Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jestem uczulona na owady, wiec o uzadleniu pszczoly wiem tyle, ze na opuchlizne dzialaja takie same rzeczy jak u ludzi - kwasna woda, te sprawy, ale jesli chodzi o leki to trzeba by jakies antyuczuleniowe - fenazolina (bez recepty) albo jakis zyrtec czy cos. Tylko nie wiedzialabym, jak przeliczyc dawke. Jesli pije to dobrze. Biedna psinka. :(

Witam, dziś niestety u nas pochmurno....i cała moja rodzina tez jakoś wyjątkowo wcześnie na łapkach...i moi mężczyżni już na budowie....a mali juz się leją w łóżku...

Monia - ja niestety zwierzaczków nie mam, więc porady z wiedzy fachowej nie udzielę :cry: ale trzymam kciuki by Wasza psinka miała się coraz lepiej...i znów uszczęśliwiała Waszą rodzinkę....

dzień dobry.... :wink:

Dzień dobry wszystkim miłośnikom mojego kudłatego zwierzątka :D Pusiunia dzisiaj duuuuuużo lepiej - wczoraj dostała leki na alergię (dobrze, że mam takie, bo sama jestem uczulona m.in.na jad owadów), a dzisiaj chodzi już normalnie :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D Łapka nadal boli, więc smutek na pyszczku widoczny. Nadal chce, żeby ją nosić na rękach i przytulać, co też czynię, bo to taka przylepka jest i jak coś boli to koniecznie trzeba pokazać, że się Jej żałuje :wink:

Pusia wycałowana w środek, boczek, z dołu i góry pyszczka :lol: Właśnie wróciłam z pracy i uśmiechała się, czyli jest jeszcze lepiej :wink: Acha, nie mówiłam Wam - moja Pusia uśmiecha się do mnie na powitanie gdy wracam ze sklepu, pracy itp w ciekawy i niespotykany sposób - oprócz radości wykazywanej różnego rodzaju odgłosami i ruchem to najzwyczajniej w świecie wystawia ząbki podnosząc i rozszerzając wargi - wygląda to jak u człowieka, tyle, że przekomicznie w wykonaniu psiaczka :lol: :lol: :lol: Jak dzisiaj zobaczyłam uśmiechnięte ząbki to wiedziałam, że jest duuuużo lepiej :wink: :lol: :D

Hmmm, muszę ten moment przyfilować (to trwa b.krótko - tylko przy wejściu do drzwi, ale postaram się cyknąć), od dawna sobie obiecuję, że muszę ten moment sfotografować, zwłaszcza, że tylko do mnie te uśmiechy puszcza na powitanie i nikt nie ma okazji tego zobaczyć, a to w końcu niezwykłe jest :D . Męża wita zupełnie inaczej - zaczyna od awantury dlaczego tak długo nie było Go w domu :lol: - wygląda to tak, że najpierw się cieszy z Jego przyjścia, a następnie zaczyna kichać, potrząsać główką, znowu kichać (tak zawsze "mówi", że coś Jej się nie podoba), no a później to gada własnym jezykiem w niepojęty sposób - jak nie chce słuchać, to zaczyna się złościć i znowu kichać, a jak słucha, to po chwili daje mu spokój pod warunkiem, że pomasuje Jej nogi :lol: :lol: :lol: :lol: Boki można zrywać z tej mojej psiurki - mówię Wam :lol: :lol: Kochana i mądra jest bardzo, jak żaden nasz dotychczasowy psiak. Mam inne foteczki Pusi, które mogę wrzucić - głównie z działki:

tu szaleje ze swoim patykiem (uwielbia patyki - im większe tym lepsze :lol: :lol: - zawsze się wszyscy dziwią, bo do Jej wizerunku to nie bardzo przystoi :lol: :lol:

http://img175.imageshack.us/img175/8726/pusia062008006dt3.jpg

tu zdziwiona, że ja nie wsiadłam do samochodu i nie wracam do domu z działki :wink: :

http://img233.imageshack.us/img233/6193/pusiuniawsamochvf0.jpg

Tu jeszcze z działki:

http://img374.imageshack.us/img374/3470/pusia062008002ra0.jpg

Ot, właśnie Pusia - mała pchełka - żywa, wesoła i baaaardzo towarzyska :D Jak uda się uśmiech złapać w kadr, to oczywiście wkleję :wink: