Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia - czy wy mówicie o takim "ciapanym" łapką tynku ?

U Noxiego w komentach jest taki przepis

http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-noxilowego-marudnika,t175905-60.htm

Hmmm ...też takie lubię :roll:

:lol: Może nie aż taki, choć ... nie wiem..., może w piwnicy zaszalejemy i zrobimy takie :D

Hej Moniś!Cena za tynki bardzo dobra.My płaciliśmy za cement-wapno z filcowaniem14zł.Chociaż to filcowanie psu na budę się zdało ,ponieważ zacieraliśmy i tak jeszcze później goldbandem.

maszynowe, czy tradycyjne??

robiliscie później gładzie (nie pamietam) ?

Ja mam gładzie w obecnym domu w dwóch pomieszczeniach i już ich na pewno nie chcę - jak dla zbyt idealne i baaardzo się brudzą :-?

Mam natomiast raufazę w jednym pokoju i bardzo mi się podoba, zwłaszcza, że jest tak położona, że choćby z lupą szukać, to połączeń nie widać ani ani :D, a przede wszystkim nie wodać na niej każdego odbitego palca jak w przypadku gładzi. W nowym domu chcę tradycyjne, malowane tynki.

Moniu, cena b. dobra :D Nasze są idealnie gładkie (o strukturze płyty gipsowej - bo ja odmiennie od Beatki chciałam idealnie równo :lol: żeby nie trzeba było kłaść już gładzi ) i płaciliśmy 12zł za m2, z tym że policzyli nam mniej metrów niż faktycznie było ;) więc i tak byliśmy zadowoleni! Dobrze jeśli można obejrzeć robotę gdzieś u kogoś, my tak właśnie zrobiliśmy, co przyspieszyło podjęcie decyzji :)

Moniu, cena b. dobra :D Nasze są idealnie gładkie (o strukturze płyty gipsowej - bo ja odmiennie od Beatki chciałam idealnie równo :lol: żeby nie trzeba było kłaść już gładzi ) i płaciliśmy 12zł za m2, z tym że policzyli nam mniej metrów niż faktycznie było ;) więc i tak byliśmy zadowoleni! Dobrze jeśli można obejrzeć robotę gdzieś u kogoś, my tak właśnie zrobiliśmy, co przyspieszyło podjęcie decyzji :)

Ja właśnie nie chcę gładkich, tylko takie zwyczajne, jak dawniej tradycyjnie robiono i nie chcę gładzi :D Mało tego, Aga mnie tu zaraziła tynkami "ciapanymi" i hmmm... coraz bardziej mnie one przekonują :D :D , zwłaszcza, że przepis jest u Noxiego :D

Robotę moich przyszłych fachowców widziałam i odpowiada mi jak najbardziej, choć z doświadczenia wiem, że nie zawsze to później musi mi się podobać u mnie :roll:

Wszystkich po prostu trzeba pilnować i zanim zaczną swoje prace, trzeba wiedzieć w miarę sporo na temat danej roboty 8) Jak dobrze, że jest to forum - dzięki temu wiele się można nauczyć :lol:

Dzień dobry!! :D A wy tak z rańca od razu o tynkach :lol:

Musisz zwrócić uwagę fachowcom ,żeby starali się równo docierać ,chociaż tak naprawdę to wyjdzie dopiero po malowaniu.Moi tynkarze byli bardzo dobrzy ,ale jednak po przemalowaniu wyszły takie brzydkie niedotarte place(taka gęsia skórka ,ale brzydka :lol: ).Najbardziej widać to było pod słońce.Teraz faktura ścian mi się podoba .Nie są gładkie ,wręcz chropowate ,ale na całej powierzchni przynajmniej jest tak samo.

Dzień dobry!! :D A wy tak z rańca od razu o tynkach :lol:

Musisz zwrócić uwagę fachowcom ,żeby starali się równo docierać ,chociaż tak naprawdę to wyjdzie dopiero po malowaniu.Moi tynkarze byli bardzo dobrzy ,ale jednak po przemalowaniu wyszły takie brzydkie niedotarte place(taka gęsia skórka ,ale brzydka :lol: ).Najbardziej widać to było pod słońce.Teraz faktura ścian mi się podoba .Nie są gładkie ,wręcz chropowate ,ale na całej powierzchni przynajmniej jest tak samo.

mimo zacierania gipsem wyszły chropowate?

zacieraliście tylko te nieudane miejsca, czy całe ściany?

Moniu ,zacieraliśmy całe ściany niestety (dodatkowe koszty) ,ale w tej chwili są chropowate równomiernie ,bo nie były docierane do gładzi.Mój malarz twierdzi ,ze w tej chwili zrobione jest "na stare".Może zrobię dzisiaj jakieś zdjęcie w zbliżeniu ,tylko nie wiem czy to na zdjęciu będzie dobrze widoczne.Najlepiej byłoby ,abyś się do mnie wybrała i namacała sobie w realu :lol: :lol:

Moniu ,zacieraliśmy całe ściany niestety (dodatkowe koszty) ,ale w tej chwili są chropowate równomiernie ,bo nie były docierane do gładzi.Mój malarz twierdzi ,ze w tej chwili zrobione jest "na stare".Może zrobię dzisiaj jakieś zdjęcie w zbliżeniu ,tylko nie wiem czy to na zdjęciu będzie dobrze widoczne.Najlepiej byłoby ,abyś się do mnie wybrała i namacała sobie w realu :lol: :lol:

a pewnie, że wpadnę na macanie :lol: :lol:

właśnie kłopot w tym, że na zdjęciach nie widać takich szczegółów, ale skoro mówisz, że są chropowate, to na pewno piękne :D

cześć, Anusia :D

Beatko, pewnie znajomi będą kręcić nosem, że nowy dom robimy, a tynki "takie nieładne" (w sensie nierówne :lol: ), ale co mi tam. Właśnie pooglądałam sobie stare tynki w moim mieszkaniu i porównałam te z gładzią i wiem na 100%, że chcę te stare :D :D

Nawet je obfociłam

http://www.fototube.pl/pix/img5/org/d41d8e7f2294c4046b6e28cf6a81d870.jpg

http://www.fototube.pl/pix/img2/org/d41d84df4d4ce3660c33d6c06766c25b.jpg

Witam po raz pierwszy , piękny domek budujecie i tak sobie przeglądam twoje posty i wpadła mi w oko kuchnia której zdjęcie wstawiłaś 25/01 czy mogłabyś mi napisać co to za firma sama jestem na etapie poszukiwania kuchni w tym stylu więc każda informacja się przyda , będe wdzięczna

życze powodzenia w dalszej budowie

Natka