Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oo Beauty, dobrze ze sie wtracasz, nie znam planow Moni tak dobrze jak ty, :wink:

a moze bedziesz jechac kiedys w nasze rejony (3city)?

Pzdr

D.

Pewnie będę ,bo ja taki trochę Struś Pędziwiatr jestem,to nie omieszkam zahaczyć,o ile wtedy będzie jeszcze aktualne zaproszenie.Oczywiście - vice versa. :D

Moniu

oczyszczalnie - my musimy w to isc, gdyz na kanalizacje nie ma szans. z tego co orientowalem sie w temacie, to raczej na pewno nie wezmiemy drenazowych, gdyz jak zapewne slyszalas moze byc po prau latach wiele problemow.

Tak jek pisały Ci osoby juz w komentarzach, sa oczyszczalnie, ktore produkuja juz bardzo oczyszczona ciecz, ktora mozesz juz podlewac ogrod.

My planujemy ta ciecz dodaktowo przepuscic przez poletko trzcin a reszte wrzucac do stawu (wlasnego) - wiec zadne operaty/pozwolenie/studnia chlonna nieptrzebna. Moze masz u siebie na dzialce takie mozliwosci aby cos zrobic z ta woda.

obnizenie poziomu okien - nie doczytalem powodow dlaczego chcesz to uczynic, tylko wez pod uwage wysokosc wylewek, a pozniej odleglosc podlogi do parapetu, pozniej wysoksc blatu kuchennego i synchronizacji z parapetami itp.

Norma o ile wiem jest 90cm, norma powstawala w latach bodajze 60,70 kiedy srednia wysokosc ludzi była niższa, my poniewaz jestesmy ciut wyzsi niz srednia, juz na poczatku zalozylismy, ze ta wyskosc bedzie u nas 95cm.

Pozdrawiam

D.

nie będę miała blatów kuchennych pod oknami, więc nie jest to problem :wink:

Parapety będą nisko i trzeba będzie się przestawić, ale w dawnych dworkach parapety były właśnie nisko, nawet b.nisko :wink:

U nas obniżenie wnęk wynika z błedu fachowców, którzy zrobili niskie nadproże - zaledwie 10cm i to jest za mało, żeby zmieścić karnisze, które chcę :-?

Co do oczyszczalni - raczej nie mam miejsca na staw :roll: Oczko, nawet większe owszem, ale staw nie bardzo :(

Przyszłam jeszcze raz pogapić się na kolumny. Takie chcę i kropka :roll: :wink: .

A tak przy okazji, kiedyś już chyba pisałaś, ale wybacz skleroza :oops: ... Jakie masz wymiary okien?

150cm x 120cm, jednak rozważam zmianę wymiaru na 160cm x 120cm

Hmmm, to takie jak u mnie. A te 10 to w górę czy w dół?

Przyszłam jeszcze raz pogapić się na kolumny. Takie chcę i kropka :roll: :wink: .

A tak przy okazji, kiedyś już chyba pisałaś, ale wybacz skleroza :oops: ... Jakie masz wymiary okien?

150cm x 120cm, jednak rozważam zmianę wymiaru na 160cm x 120cm

Hmmm, to takie jak u mnie. A te 10 to w górę czy w dół?

jak najbardziej w dół :wink: