Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie Ci sie skalniak zbałwanił :lol: :lol: :lol:

Czyli co... liczyś od nowa :roll: . Od jutra miało być 5 tygodni :( ... to co... od jutra 7 :-?

jeśli będzie tak pięknie i śnieżnie, to 7, ale jeśli się zima zepsuje, będzie ciapowato i ponuro, to 5, bo takiej zimy nie lubimy :lol: :wink:

W 5 to się chyba nie wyrobimy, słyszałam, że marzec ma być........... biały :o :(

eee, tam... ja mówię, że wiosna będzie w marcu :lol: :wink:

wystarczy, że przyjdzie halny, jak rok temu w okolicach 5 lutego i już było wiosennie - zerknij na zdjęcia w moim dzienniku z ub.roku :wink:

Później jeszcze spadł śnieg, ale tylko tak dla postraszenia :wink:

U nas liściaste spoko, ale ogólnie pokrywa snieżna jest olbrzymia, co widać na przykładzie tego świerka:

jeszcze w grudniu było tak:

http://www.fototube.pl/pix/img1/org/d41d88602c57878483a2afd66f0cef78.jpg

A dzisiaj tak - widać ile drzewka jest zupełnie pod śniegiem:

http://www.fototube.pl/pix/img5/org/d41d815a3265ca6875141dc308f45aa7.jpg

Nie do wiary, prawda? Około połowy świerka jest zatopinone pod śniegiem :o :roll: :roll: Dawno nie było tak pięknej zimy :roll: :wink:

Moniu u siebie w komentach wrzuciłam kilka zdjęć jak to u nas wygląda a to są takie najmniej drastyczne przypadki drzewa liściaste mają gałązki całe w otoczce z lodu są tak cieżkie że się kładą całe drzewa u sąsiada z naprzeciwka rośnie kilka brzóz i co najmniej jedna leży całkiem na ziemi taka przygięta mam nadzieję że jak lód się stopi to się wyprostuje chociaż do końca stycznia nie bardzo w pogodzie zapowiadają szansę na topnienie lodu :-? iglakom też się dostało u nas koło bloku dwa piękne ogromne cisy rosną takie ładne zwarte kule były tak ze 3 metry wysokie porozkładane o połowę mniejsze są :(