Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu ale to nie mój pomysł był :oops: :oops: tylko dobra rada mojego murarza dla mojego małża jak powiedział mój małż znaczy się ze sam będzie domek styropianem obkładał, siatką i klejem a potem tylko do samego tynku kogoś weźmiemy :D a z kolei dzieki Tobie wiem ze spokojnie można ją zastąpić tarką kuchenną :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo pomysłowy :lol: Marcin toż samo stwierdził że styropek, siatka i klej to prosta robota i sam sobie poradzi bo do tynku to już trzeba i fachowości i większej liczby ludzi coby niemal na raz całą ścianę robić a tak sobie wymyślił że samo położenie tynku tańsze będzie niz kompleksowa usługa :wink:

Monia cudne te okienka :o :o widać ,że dopracowane są w każdym calu! Cieszę sie razem z Tobą,!kiedy planujesz resztę ?

Pozostałe okna prawdopodobnie w przyszłym roku, kiedy uda się już zrobić instalacje i tynki, bo dla okien tak lepiej, a poza tym chciałabym mieć już alarm, kiedy będziemy mieli wszystkie okna w komplecie - to zbyt dorga i kusząca oferta, żeby zostawić bez opieki alarmu z powiadomieniem :roll:

piękne te kafle, ale cena.... :cry:

sunia wygląda wspaniale :lol: moje łażą po wszelkich zakamarkach działkowych i wracają całe oblepione takimi drobnymi kuleczkami (wielkości pieprzu) - do ich włosów w s z y s t k o się przyczepia :-? dziś byłam już załamana - najchętniej ogoliłabym je do gołej skóry :wink:

piękne te kafle, ale cena.... :cry:

sunia wygląda wspaniale :lol: moje łażą po wszelkich zakamarkach działkowych i wracają całe oblepione takimi drobnymi kuleczkami (wielkości pieprzu) - do ich włosów w s z y s t k o się przyczepia :-? dziś byłam już załamana - najchętniej ogoliłabym je do gołej skóry :wink:

ja mojej Pusi skróciłam na grzbiecie włoski do dł. 1cm, bo nie wyrabiała w czasie upałów. Ma też podcięte włoski na główce, bo jak szaleje i robi fikołki na działce, to i tak gubi spineczki, więc zapuscimy fryzurkę ponownie, ale dopiero od września :lol:

Moniu, ale moim to nie pomaga - też ogolone są na krótko, ale brzuchy i firanki i łapy zostają dłuższe a tam masakra - dziś myślałam, że żywcem je poobdzieram z piór 8) aż wzięłam nożyczki i co mocniej wplątane gałązki wycinałam :-? . Bardzo mażę o uporządkowanym ogrodzie, zlikwidowanej górze humusu, na której najwięcej chwastów rośnie i ogrodzeniu kompostu. Czy Punia też jest zdobywczynia wszelkich górek pagórków i innych wzniesień :roll: :wink:

Moniu, ale moim to nie pomaga - też ogolone są na krótko, ale brzuchy i firanki i łapy zostają dłuższe a tam masakra - dziś myślałam, że żywcem je poobdzieram z piór 8) aż wzięłam nożyczki i co mocniej wplątane gałązki wycinałam :-? . Bardzo mażę o uporządkowanym ogrodzie, zlikwidowanej górze humusu, na której najwięcej chwastów rośnie i ogrodzeniu kompostu. Czy Punia też jest zdobywczynia wszelkich górek pagórków i innych wzniesień :roll: :wink:

oczywiscie :lol: najchętniej biegałaby jak zając pośród największych traw i chwastów :lol: , a z łapkami też mamy zawsze problem, bo właśnie w te długie kudełki wszystko się wplątuje :roll: Robię podobnie jak Ty - obcinam to, co mocniej zaplątane :wink:

Z kolei podczas zabaw w domu najbardziej lubi wskoczyć na wersalkę, następnie na jej oparcie, przebiec samym brzegiem (ja zawsze truchleję), a później zeskoczyć na podłogę. Wszystko odbywa się lotem błyskawicy :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: