Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[czy nie taniej wyjdzie kupić starą komodę po renowacji i przerobić na szafkę łazienkową :roll: Te są od razu z blatem i armaturą, a to też kuszące :wink:

No wlasnie ,cena jest bardzo atrakcyjna ,a szafka debowa ,blat marmurowy i armatura nie najgorsza .Moze sklonni byliby sprzedac bez lustra.?a w azience pewnie trzeba tez odpowiednio zaimpregnowac drewno ,no ,nie wiem ,musisz to przemyslec. :wink:

jezeli chodi o te mebelki kuchenne ,to moja firma na pewnozrobiolaby Ci je w takim kolorze ,w jakim chcesz.Robia nawt takie cuda,jak to

http://www.akan.com.pl/akan/foto_zoom_gal.php?foldername_b_www=20081103_150915_b&id=129&lang=1

Oni maja w swojej ofercie cudna kuchnie ,bodajze nazywa sie Vintage ,ktorej nie ma na ich stronie ,a jest piekna ,w takim stylu jak Ty chcesz.Moze warto byloby si€ z nimi tez skontaktowac?

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moinu... kinkiety zdecydowanie nie będą pasowały!!!! :wink: i nie omieszkam dodać, że właśnie takie są mi niezbędna nad łóżko :roll: . :lol:

Są śliczne...

Rano zerknęłam szybcuitko na Twoją wizualizację i miałam marudzić na szafki wiszące... że niefajne... ale te zaproponowane są naprawdę ładne. Nie pasowały by mi z pełnymi frontami, za ciężkie by były. Te przeszklone są super... a Beatka ma śliczne witrynki :) , pamiętasz?

Na all... trafiają się komódki lub szafeczki od razu z kamiennymi blatami...

Co z tom wiosnom :-?

Moinu... kinkiety zdecydowanie nie będą pasowały!!!! :wink: i nie omieszkam dodać, że właśnie takie są mi niezbędna nad łóżko :roll: . :lol:

Są śliczne...

Rano zerknęłam szybcuitko na Twoją wizualizację i miałam marudzić na szafki wiszące... że niefajne... ale te zaproponowane są naprawdę ładne. Nie pasowały by mi z pełnymi frontami, za ciężkie by były. Te przeszklone są super... a Beatka ma śliczne witrynki :) , pamiętasz?

Na all... trafiają się komódki lub szafeczki od razu z kamiennymi blatami...

Co z tom wiosnom :-?

tak były szybki, tylko jak naniosłam rodzaj frontu, to się zabudowały :lol:

Nie chcę ani jednej pełnej wiszącej - nie pisałam o tym, bo wydawało mi się to oczywiste :lol: O tej nad zlewem to nawet myślałam, czy nie zostawić zupełnie otwartej, z samymi przegródkami na talerze :roll:

Co do kinkietów - szkoda, że nie mówiłaś, że takie chcesz, bo moja znajoma miała jakiś miesiąc temu na zbyciu b.podobne, ale wtedy ja też nie zdecydowałam się na zakup. Później żałowałam, ale już się sprzedały. Teraz, jak mi się te trafiły, to wzięłam od razu.

Monia kolejna moja rada ,nie decyduj sie na otwarta polke z talerzami.Przerabialam to ,kurzy siie niemilosiernie i kto z tych zakamarkow bedze to wszystkowybieral?no ,chyba ,ze masz zbyt duzo czasu :lol: ale malpa ze mnie, no nie? :lol:

ooo, bardzo cenna uwaga :wink: :D dzięki, Beatko :D

Ja również z biegiem czasu szukam jak najbardziej praktycznych rozwiązań, bo nie uśmiecha mi się na stare lata biegać ciągle ze szmatką :-? Z tego właśnie powodu chcę kibelki podwieszane, bo jestem chora, gdy obecnie wydłubuję kurz ze śrub w stojącym wc :evil:

A propos - widziałam dzisiaj na żywo Hybnera - b.ładny, b.ładna deska (dlatego taka cena), jednak zakup internetowy niż sklepowy jest 150zł tańszy :roll:

[czy nie taniej wyjdzie kupić starą komodę po renowacji i przerobić na szafkę łazienkową :roll: Te są od razu z blatem i armaturą, a to też kuszące :wink:

No wlasnie ,cena jest bardzo atrakcyjna ,a szafka debowa ,blat marmurowy i armatura nie najgorsza .Moze sklonni byliby sprzedac bez lustra.?a w azience pewnie trzeba tez odpowiednio zaimpregnowac drewno ,no ,nie wiem ,musisz to przemyslec. :wink:

jezeli chodi o te mebelki kuchenne ,to moja firma na pewnozrobiolaby Ci je w takim kolorze ,w jakim chcesz.Robia nawt takie cuda,jak to

http://www.akan.com.pl/akan/foto_zoom_gal.php?foldername_b_www=20081103_150915_b&id=129&lang=1

Oni maja w swojej ofercie cudna kuchnie ,bodajze nazywa sie Vintage ,ktorej nie ma na ich stronie ,a jest piekna ,w takim stylu jak Ty chcesz.Moze warto byloby si€ z nimi tez skontaktowac?

Beatko, napisz mi, proszę na p.w. ile kosztowała Twoja kuchnia, jeśli mozesz. Interesuje mnie też sprawa zawiasów. Czy te zewnętrzne zawiasy to tylko atrapa (ozdoba), czy działają dodatkowo opócz tych wewnętrznych, które zauważyłam, że również masz zamontowane? Cudeńka robi ta Twoja firma, faktycznie :o Jestem pod wrazeniem, bo u nas nie ma takich speców :-?

Moniu , na zakupach internetowych mozna naprawde wiele pieniedzy zaoszczedzic .My wiele rzeczy kupowalismy w ten sposob i roznica byla kolosalna.Szczerze powiedzawszy zawiasom sie nie prygladalam ,az tak dokladnie.W kazdym badz razie widac je na zewnatrz i stanowi a przez to ozdobe.A w miare uplywu czasu ja naprawde podchodze do sprzetow bardzo praktycznie.Kiedys musialo byc pieknie ,a teraz nie dosc ,e pieknie ,to wygodnie.Dlatego m. in. w kuchni nie mam zadnej otwartej szafki ,na dole mam na podlogach wszedizie gres :D u mnie goscie nie sciagaja butow ,a zatem po imprezie potancze na mopie i to wszystko.

Dzień dobry :lol:

pytanie mam w sprawie tych pięknych szafek wiszących - całych przeszklonych - bardzo mi się podobają i te i te przepiękne u Beauty ale powiedzcie jak wyglądają za szybkami talerze, kubki, filiżanki i wszystko co tam sobie postawicie :roll:

Czy nie musi być to ładnie poustawiane i samo w sobie być ładne i najlepiej pasujące do siebie bo inaczej robi się misz-masz :roll: Już wcześniej takie myśli mi kołatały - jeszcze Kasiorek też ma piękne szafki kuchenne - przeszklone 8) [/b]

Moniu , na zakupach internetowych mozna naprawde wiele pieniedzy zaoszczedzic .My wiele rzeczy kupowalismy w ten sposob i roznica byla kolosalna.Szczerze powiedzawszy zawiasom sie nie prygladalam ,az tak dokladnie.W kazdym badz razie widac je na zewnatrz i stanowi a przez to ozdobe.A w miare uplywu czasu ja naprawde podchodze do sprzetow bardzo praktycznie.Kiedys musialo byc pieknie ,a teraz nie dosc ,e pieknie ,to wygodnie.Dlatego m. in. w kuchni nie mam zadnej otwartej szafki ,na dole mam na podlogach wszedizie gres u mnie goscie nie sciagaja butow ,a zatem po imprezie potancze na mopie i to wszystko.

Zdecydowanie masz rację :wink: Chciałabym jednak drewno na podłodze w salonie, choć wiem, że to bedzie uciążliwe, bo wciąż będę biegać do ogrodu przez salon, goście to kolejna sprawa, a zwierzyna, jakieś wnuki kiedyś (jak Bozia da :lol: ). Ja uwielbiam drewno, więc choć tam muszę sobie na to pozwolić. Pierwotnie chciałam wszędzie, ale właśnie ze względów praktycznych będzie chyba tylko w salonie i na schodach :( .

Dzień dobry :lol:

pytanie mam w sprawie tych pięknych szafek wiszących - całych przeszklonych - bardzo mi się podobają i te i te przepiękne u Beauty ale powiedzcie jak wyglądają za szybkami talerze, kubki, filiżanki i wszystko co tam sobie postawicie :roll:

Czy nie musi być to ładnie poustawiane i samo w sobie być ładne i najlepiej pasujące do siebie bo inaczej robi się misz-masz :roll: Już wcześniej takie myśli mi kołatały - jeszcze Kasiorek też ma piękne szafki kuchenne - przeszklone 8) [/b]

Gosiu, ja mam obecnie takie szybki w szafkach i kredensach i nie widzę z tym problemu. Faktem jest, że mam raczej samą białą i kremową porcelanę, na dodatek w osobnych szafkach, ale to chyba nie stanowi problemu, jeśli będziesz miała jeszcze inne i razem. Zawsze mozesz dać takie fikuśne zasłonki w szybkach:

http://www.fototube.pl/pix/img10/org/d41d8809d38aaf24e91f3399bf4ab5d4.jpg

Na pewno nie planuje sieczki w tych witrynkach.Tak ,jak Monia prawi , :lol: dopoki bedzie wszystko stonowane i nie bardzo kolorowe ,to problemu nie bedzie.Tez mam sporo skorup w ecru kolorze,moze tez nie zabraknie jakis cynowych pater.A te zasllonki Monia wyjelas mi z ust :lol: W witrynce w lazince takie zaplanowalam ,bo w niej tez bedze konsekwentnie duzo przeszklen :lol:

Fajniusie te zasłonki, takie "klimatyczne" :lol:

Łazienka na razie chodzi za mną tak, że jak mnie coś weźmie, to pojadę zamówić te płytki. Po prostu zachorowałam na nie :oops: :roll: Są bardzo proste w formie, ale naprawdę sliczne. Chyba zrezygnowałabym z tych płytek z decorkiem w środku, albo dałabym ich b.mało. Same górne decory i płytki (są całe szkliwione, błyszczące i lekko poobijane na brzegach), są już wyjątkowo ładne. Na dole nie mamy dużej łazienki, więc koszt nie powinien być zbyt wygórowany :D Muszę to dzisiaj przeliczyć...

Jezeli Ci sie bardzo podobaja ,to nie zwlekaj i je kup.Bedziesz miala o jeden problem mniej .Ja tak mialam z boazeria,nie szukalam niczego wiecej ,bo wiedzailam ,ze to jest wlasnie to ,czego szukam.a na rynku jest tyle tego ,ze ogladajac mozna sobie tylko w glowie namieszac i w koncu juz sie nie wie ,czego chce.A te plytki sa naprawde ladne i proste w formie ,a takie sa zawsze ponadczasowe

Jezeli Ci sie bardzo podobaja ,to nie zwlekaj i je kup.Bedziesz miala o jeden problem mniej .Ja tak mialam z boazeria,nie szukalam niczego wiecej ,bo wiedzailam ,ze to jest wlasnie to ,czego szukam.a na rynku jest tyle tego ,ze ogladajac mozna sobie tylko w glowie namieszac i w koncu juz sie nie wie ,czego chce.A te plytki sa naprawde ladne i proste w formie ,a takie sa zawsze ponadczasowe

myślisz, że może ich później nie być?

Witaj Moniu!!!

Mnie coraz bardziej podobają się proste, wręcz typowo vintage (wiejskie :lol: ) wnętrza. Łazienkę nawet mam już wybraną, jest moim zdaniem piękna i co najważniejsze wyjdzie też tania :) Niestety wciąż mi brak czasu na wklejenia jakichkolwiek inspiracji :(

Firaneczki też mi bardzo odpowiadają, dodają sielskiego klimatu, który bardzo sobie cenię!!! Myślę Moniu, że Ty nawet jak teraz ich nie kupisz, a później by ich nie było - to uszyłabyś sobie takie znając Twój talent (tylko z materiałem mógł by być problem) ;-)

Witaj Moniu!!!

Mnie coraz bardziej podobają się proste, wręcz typowo vintage (wiejskie :lol: ) wnętrza. Łazienkę nawet mam już wybraną, jest moim zdaniem piękna i co najważniejsze wyjdzie też tania :) Niestety wciąż mi brak czasu na wklejenia jakichkolwiek inspiracji :(

Firaneczki też mi bardzo odpowiadają, dodają sielskiego klimatu, który bardzo sobie cenię!!! Myślę Moniu, że Ty nawet jak teraz ich nie kupisz, a później by ich nie było - to uszyłabyś sobie takie znając Twój talent (tylko z materiałem mógł by być problem) ;-)

aaa, owszem, firaneczki i zasłonki na ogół szyję sama :lol:

teraz jednak bardziej chodzą za mną te płytki Idylla :roll: :oops:

Jakie wybrałaś dla siebie?