Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wusia, dzieci się nie pozbędę, bo zbyt dużo się nad nimi męczyłam :-? Mogłabym spróbować namalować jeszcze raz kiedyś, napiszę Ci na pw.

Na allegro można nabyć czasami ładne obrazy w dobrej cenie - wprawdzie jest sprzedawca o kilku nickach sprzedający piękne obrazy OLEJNE w ramach, ale... to są niestety wysokiej jakości oleodruki na płótnie, które tylko fachowiec odróżni i zauważy, że to nie malowane ręcznie. Zresztą jest sprawą oczywistą, że żaden dobry malarz nie namaluje obrazu za taką cenę, gdzie rama jest wartosci połowy obrazu. Z drugiej strony, jeśli nie zależy kupującemu na gwarancji ręcznego wykonania obrazu, to czemu nie?

Ja na razie mam do sprzedania olbrzymi (chyba ok.90cm x 120cm) obraz "Gorąca sanna" wg.A.W.Kowalskiego. Namalowałam dwa - jeden sobie zostawiam, a drugi jest na sprzedaż. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to na pw mogę podać więcej informacji. Pasuje głównie do stylowego wnętrza - tyle mogę podać w skrócie.

http://img525.imageshack.us/img525/6859/ko002.jpg

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniś, cześć!!! Powiedz mi skąd Ty wzięłaś taką piękną oprawę do tego wykrzyżykowanego obrazu??? Jest fanstastyczna, szukam czegoś takiego!!!

Aaaaa, za kilka dni zarzucę Cię pytaniam o róże :wink: :D

Masz na myśli passe partout? Można kupić w Leroy Merlin albo na allegro. Ramkę zmienię, ale na razie dałam taką, jaką znalazłam w piwnicy. Passe partout kupuję najczęściej w LM, bo mogę naocznie wybrać kolor i wielkość. Do zdjęć kupuję czasami w owalu. Nie jest to drogie, a daje b.dobry efekt. Ostatnio oprawiłam zdjęcie dziadków, ale w kolor ecru ze złotą ramką i też super wyszło.

A o róże pytaj, Brazunia, ile wlezie - jak tylko będę umiała, to odpowiem :wink:

Moniu... uważaj...

Zaczęłam odliczać :roll: ... te Twoje 10 tygodni :-? :wink:

odliczaj, a co :wink:

zerknęłam dzisiaj do dziennika i tak właśnie było - krokusy i przebiśniegi, żonkile i hiacynty pchały się na świat już w lutym :wink: :D

z tego powodu mam doskonały nastrój dzisiaj :D

wprawdzie to 2,5 miesiąca, ale przeliczając na tygodnie ładniej brzmi - 10 tyg. :lol:

Dobra NOWINA zawsze jest w cenie...

ale , ale ...ta wiosna, niestety musze zmartwic,..i tutaj pogoda raczej sie sprawdza...:

http://www.twojapogoda.pl

i tam wejdziesz w PROGNOZE sezonowa.... do V.2010, juz jest!

witaj, Annnja - ja tam wierzę w wiosnę za 10 tygodni :wink:

w ub.roku też mówiono, że będzie sroga i długa zima, a jak było, to wiemy :D

czasami zaglądam na tę stronkę, jednak te długoterminowe prognozy nie zawsze się zgadzają - nawet na przestrzeni 16 dni dokonują zmian w trakcie, więc może akurat ... będzie wiosna za 10 tyg. :lol:

nie psuj nam tej nadziei :lol:

A ja tam nie wierzę temu portalowi...

Kiedyś był moim wyznacznikiem, ale odkąd pod koniec pażdziernika przeczytałam w prognozie długoterminowej

..."po suchym i ciepłym pażdzierniku"... :evil: :evil: :evil:

Od tamtej pory ani razu u nich nie byłam :roll: , a i tamtego artykułu też nie dokończyłam...

Chociaż by to skasowali jak już tak bardzo nie trafili...

Zresztą prognoza na tegoroczne lato też im nie wyszła :roll:

A do wiosny 9 tygodni i 6 dni :D