. Jak bardzo mogę przyciąć teraz Westerlanda? :oops: :oops: :oops:

To taka piękna sadzonka, widać go będzie z daleka - boję się, że nóg dostanie pierwszej nocy :-? :(

Jak go teraz przytnę, to może nikogo nie skusi :roll: A później, jak się dobrze zakotwiczy w tych moich cegłach, to już nie będzie tak łatwo go wyciągnąć - trochę tych kolców ma :wink:

1. ja bym popryskała dwoma różnymi na przemian :wink:

tego Bio... cośtam nie znam, więc nie podpowiem :-?

2. nie przycinaj, szkoda go :roll: jeśli już koniecznie musisz, to nie ma znaczenia ile :( powinien jeszcze w tym roku zakwitnąć

ooooooo tak Rasiulka szczęściary :wink: pięknie było, kawa pyszna, cisza, spokój, świeciło słoneczko, wiaterek zawiewał i to spokojne, błogie, leniwe popijanie kawki, rozmowa ze wspaniałymi ludźmi i ten brak pośpiechu już wiem po co ja ten domek buduję :lol: :lol: :lol:

jeszcze jakie szczęściary :lol: :wink:

miłe wspomnienia pozostały na długo :wink: :D

Zresztą ciągle się biję z myślami :-? Sąsiadce w tym roku 'poszedł' 3letni rodo - nie był duży, ale pierwszy raz ładnie zakwitł... tylko dołek został :( Tego, jak się ukorzeni, to już nikt nie ruszy... ale taki świeżo wsadzony będzie kusił :(

A jeśli bym go wsadziła w większą donicę, to wytrzyma do wiosny? Jak go przezimować? Wrzuciłabym go do ojca do ogrodu :roll: Kurcze... rozpatruję wszystkie możliwości, ale dzielić się nim nie chcę z nikim :wink:

Pod prąd podpiąć? :roll:

Zresztą ciągle się biję z myślami :-? Sąsiadce w tym roku 'poszedł' 3letni rodo - nie był duży, ale pierwszy raz ładnie zakwitł... tylko dołek został :( Tego, jak się ukorzeni, to już nikt nie ruszy... ale taki świeżo wsadzony będzie kusił :(

A jeśli bym go wsadziła w większą donicę, to wytrzyma do wiosny? Jak go przezimować? Wrzuciłabym go do ojca do ogrodu :roll: Kurcze... rozpatruję wszystkie możliwości, ale dzielić się nim nie chcę z nikim :wink:

więc przytnij o połowę i już :wink:

byle nie w donicy :-?

więc przytnij o połowę i już :wink:

byle nie w donicy :-?

Tak zrobię :roll: Też wolę mieć go na oku :wink:

Dzięki wielkie :D

super, tylko wolałabym bez tych złoceń :wink:

znasz cenę?

taka szafeczka jak najbardziej byłaby u mnie niezła do gónej łazieneczki :lol: