Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja Dejwowi pokazalam Twoj ogrod te zdjecia bifoafterowe i powiedzial ze ladnie.

normalnie tez chce taki ogrod :wink:

różany?? pewnie byłyby w nim same białe rózyczki :lol:

Aniu, powiem Ci, że na samym początku, jak kupiłam działkę, wiedziałam, że będą u mnie róże w nieskończonej ilości i chciałam właśnie stworzyć ogród w odcieniach bieli i ciemnej zieleni - przepiękne są takie ogrody, nieco surowe, ale piękne i baaardzo eleganckie. Później jednak przemyślałam sprawę i urządziłam w kolorach bieli, różu, niebieskości i fioletów - zbyt dużo jest pięknych odmian róż i innych roślin, żeby je pominąć :wink:

U Ciebie już dobre początki ogrodu są - różyczki w bukszpanowych obwódkach koło tarasu będą za jakieś dwa lata prawdziwą ozdobą domu :wink: Patrząc na zdjęcia Waszego ogrodu z poprzedniego domu, wiem, że będziesz miała pięknie :D :D

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Monia ! Gdzie ty szukasz odpoczynku ,gdzieś w jakimś Zakopanem ,najlepszy odpoczynek to Ty masz u Siebie wśród swoich kwiatów.Moja córcia nie może od nich oderwać wzroku ,mówi ,ze masz jakieś inne . :lol: :lol:

:lol: dziękuję :lol:

Wiesz w czym problem? Jak jestem na działce, to nie mogę spokojnie wysiedzieć, tylko ciągle coś robię i szkoda mi czasu na odpoczynek, bo chciałabym, kiedy się już wprowadzę, mieć ogród o jakim marzę i wówczas odpoczywać :roll:

"Ten typ tak ma" :lol: Tez jestem z natury pracuś.Rozpoczęłam kolejny dzień urlopu ,a jestem umęczona bardziej niżbym w pracy była. :lol: :lol:

Monia dawaj szybko fotki domciu :D

na razie efekt mało widoczny, bo jeszcze sporo do zrobienia - okrągłe okno w portyku jest za nisko o jakieś 40 - 50cm i trzeba je wykuć wyżej, musimy pogrubić kolumny, a to jeszcze sporo zabawy. Stwierdziłam, że kolumny pogrubimy sami, być może okienko przerobimy również samodzielnie :roll: Nie będę płacić 10 razy za kolejną spartoloną robotę. Wczoraj kupiłam rury szalunkowe o większej średnicy i zaczęliśmy rano prace budowlane. Nie wiem co nam z tego wyjdzie - trochę wesoło było przy mieszaniu betonu, ale jakoś udało nam się zalać jeden słup na wys.170cm. Trochę trzeba się przy tym gimnastykować, bo to nie to samo, co zalewanie całej rury, ale trudno. Przecięliśmy te rury w ten sposób, aby wygodnie było wlewać beton, więc jak zastygnie ten fragment 170cm, to odwiniemy formy i zrobimy górną część. Na razie zaczęliśmy jedną kolumnę, a jutro zabieramy się za kolejne. W poniedziałek powinno się dać już zdjąć formę z tej pierwszej. Ostatecznie chcę osiągnąć wymiar 50cm u dołu i 40cm u góry. Będzie kłopot z kupnem bazy o średnicy 50cm, ale za bardzo się tym nie przejmuję - najwyżej zrobię to sama, bo to nic wielkiego :wink:

dobry wieczór

Moniu zdjęcia jak zawsze piękne są :D ale ja nie o tym chciałam :wink: zlituj się kobieto i chociaż drutem przywiąż jeden łuczek i pokaż jak to wygląda w kupce :lol: :lol: :lol:

Wusia, wyślę Ci fotki na priv. Pierwsza przymiarka była, ale czasu wciąż brak na montaż.

na razie efekt mało widoczny, bo jeszcze sporo do zrobienia - okrągłe okno w portyku jest za nisko o jakieś 40 - 50cm i trzeba je wykuć wyżej, musimy pogrubić kolumny, a to jeszcze sporo zabawy. Stwierdziłam, że kolumny pogrubimy sami, być może okienko przerobimy również samodzielnie :roll: Nie będę płacić 10 razy za kolejną spartoloną robotę. Wczoraj kupiłam rury szalunkowe o większej średnicy i zaczęliśmy rano prace budowlane. Nie wiem co nam z tego wyjdzie - trochę wesoło było przy mieszaniu betonu, ale jakoś udało nam się zalać jeden słup na wys.170cm. Trochę trzeba się przy tym gimnastykować, bo to nie to samo, co zalewanie całej rury, ale trudno. Przecięliśmy te rury w ten sposób, aby wygodnie było wlewać beton, więc jak zastygnie ten fragment 170cm, to odwiniemy formy i zrobimy górną część. Na razie zaczęliśmy jedną kolumnę, a jutro zabieramy się za kolejne. W poniedziałek powinno się dać już zdjąć formę z tej pierwszej. Ostatecznie chcę osiągnąć wymiar 50cm u dołu i 40cm u góry. Będzie kłopot z kupnem bazy o średnicy 50cm, ale za bardzo się tym nie przejmuję - najwyżej zrobię to sama, bo to nic wielkiego :wink:

Monia ,jestem pod ogromnym wrażeniem :o :o :o Coraz bardziej mnie zaskakujesz swoimi umiejętnościami :o :o Zycze Ci ,aby wszystko się udało ,tym większa będzie satysfakcja ,że oprócz wkładu finansowego w swój dworek włożyłaś jeszcze prace własnych rak.Cholerka, z zazdrości pójdę podglądać glazurnika ,może chociaż sama położę płytki w kotłowni?W koncu to robota prosta ,jak budowa cepa :lol:

Monia ,jestem pod ogromnym wrażeniem :o :o :o Coraz bardziej mnie zaskakujesz swoimi umiejętnościami :o :o Zycze Ci ,aby wszystko się udało ,tym większa będzie satysfakcja ,że oprócz wkładu finansowego w swój dworek włożyłaś jeszcze prace własnych rak.Cholerka, z zazdrości pójdę podglądać glazurnika ,może chociaż sama położę płytki w kotłowni?W koncu to robota prosta ,jak budowa cepa :lol:

jakie tam umiejętności - eksperymentuję :lol:

uda się to świetnie, a nie, to zrobię inaczej :wink:

płytki w kotłowni jak najbardziej polecam zrobić samodzielnie, bo nawet jak wyjdzie coś nie tak, to nikt tego nie skrytykuje :lol: :wink: