Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry misis Monia :wink: Wiesz co , kurde ja też nienawidzę Płyt KG tfu, tfu :x :x Ale wiesz kurde ja mam nooo, te skosy betonowe Według mnie najlepsze rozwiązanie, wzmacnia cały dom, póżniej nie ma problemów z remon. dachu itp. itd. Nie mam zaufania do tych nowoczesnych metod bud. z kartonu gipsu i waty :x Musze Ci jakieś fotki wrzucić , to Mi trochę pozazdrościsz betonu :wink: :wink: noo i z tynkami też masz sto procent racji tylko cem-wap a nie jakieś tam tfu tfu gipsy masz. wszystkochłone miękie i badziewne :wink: :wink: Dobra to na którym drzewie te sowy siedzą ?? :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry misis Monia :wink: Wiesz co , kurde ja też nienawidzę Płyt KG tfu, tfu :x :x Ale wiesz kurde ja mam nooo, te skosy betonowe Według mnie najlepsze rozwiązanie, wzmacnia cały dom, póżniej nie ma problemów z remon. dachu itp. itd. Nie mam zaufania do tych nowoczesnych metod bud. z kartonu gipsu i waty :x Musze Ci jakieś fotki wrzucić , to Mi trochę pozazdrościsz betonu :wink: :wink: noo i z tynkami też masz sto procent racji tylko cem-wap a nie jakieś tam tfu tfu gipsy masz. wszystkochłone miękie i badziewne :wink: :wink: Dobra to na którym drzewie te sowy siedzą ?? :roll:

między starym a nowym cmentarzem są garaże i wielkie drzewo po prawej stronie - tam są :wink:

warto się wybrac z córcią i pokazać to niecodzienne zjawisko :D

A ja właśnie dołożę wszelkich starań, aby uniknąć tego badziewia - gk :-?

Doctorkowi zazdraszczam tego betonowego skosu :roll: Gdybym wcześniej trafiła na Pana Janusza.... miałabym beton na skosach i teraz kłopot z głowy :-?

Jeśli ktoś ma jakieś propozycje - inspiracje z drewnem na skosach, to chętnie obejrzę, proszę wklejać :wink: Wszelkie pomysły mile widziane :D

Monia! Masz rację k-g to G....o ,jakich mało. Co by się nie zrobiło , podwójnie ,pojedynczo w poprzek ,czy jedna na drugą ,to i tak cholery pękają .My chwieliśmy mieć wylewane skosy ,ale konstrukcyjnie nie dało się .Musielibyśmy dokonać zmiany dachu.W tej chwili nie mamy żadnych (nie wiem jak to się nazywa fachowo) podpór .Wiesz o co mi chodzi.?Moi rodzice maja wylewane skosy ,,ale oni maja domek mniejszy i więcej ścianek działowych ,a to też ma jakieś znaczenie.Drewno braliśmy tez pod uwagę ,ale wychodziło o wiele drożej od k-g.Jeżeli miała bym ci doradzać ,to tylko drewno pomalowane na biało .Mnie przynajmniej tak się podoba ,w przeciwnym razie te sufity wyglądają ,jak w schronisku.Zresztą wszystko zależy w jakim stylu poddasze chcesz urządzić .Sielsko-wiejsko ,to się zgadzam, :lol: :lol:Ale pomyśl tez o o pomalowaniu na biało . Uciekam ,bo zrobiłam sobie mały odskok w pracy.To już chyba jest uzależnienie? :lol: Pa

Monia....... :roll: Nasze sowy, Chrzanowskie :wink: pokazywali w TV3 z Katowic... późno wszedłem na TV ale to o nie chodziło , musze następne wiadomości oglądać

:lol: :D :D :D :D super, tylko szkoda, że nikt nie pomyśli jak im pomóc, bo z pewnością zbliżyły się tak blisko blokowiska z powodu głodu i zbyt długiej zimy :cry:

dzień dobry

Moniu nie płakusiaj no proszę obiecuję poszukać gdzies w gazetce widziałam rózne inne możliwości zamiast karton-gipsu na skosy :D

płakusiam z żalu, że nie mam takiego pięknego betonu na skosach, jak Doctor :wink:

Wusia, dobra kobieto, jak znajdziesz jakieś alternatywy, to daj znać :D

Monia! Masz rację k-g to G....o ,jakich mało. Co by się nie zrobiło , podwójnie ,pojedynczo w poprzek ,czy jedna na drugą ,to i tak cholery pękają .My chwieliśmy mieć wylewane skosy ,ale konstrukcyjnie nie dało się .Musielibyśmy dokonać zmiany dachu.W tej chwili nie mamy żadnych (nie wiem jak to się nazywa fachowo) podpór .Wiesz o co mi chodzi.?Moi rodzice maja wylewane skosy ,,ale oni maja domek mniejszy i więcej ścianek działowych ,a to też ma jakieś znaczenie.Drewno braliśmy tez pod uwagę ,ale wychodziło o wiele drożej od k-g.Jeżeli miała bym ci doradzać ,to tylko drewno pomalowane na biało .Mnie przynajmniej tak się podoba ,w przeciwnym razie te sufity wyglądają ,jak w schronisku.Zresztą wszystko zależy w jakim stylu poddasze chcesz urządzić .Sielsko-wiejsko ,to się zgadzam, :lol: :lol:Ale pomyśl tez o o pomalowaniu na biało . Uciekam ,bo zrobiłam sobie mały odskok w pracy.To już chyba jest uzależnienie? :lol: Pa

nie chciałabym na biało, bo widziałam takie i wyglądają jak pcv :(

wolałabym w naturalnym drewnie, ale szerokie deski :roll:

Nie ma znowu aż tak wiele tych skosów :roll:

dziękuje ci bardzo za odpowiedź choć czytam ją właśnie dopiero teraz , a najśmieszniejsze jest to że ja właśnie dzisiaj tam byłam w Chrzanowie spodobały mi się ich projkety po reklamie z gazety w każdym razie zdecydowałam się tam właśnie zamówić moją kuchnie angielską ,w czw mam pierwszy pomiar ,hurra

ja już projekt kuchni mam zrobiony przez architekta więc pewnie będzie szybciej choć i tak musimy zrobić parę zmian

także dziękuje i pozdrawiam !

e tam to ja juz z dwojga zlego wole gk, te betony do mnie nie przemawiaja, a poza tym jak wykonczyc wneke okienna, pewnie gk :lol: :lol: :lol: :lol:

czesc Krolowo, ile dni zostalo do wiosny?

choćby gk wykończenie - to już drobiazg :wink: , za to całą resztę scian masz pokrytą normalnym tynkiem :wink:

do wiosny 3 tygodnie :roll: mam nadzieję