Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, moim zdaniem kwota którą podałaś w zupełności wystarczy, nas materiały wyniosły jakieś 800zł a mamy dużo więcej kabli niż Ty planujesz :wink:

:o :o :o :o to niemożliwe, ponieważ facet nam powiedział, ze materiał wyjdzie nas min.1500zł :roll:

których kabli masz więcej?

ja chcę sporo gniazdek, żeby nie ciągnąć po mieszkaniu przedłużaczy, poza tym jak pisałam - lampy, kinkiety, pstryczki-elektryczki, gniazda tv i chyba wsio :roll: No i oświetlenie piwnicy, przed domem (pod portykiem) i na tarasie pod balkonem :roll:

co jeszcze warto zrobić?

Tak Moniu, policz sobie śr. 100-kilka zł za szpulę=100m kabla wszystko jedno którego, puszki są b. tanie, rozdzielnia trochę droższa, jakieś 100/150zł.Niech będzie 1000zł bo ja puszki miałam swoje - tacie zostało jeszcze z czasów prow.dział. Gniazdek mam też dużo i do tego w każdym pokoju tv i net :D Oświetlenie zewn., też już gotowe i pozostawiony kabel na oświetl. ogrodowe :wink:

dzień dobry

Moniu fajne bo takie inne a zaleta i taka że możesz sobie w razie czego zamówić obudowę na wymiar do swojej wanny wybranej :D

Doctorku dzięki za życzenia wsiego dobrego na Nowy Rok i skojarzenia masz prawidłowe raczej był czas że i szlachta w takich drewienkach się kąpała :lol:

No tylko mi nie mów, że taki Cię nie przekonuje :roll: ...

do tego miedziowego okapu.... cukiereczek... jak dla mnie oczywiście :D

http://www.allegro.pl/item843542573_zlew_miedziany_kuchenny_zlewozmywak_z_miedzi.html

i jeszcze te ozdóbki :roll:

ładny, tylko znowu ta cena :evil:

no i niestety jest to 50cm, a u mnie ścianka ok.40, więc właziłoby mi toto na okno :roll: :-?

Sorry, że z tak daleka wyciągam, ale macie tempo :roll:

Jak szafka nie będzie wystawać (niższa), to taki zlew moim zdaniem nie bedzie przeszkadzał, nawet jak go będzie widać... doniczki też przecież w świetle okna stoją :roll:

a cena... jak lepszego granitowego :roll:

Moniu, moim zdaniem kwota którą podałaś w zupełności wystarczy, nas materiały wyniosły jakieś 800zł a mamy dużo więcej kabli niż Ty planujesz :wink:

:o :o :o :o to niemożliwe, ponieważ facet nam powiedział, ze materiał wyjdzie nas min.1500zł :roll:

których kabli masz więcej?

ja chcę sporo gniazdek, żeby nie ciągnąć po mieszkaniu przedłużaczy, poza tym jak pisałam - lampy, kinkiety, pstryczki-elektryczki, gniazda tv i chyba wsio :roll: No i oświetlenie piwnicy, przed domem (pod portykiem) i na tarasie pod balkonem :roll:

co jeszcze warto zrobić?

Tak Moniu, policz sobie śr. 100-kilka zł za szpulę=100m kabla wszystko jedno którego, puszki są b. tanie, rozdzielnia trochę droższa, jakieś 100/150zł.Niech będzie 1000zł bo ja puszki miałam swoje - tacie zostało jeszcze z czasów prow.dział. Gniazdek mam też dużo i do tego w każdym pokoju tv i net :D Oświetlenie zewn., też już gotowe i pozostawiony kabel na oświetl. ogrodowe :wink:

Sama nie wiem :roll: U nas raczej sporo tego kabla wyjdzie :roll: Po prostu nie znam się na tym, więc muszę zobaczyć ile wyjdzie cenowo, gdy już zapłacimy wszystko :lol: :wink: Wydaje mi się, że za tysiąc złotych to nie kupię całego okablowania, ale ... obym się myliła i oby tyle chciało wyjść :D :wink:

....nie dostawałam powiadomień...why :evil: :evil: :evil:

dlategoteż Moniu przyjmij spóźnione , ale szczere życzenia wszystkiego naj naj w Nowym Roku!!!

...mam pytanko do specjalistki od róż. Kupiłam ok. tygodnia temu piękną małą różyczkę- miniaturkę i niestety ta biedulka mi strasznie usycha. Regularnie sprawdzam,czy nie ma sucho i w miarę potrzeby ją podlewam, ale ona mimo to usycha. Już prawie nie ma liści :( Co robić ?

Monia mam do Ciebie pytanie i jednocześnie prośbę. Przypuszczam ,ze w swoim obecnym salonie masz duży (być może rozkładany) stół?Mogłabyś podesłać mi zdjęcie? może być na priv.Szukam dobrego wzoru dla mojego stolarza.chciałabym mieć taki stół ,przynajmniej 2metrowy i jeszcze dodatkowo 1,20 do dołożenia.

....nie dostawałam powiadomień...why :evil: :evil: :evil:

dlategoteż Moniu przyjmij spóźnione , ale szczere życzenia wszystkiego naj naj w Nowym Roku!!!

...mam pytanko do specjalistki od róż. Kupiłam ok. tygodnia temu piękną małą różyczkę- miniaturkę i niestety ta biedulka mi strasznie usycha. Regularnie sprawdzam,czy nie ma sucho i w miarę potrzeby ją podlewam, ale ona mimo to usycha. Już prawie nie ma liści :( Co robić ?

to typowe dla tych "marketianek" :wink:

proponuję sciąć jej gałązki na wys.8-10cm i wynieść do chłodnego miejsca - nadal podlewaj, ale nie za często i czekaj na wiosnę, aby wkopać ją do gruntu :D Będzie rosła i kwitła co roku :wink:

Monia mam do Ciebie pytanie i jednocześnie prośbę. Przypuszczam ,ze w swoim obecnym salonie masz duży (być może rozkładany) stół?Mogłabyś podesłać mi zdjęcie? może być na priv.Szukam dobrego wzoru dla mojego stolarza.chciałabym mieć taki stół ,przynajmniej 2metrowy i jeszcze dodatkowo 1,20 do dołożenia.

OK, obfocę moje stoły - ten rozkładany w pokoju i ten w kuchni - zobaczysz, czy Ci się widzą :wink:

wysłałam na p.w. :wink: