Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu u siebie w komentach wrzuciłam kilka zdjęć jak to u nas wygląda a to są takie najmniej drastyczne przypadki drzewa liściaste mają gałązki całe w otoczce z lodu są tak cieżkie że się kładą całe drzewa u sąsiada z naprzeciwka rośnie kilka brzóz i co najmniej jedna leży całkiem na ziemi taka przygięta mam nadzieję że jak lód się stopi to się wyprostuje chociaż do końca stycznia nie bardzo w pogodzie zapowiadają szansę na topnienie lodu :-? iglakom też się dostało u nas koło bloku dwa piękne ogromne cisy rosną takie ładne zwarte kule były tak ze 3 metry wysokie porozkładane o połowę mniejsze są :(

Widziałam, Ewuś, faktycznie niesamowite wrażenie robią te drzewa, ale widać też, że u Ciebie w dzień cieplej, śnieg nieco topnieje, a nocą marznie i stąd takie efekty :roll: U nas cały czas nieco poniżej zera, śnieg i mrozik, więc tylko przybywa białej pierzyny i jeśli już krzewy zaczynają się pokładać, to pod ciężarem śniegu, ale raczej bez lodu :wink: Dopiero dzisiaj sam mróz trzyma bez śniegu, więc będzie kilka dni spokoju z odśnieżaniem :D Mamy prawdziwą zimę nareszcie - śnieżnobiałą i puchatą :D :D :D :D Wszędzie jest tak pięknie, że nawet przestałam narzekać na zimno :lol:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu ten efekt lodu powstał w ciagu 2 dni od nocy z piątku na sobotę i w niedzielę kiedy padał marznący deszcz to wtedy tak wszystko zamarzło i tak się trzyma cały czas temperatura jest poniżej 0 :( a drzewak już tydzień prawie cierpią pod ciężarem :(

dzień dobry

Anuś Monia zarobiona a jak znam życie to i w ferie też :-?

dobry wieczór :roll: baju baju WU :evil: kto ma tyle wolnego w zimie, co oświata :wink: :wink: leniuszki te nauczycile sa :roll: przeczyta taki z trzy lektury i wałkuje to dwadziescia lat , i madry on taki :roll: :roll: brr geniusss normalnie :wink: :wink: nara Lejdis :p :p [/u][/code]

ojjjj, nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz :(

Nie lubię takich rozmów, więc pozwolę sobie nie komentować już ani słowem tego cytatu.

Gdy słyszę takie teksty, to mówię, że każdy miał możliwość zostać nauczycielem i nic nie robić, mieć tyyyle wolnego (???), tylko dlaczego tego nie wybrał, skoro to taka świetna fucha? W zasadzie można również być w pełni dojrzałym i ukończyć studia w jakimś pedagogicznym kierunku :wink: Polecam spróbować, naprawdę.

Poza tym, to OK, nie gniewam się.

Doctor fajnie to ma moja szwagierka która uczy w podstawówce klasy 1-3 a i to jojczy ostatnio okrutnie że tyle trzeba przygotować wszystkiego a co dopiero Monia jak ma tyle obowiązków :-?

Wusia, właśnie w kl.I - III jest najwięcej pracy, która na dodatek jest najmniej doceniana. Jeszcze trudniej pracuje się w przedszkolu, ale ... mam na myśli faktyczne poświęcenie pracy, a nie "odbębnienie" godzin. Trzeba mieć na uwadze, że są Nauczyciele i nauczyciele - tych przez wielkie "N" niestety wciąż za mało, chociaż znam takich i to sporo :wink: Nie ma jednak co narzekać - w każdym zawodzie są tacy, którzy powinni zająć się czymś innym niż to, co robią :roll: .