Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powodzenia życzę :lol:

Dzięki :D Muszę jechać na razie pooglądać, bo cena jakaś niska (720zł za m3 impregnowanej więźby to coś podejrzane mi się wydaje :roll: ), a jak będzie dobra to zamówię i już za 2 tyg. będzie u nas.

Ceny to mi nic nie mówią, ale może będzie dobrze :roll:

Dzień dobry, dzień dobry :D Ja dopiero wstałam :oops: Pogoda za oknem tzw."pod psem" (nie wiem co to ma wspólnego z psami :lol: ) - moje róże znowu złapią grzyby :evil:

Lecę do tartaku zamówić więźbę (chyba pracują w taką pogodę :-? ), papa :wink:

może nie złapią, jutro ma już nie być deszczu, tylko chłodno :wink:

oby, bo sie na kolejną wycieczkę wybieramy.... 8)

a w którym tartaku zamawiasz??

U mnie skosów nie ma :lol:

Ale myślę, że problem jest wszędzie, gdzie regipsy, tyle że na poddaszu zazwyczaj ich więcej :wink:

Niestety na skosach jest gorzej niż na prostych, pionowych ścianach :( Prawdopodobnie pękanie można zminimalizować jeśli dom w stanie surowym dobrze osiądzie min. przez sezon, ale i to gwarancji nie daje :-?

cały do musi osiadać? może tylko poddasze zostawić na później? tylko to wykańczanie poddasza, kiedy na parterze już się mieszka to też średni pomysł, to jak życie w ciągłym remoncie :( :(

My zamawialiśmy w Jaworznie, a dokładnie w Byczynie (tak monsz mnie oświecił :wink: ) . Nie pamiętam ceny, ale nie było drogo, zamawialiśmy też jakoś przez wakacje :wink:

Realizacja miała być do 2 tygodni, ale poślizgu było chyba jeszcze ze dwa :roll: :wink:

A gdzie w Byczynie jest tartak :o :o :o ?? Tam jeszcze nie byłam :roll: Ja mam namiary na Jaworzno -Dąbrowa Narodowa, ale coś mi to imprenowanie podejrzanie wygląda (nie ma jak samodzielnie zaimpregnowane, tylko to zbijanie "wanny" i moczenie :-? ).Aniu, dopytaj męża o dojazd do tego tartaku, jeśli to nie kłopot i czy dobre drzewo mają? Nic Wam się nie pokręciło takie kupowane w lecie? Najlepsza jest więźba z zimowej ścinki, bo nie zdąży puścić soków, ale niestety nie wierzę, że jakikolwiek tartak ma w sierpniu drzewo z zimowej ścinki :-?

U mnie skosów nie ma :lol:

Ale myślę, że problem jest wszędzie, gdzie regipsy, tyle że na poddaszu zazwyczaj ich więcej :wink:

Niestety na skosach jest gorzej niż na prostych, pionowych ścianach :( Prawdopodobnie pękanie można zminimalizować jeśli dom w stanie surowym dobrze osiądzie min. przez sezon, ale i to gwarancji nie daje :-?

cały do musi osiadać? może tylko poddasze zostawić na później? tylko to wykańczanie poddasza, kiedy na parterze już się mieszka to też średni pomysł, to jak życie w ciągłym remoncie :( :(

No właśnie, Andulko, taki rozpiździec w domu potrafi się bardzo dłużyć w czasie, na dodatek wszędzie się unosi kurz - dla mnie to trochę kłopot przy mojej alergii. Ja właśnie rozmyślam i przeszukuję google nad wszelkimi możliwościami, które są alternatywą dla płyt gk (na wypadek gdyby betonowe skosy u mnie nie wypaliły, na co wskazuje wszystko na niebie i ziemi :-? ).

Alternatywą jest drewno - boazeria naturalna, lub sztuczna.

O tym też myślę :wink: , ale wtedy z takich szerszych jak deski i albo bejcowane na ciemno albo na biało z widocznymi słojami i drewnem od spodu. Może nie byłoby to złe rozwiązanie 8) Gorzej z łazienką :(