Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

raczej się nie wybiorę - za daleko :roll:

Moniu, tu masz wykaz targów staroci w Krakowie:

Balicka giełda staroci - każda sobota i niedziela - ul. Balicka 56

http://www.balicka.pl

Giełda staroci - każda sobota na Placu Nowym na Kazimierzu

Giełda staroci - każda niedziela - ul. Grzegórzecka "Pod Halą"

Coroczna impreza organizowana w okolicach czerwca, sierpnia i września każdego roku na Rynku.

ze strony: http://www.antyki.info/gieldy.php . Może komuś się przyda :)

Olga, czasami zerkam na allegro, ale prawdę powiedziawszy bałabym się takich allegrowych zakupów :roll:

Słoneczko, w Krakowie znam dwie wymienione przez Ciebie giełdy - Balicka i Grzegórzecka, ale jak dla mnie zdecydowanie lepsza jest w Bytomiu :wink: (również cenowo :wink: ). W Nowej Hucie nie byłam, więc jeszcze tam kiedyś się wybiorę - dziękuję za namiar :wink:

W Nowej Hucie nie byłam, więc jeszcze tam kiedyś się wybiorę - dziękuję za namiar :wink:

Moniu, ale w Hucie nie ma żadnej giełdy http://img180.imageshack.us/img180/8488/umieszekjanicniewiemnb2.gif

:lol: nie wiem dlaczeg, ale wydawało mi się, że gdzieś czytałam o tej Hucie :roll: :lol:

nie byłam też na Kazimierzu - byłaś tam może?

Na Balickiej jest lepiej niż na Grzegórzeckiej, ale ogólnie ceny "krakowskie" - większość ze sprzedawców handluje w Bytomiu i Dąbrowie Górniczej i tam dają niższe ceny. Niekiedy można w naprawdę dobrej cenie kupić ładne rzeczy, zwłaszcza zimą, kiedy sprzedawcy marzną, grzeją się procentami i wówczas łatwiej schodzą z cen :lol:

Moniu, 15 będzie idealna, my myślimy nawet o 12... jeden gość od elewacji opowiadał nam jak zrobili u jednego klienta 20. i w podłodze 10. bo gość uważał, że im więcej tym lepiej :roll: I ma lepiej, w zimie ciepło nie ucieka, ale za to zima mu się wydłuża o wiosnę i jesień bo mur się nie nagrzewa i ciągle zimno jest, choć w lecie to akurat plus :wink: u mnie w projekcie z oieplenie powinno być z 20., ale co tam :roll: (przez to że ściana miała być 3w)

Moniu, 15 będzie idealna, my myślimy nawet o 12... jeden gość od elewacji opowiadał nam jak zrobili u jednego klienta 20. i w podłodze 10. bo gość uważał, że im więcej tym lepiej :roll: I ma lepiej, w zimie ciepło nie ucieka, ale za to zima mu się wydłuża o wiosnę i jesień bo mur się nie nagrzewa i ciągle zimno jest, choć w lecie to akurat plus :wink: u mnie w projekcie z oieplenie powinno być z 20., ale co tam :roll: (przez to że ściana miała być 3w)

jesień w dobrze ocieplonych domach nie jest kłopotem, bo właśnie dłużej ściany są ciepłe i nie oziębiają sie tak szybko jak w przypadku mniej docieplonych. Wystarczy też niewielkie "przepalenie" i już jest ciepło w domu :wink: Ja tam bym wolała 20cm, ale ten koszt ... niestety znacznie większy :(