Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam po raz pierwszy , piękny domek budujecie i tak sobie przeglądam twoje posty i wpadła mi w oko kuchnia której zdjęcie wstawiłaś 25/01 czy mogłabyś mi napisać co to za firma sama jestem na etapie poszukiwania kuchni w tym stylu więc każda informacja się przyda , będe wdzięczna

życze powodzenia w dalszej budowie

Natka

Witaj, Natko :D Miło, że zajrzałaś :wink: :D

Kuchnię przysłała mi mailem firma, w której zamówiłam projekt - nazywa się Vigo. Firma miejscowa http://www.vigomeble.pl . Niestety z terminami mają zaległosci - do tej pory nie doczekałam się na ten projekt. Mogę z kolei śmiało powiedzieć, że ładne meble robią - mojej koleżance zrobili piękną rustykalną kuchnię.

Piękny jest ten tynk !Cudowny!! Ciekawa jestem ile warstw farby było już nałożone.?

:lol: :lol: Stary, tradycyjny tynk robiony przez mojego wujka jakieś 35 lat temu :lol: Piękny, choć nie jest równe jak wszechobecne gładzie :roll: Mnie to jednak odpowiada. Dałam się kilka lat temu skusić na gładzie i wcale mnie nie zachwycają, ponieważ są zbyt gładkie i surowe. Taki zwykły tynk zachowuje swoją naturalność i przytulność. Ten, który widzisz na zdjęciu był malowany jakieś 4 razy, ale każdorazowo po dwie warstwy :roll: Jest ich trochę, ale dobrze się trzymają. Przed każdym malowaniem myjemy ściany i sufity, następnie gruntujemy i malujemy. Myślę, że jak zrobię tak samo w nowym domku, to będzie OK :D

hmmmm :-? ... nie bardzo :roll: ... my takie bardziej francuskie pieski niż wytrawne murarze :roll: ... przy -5 to nam spod kołdry ino uszy wystają, i to nie wszystkim :oops:

a dla mnie to już niemal wiosna i chętnie zaczęłabym kopać w ogrodzie :lol:

w takim razie dopiero w marcu zaczniecie :wink:

dobry wieczór

u nas tynkarz powiedział że to ręczne około 1,5 do 2 tygodni roboty :wink:

to bardzo szybko :o

nam powiedzieli, ze 3tyg.minimum :roll: , ale nam się nie spieszy :wink:

Moniu, u nas robili niecałe 2 tyg., tylko, że często nawet w 9 osób. Z takimi tynkami jak nasze jest więcej roboty bo najpierw obrzuca się ręcznie całe ściany, a dopiero później kładzie tynk (jeszcze później dociera) :wink: więc roboty jest dużo, ale i efekt b.dobry :D

dzień dobry

Moniu ale Ty jakby masz większy domek :wink: zreszą wiesz mówić można jedno a czasem życie weryfikuje może dlatego mówił tak krótko bo wyoglądał ściany że mało z balkonu nie spadł i wyszło mu że bardzo równe są więc nie trzeba będzie bardzo dużo tynku naciapać :wink:

Wusiu, myślę, że 2-3cm tynku cem.-wap. to standard niezależnie od równości ścian. U nas ściany były jak spod linijki (oprócz jednej ścianki :lol: ) a i tak poszło po 3cm tynku bo tak to przeważnie wygląda. U nas było ok.900m (Myślę że u Moni będzie podobnie), ale dlatego, że dużo lukarn doszło do otynkowania. Myślę, że dłużej niż 2 tyg. Monia nie będzie musiała czekać na efekty i szybciutko doczekamy się zdjęć z placu boju :)

Moniu, a elektryka już zrobiona???

Wusiu, myślę, że 2-3cm tynku cem.-wap. to standard niezależnie od równości ścian. U nas ściany były jak spod linijki (oprócz jednej ścianki :lol: ) a i tak poszło po 3cm tynku bo tak to przeważnie wygląda. U nas było ok.900m (Myślę że u Moni będzie podobnie), ale dlatego, że dużo lukarn doszło do otynkowania. Myślę, że dłużej niż 2 tyg. Monia nie będzie musiała czekać na efekty i szybciutko doczekamy się zdjęć z placu boju :)

Moniu, a elektryka już zrobiona???

Elektryka czeka na lepszą pogodę, ponieważ chcemy zgrać ją łącznie z systemem alarmowym i od razu tynki, żeby się ktoś nie pokusił na kabelki. Wszystko już kupione zarówno do alarmu, jak i prądu. Czekamy na ocieplenie i od razu ruszamy.

Tynków mamy sporo, bo na samym parterze jest ponad 500m2 :roll: , a jeszcze w piwnicach ok.250m2 i jakieś 350-400m2 na poddaszu. Zaczynamy od parteru i poddasza, bo jak braknie kasy, to piwnicę zrobimy później, przy wylewkach.