Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do róż jeszcze nic nie dawałam, według zasady, żeby w pierwszym sezonie nie zasilać.

A mam w zamiarze dać im tylko substral interwencyjny.

Dlatego nie mam pojęcia gdzie dostać taki obornik :oops:

:o

Aniu, ja wszystkie róże wsadzam od razu z obornikiem, ale nie bezpośrednio w obornik, tylko przesypuję ziemią. Zanim się róża dobrze ukorzeni, to prawie jest kolejny sezon i dosięga złotego smakołyku :wink: Z perspektywy czasu uważam, ze to najlepszy sposób. Teraz trudno będzie Ci to uzupełnić :roll: Jak to zrobisz? Chyba, że wykopiesz dołek tuż przy korzeniu i tam dasz obornik? Ja pierwsze róże tak miałam wsadzone, ale w ubiegłym roku wszystkim uzupełniłam obornik. Kup w ogrodniczym koło Tesco - tam pewnie jeździsz na zakupy, to kupisz przy okazji :wink: Najlepszy jest ten workowany (brązowe worki)

http://www.zielen24.pl/obornik-bydl%C4%99cy-suszony-24l-p-129.html

Dodaj go również innym roślinom :wink: Obornik kupuję również w ogrodniczym na Oświęcimskiej :wink:

A jak z tą magnolią? Sadziłaś w torfie?

dzięki :D

nie wszyscy praktykują tą metodę z podsypywaniem obornika, ja nie :wink:

ale znam ją oczywiście :wink:

raczej przymierzyłabym się do jesiennego podsypania obornika pod krzewy, wówczas na wiosnę jest gotowe papu :)

ale póki co wypróbuje ten substral, bo ponoć jest dobry :wink:

Magnolia jest posadzona w torfie, tak jak i hortensje :wink:

rozejrzę się w Tesco za tym cudem :wink:

dzięki :D

nie wszyscy praktykują tą metodę z podsypywaniem obornika, ja nie :wink:

ale znam ją oczywiście :wink:

raczej przymierzyłabym się do jesiennego podsypania obornika pod krzewy, wówczas na wiosnę jest gotowe papu :)

ale póki co wypróbuje ten substral, bo ponoć jest dobry :wink:

Magnolia jest posadzona w torfie, tak jak i hortensje :wink:

rozejrzę się w Tesco za tym cudem :wink:

nie wątpię, że znasz, ale byłam przekonana, ze stosujesz :wink:

wydaje mi się, że taniej i lepiej wyjdzie Cię ten obornik, tylko będzie to teraz troszkę kłopotliwe - ja przynajmniej miałam całe ręce pokiereszowane, jak uzupełniałam starym, pnącym.

Jeśli magnolia jest w torfie, to powinna kwitnąć, chyba, że coś jeszcze jej nie pasi :roll: Spróbuj jej dać nawozu w tym roku, żeby jesienią zawiązała pąki na kolejny sezon. W końcu musi zakwitnąć :wink:

Monia KRÓLOWO RÓŻ wspomóż siostry różyczki - toć o róże walczymy !!!

" Nasza DarioAS jest w FINALE !!!

Druga tura głosowania na najpiękniejszy, forumowy ( i nie tylko ) różany blog wystartowała.

Głosujemy od nowa a stać nas przecież na 1,22 + Vat nie ?

Tu podziwiamy :

http://aniads-rosegarden.blogspot.com/

A tak głosujemy :

SMSy o tresci F00041 na numer 7144 (koszt 1,22 z VAT).

A tu mądrości typu - jeden telefon ...jeden głos ... ( a szkoda )

Regulamin tutaj: http://www.blogroku.pl/aniads-rosegarden,gw5m6,blog.html

Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach czy kuligu ... ważne, żeby przeżyła te mrozy :lol:

Nie zostawiła mi miotły ... jędza :wink:

Za każdy głosik - dzięęęęęki ...

hej Monia!widzialam,ze poszukujesz mebli do lazienki .Przypomnialamsobie o czyms takim

http://www.fiorentino.pl/luksusowa.lazienka-produkty-37.htm

Moze cie zainteresuje?W komplecie jest szafka ,blat ,armatura ,lustro .Maja w ofercie inne wzory ,a moze tez wykonaja wedlug wlasnego projektu?wybacz mi pisownie ,ale tym razem mecze sie z niemiecka klawiatura :Dpozdrowka

Jeszcze doloze swoje trzy grosze w temacie kuchni.Opcja ze zmywarka obok zlewu jest zdecydowanie lepsza.Czesto jest tak ,ze trzeba skorupy oplukac przed wlozeniem do zmywarki ,w wersji pierwszej zostawialabys krople stuszczonej wody albo na podlodze albo na piecu,w zaleznosci od toru prowadzenia :lol:

Kinkiety piekne!!

hej Monia!widzialam,ze poszukujesz mebli do lazienki .Przypomnialamsobie o czyms takim

http://www.fiorentino.pl/luksusowa.lazienka-produkty-37.htm

Moze cie zainteresuje?W komplecie jest szafka ,blat ,armatura ,lustro .Maja w ofercie inne wzory ,a moze tez wykonaja wedlug wlasnego projektu?wybacz mi pisownie ,ale tym razem mecze sie z niemiecka klawiatura :Dpozdrowka

Dzięki, Beatko :D

Ten sprzedawca ma również na allegro te mebelki. Niektóe b.ładne. Problem w tym, że ja potrzebuję samą szafkę, bez lustra, bo lustra mam i chcę wykorzystać również w nowej łazience. Nie wiem, czy nie taniej wyjdzie kupić starą komodę po renowacji i przerobić na szafkę łazienkową :roll: Te są od razu z blatem i armaturą, a to też kuszące :wink:

Jeszcze doloze swoje trzy grosze w temacie kuchni.Opcja ze zmywarka obok zlewu jest zdecydowanie lepsza.Czesto jest tak ,ze trzeba skorupy oplukac przed wlozeniem do zmywarki ,w wersji pierwszej zostawialabys krople stuszczonej wody albo na podlodze albo na piecu,w zaleznosci od toru prowadzenia :lol:

Kinkiety piekne!!

Czekam na wizualizację z firmy. Ciekawe co wymyślą. Jest szansa, że na jutro będę ją miała. Na razie Pani dopytuje o kilka spraw i przysłała mi fotkę, jaką zamieściłam w dzienniku. Nie wiem jednak, czy skorzystam z usług tej firmy ze względów jakie opisałam. Gdybym robiła jasną kuchnię, jak Ty, to sprawa byłaby prostsza, bo nawet z mdf-u są b.ładne mebelki, naprawdę. Ja jednak się uparłam na brązową i nic mnie od tego nie odwiedzie :lol: Może z przyzwyczajenia, bo teraz mam taką, a poza tymtrzyma mnie ten kredens kuchenny, stół i krzesła, któe muszę w to wszystko wkomponować. No nic... jakoś to będzie. I tak w tym roku kuchni kupować nie będę, więc na szczęście nie muszę takiej decyzji podejmować już. Chodzi mi tylko o projekt, żeby wiadomo było dokłądnie co i gdzie przygotować z instalacjami, żeby później nie kuć i nie przerabiać.