Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ale mnie Moniu chodziło o ciepłe dni jesieni kiedy się nie przepala, wtedy w domu jest zimno, bo dom sam się nie nagrzeje przy takiej izolacji! W lecie nagrzewa się cały dom, ciepło nie tylko wpada przez uchylone okna, ale i mur się nagrzewa, a jeśli jest zbyt grubo ocieplony to efekt Ci opisałam, jest dobry do ogrzania, ale zimny w ciepłe dni, nie potrzebujące grzania, jak u tego gościa, musiał przepalać nawet jak było w miarę ciepło, stąd większy koszt ogrzewania.

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Monia, dawno głosu nie zabierałam ale czasu mało :oops: ocieplanie ,,grubsze" wcale nie jest dużo droższe, tylko cena styropianu nieco większa - robocizna, kleje, siatka, kołki - za wszystko tyle samo płacisz - a cieplej masz przez lata :lol:

W naszym ocieplonym teraz domku utrzymuje się constans ok 15oC - na zewnątrz +5 - a w środku ciągle w nocy +15 - przepalenie w kozie bardzo szybko podnosi temperaturę do +20 i znacznie szybciej cały komin się nagrzewa oddając ciepło na poddaszu :lol:

Już teraz czuję ile ciepła ucieka przez budowlane drzwi zewnętrzne :cry:

Witaj Monia, dawno głosu nie zabierałam ale czasu mało :oops: ocieplanie ,,grubsze" wcale nie jest dużo droższe, tylko cena styropianu nieco większa - robocizna, kleje, siatka, kołki - za wszystko tyle samo płacisz - a cieplej masz przez lata :lol:

W naszym ocieplonym teraz domku utrzymuje się constans ok 15oC - na zewnątrz +5 - a w środku ciągle w nocy +15 - przepalenie w kozie bardzo szybko podnosi temperaturę do +20 i znacznie szybciej cały komin się nagrzewa oddając ciepło na poddaszu :lol:

Już teraz czuję ile ciepła ucieka przez budowlane drzwi zewnętrzne :cry:

wiem, własnie o tym pisałam do Dardurdki :wink:

a ocieplenie droższe niestety przez styropian :roll: