Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prawie tak samo :D Zaczynając od lewej: Zlew, zmywarka, płyta, szafka, ścianka. Płyta wysunięta do przodu ... i ogromniasty okap :D

nie będzie szkodziła bliskośc zmywarki i pieca? Często korzystam z piekarnika, więc nie wiem :roll:

http://www.fototube.pl/pictures/kuchnia003.jpg

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja chciałam zaprponować Moniu ,abyś ze zlewem i zmywarka poszła na te drugą ścianę z oknami.Zlew mógłby byc wtedy nawet w narożniku a dalej zmywarka i kawałek blatu (jak na tym zdjęciu ,które ci zapodałam).Byłoby więcej miejsca na przygotowywanie posiłków.Ale jeżeli tak nie można ,to ostatnie ustawienie jest najbardziej w porządku.

Bliskość zmywarki i pieca nie przeszkadza.miałam tak w poprzednim domu i w obecnym i jest ok.

Ja chciałam zaprponować Moniu ,abyś ze zlewem i zmywarka poszła na te drugą ścianę z oknami.Zlew mógłby byc wtedy nawet w narożniku a dalej zmywarka i kawałek blatu (jak na tym zdjęciu ,które ci zapodałam).Byłoby więcej miejsca na przygotowywanie posiłków.Ale jeżeli tak nie można ,to ostatnie ustawienie jest najbardziej w porządku.

Bliskość zmywarki i pieca nie przeszkadza.miałam tak w poprzednim domu i w obecnym i jest ok.

nie, to odpada - nie podoba mi się takie rozwiązanie zupełnie :oops:

nie chcę takiego wielkiego ciągu mebli :roll: :oops: Pod oknami chcę wyłącznie stolik :D (uparciuch ze mnie, prawda? :lol: :oops: )

Ja obecnie nie mam zmywarki, więc nie wiem jak to jest z bliskością pieca - dziękuję za podpowiedź :wink:

dzień dobry

o Monia ta ostatnia wersja fajnista :D też bym nie dawała płyty na wejściu :-? u kumpeli jest cudnie zrobiony okap normalny wyciąg obudowany i zrobiony taki wielki jakby okap rant obłożony drewnem tworzy jakby półeczkę np można na nim postawić kubeczki no powiem Ci że cudnie to wygląda myślę że do takiej dworkowej kuchni by pasował :wink:

dzień dobry

o Monia ta ostatnia wersja fajnista :D też bym nie dawała płyty na wejściu :-? u kumpeli jest cudnie zrobiony okap normalny wyciąg obudowany i zrobiony taki wielki jakby okap rant obłożony drewnem tworzy jakby półeczkę np można na nim postawić kubeczki no powiem Ci że cudnie to wygląda myślę że do takiej dworkowej kuchni by pasował :wink:

ja mam taki wielki wielki okap obecnie - wykonałam go sama :oops: kilkanaście lat temu z płyty gk (obudowałam zwykły okap), pomalowane na biało matowym lakierem i dołem obudowane zostało drewnianą, postarzaną belą :wink: Wygląda fajnie i wiem w razie czego jak to zrobić :lol: Tyle, że teraz nie trzeba samemu kombinować, bo są takie piękne okapy, że głowa boli :roll:

To nie był by taki duży ciąg mebli ,tylko na szerokość okna.Wbrew pozorom nie są to duże odległości :lol: Tylko na planie wszystko wydaje się wielkie :lol:

o tyle za dużo :roll:

nie chcę mieć typowej zabudowy kuchennej :-? Wiem, ze to bardzo praktyczne rozwiązanie, ale nie chcę i nic nie poradzę :roll:

Ale stołu to będę Ci zazdrościć :oops: Ja będę próbować jeszcze ze stolikiem na środku ,ale to trochę będzie mi utrudniać komunikacje z salonem :lol:

Obecnie mam podobnie w kuchni (mało mebli, szafek - jedynie jedna szafka, zlew, szafka z szufladami i piec z okapem obejmującym również szafkę z szufladami oraz kredens i ten okragły stolik), tylko w nieco innym układzie i jest OK. Tu i tak będę miała więcej niż mam, bo obecnie np.lodówkę mam w spiżarce, no i wiele gratów, mikserów, sokowirówkę i inne pierdółki również trzymam na półkach w spiżarce.

Stolik chcę pod oknem m.in dlatego, że zapewnia swobodę poruszania po kuchni, a i widok przyjemny przy oknach :wink:

To nie był by taki duży ciąg mebli ,tylko na szerokość okna.Wbrew pozorom nie są to duże odległości :lol: Tylko na planie wszystko wydaje się wielkie :lol:

o tyle za dużo :roll:

nie chcę mieć typowej zabudowy kuchennej :-?

..

To zostaw układ taki ,jak narysowałaś Jest ok. :wink:

Trochę mi nie leży to, że trzeba zejsć skosem przy oknach, bo ścianka za wąska - nie wiem jak to będzie w rezultacie wyglądało :roll: No i zlew musiałby być 1-komorowy, ale to może wyjść na plus, bo zmusi do szybszego pozbywania się brudnych naczyń :lol:

tylko nie wiem Moniu czy cena takiego stylizowanego nie przewyższyłaby znacznie ceny normalnego okapu plus własnoręcznej obudowy tym bardziej że wprawę masz :wink: :lol: a sam "komin" znaczy powyżej belki to miała normalnie pomalowany farbą taki fajny matowy był jakby otynkowany :D

Zlew jednokomorowy w zupełności wystarczy ,jeżeli w pogotowiu czeka zmywarka.Cały czas miałam jednokomorowy tylko z ociekaczem i nie brakowało mi nigdy miejsca.

Ze stołem zobaczę jeszcze jak będzie,gdy już zamieszkamy. .Tuz za drzwiami w salonie będzie jadalnia ,wiec do stołu blisko. A w kuchni pokombinuje z ustawieniem starego stolika ,niezadużego.Jeżeli mocno mi będzie przeszkadzał ,to go wywalę ,

Trochę mi nie leży to, że trzeba zejsć skosem przy oknach, bo ścianka za wąska - nie wiem jak to będzie w rezultacie wyglądało :roll: :lol:

Nie bedzie zle .Teraz tez mam ścięte szafki pod skosem ,z jednej stronuy i uwierz mi Moniu ,nie wygląda to żle .Nawet teraz sie jeszcze raz przyjrzałam ,bo w ogóle nie zwracałam do tej pory na to uwagi :lol: :lol:

Zlew jednokomorowy w zupełności wystarczy ,jeżeli w pogotowiu czeka zmywarka.Cały czas miałam jednokomorowy tylko z ociekaczem i nie brakowało mi nigdy miejsca.

Ze stołem zobaczę jeszcze jak będzie,gdy już zamieszkamy. .Tuz za drzwiami w salonie będzie jadalnia ,wiec do stołu blisko. A w kuchni pokombinuje z ustawieniem starego stolika ,niezadużego.Jeżeli mocno mi będzie przeszkadzał ,to go wywalę ,

Beatko, stolik w kuchni jest potrzebny :wink:

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie koleżanki lubią siedzieć w kuchni jak przychodzą na 'pojedyncze' pogaduchy :lol: Nie wiem dlaczego, ale w kuchni fajnie się siedzi :lol:

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie koleżanki lubią siedzieć w kuchni jak przychodzą na 'pojedyncze' pogaduchy :lol: Nie wiem dlaczego, ale w kuchni fajnie się siedzi :lol:

Właśnie tylko ze względu na to będę kombinować ze stołem ,takim chociażby tylko do przycupnięcia

A okap Zajefajny !Ale cena też kosmiczna :o :o