Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wusia, czemu tak uważasz? Co się stało :roll:

Doctor, raczej się nie mylę w tym, co napisałam. Oczywiście są wyjątki id tego, co tam piszę, ale ... niestety tak jest. Zresztą to nie tylko moje zdanie - większość osób tak uważa. Baa, nawet zarządzający systemem oświaty wiedzą, że tak jest, ale nie wiedzą jak się z tym uporać. Zwróć uwagę, że dzisiaj niemal każdy uczeń po zakończeniu gimnazjum idzie do szkoły średniej (namiastka do zawodowej). Niektórzy z biedą ciągną, albo pozostają na kolejny rok w klasie i tak się męczą na siłę oni sami i uczący ich nauczyciele - to bez sensu. Znacznie lepiej sprawdziliby się przygotowując się do konkretnego zawodu, zwłaszcza, że na rynku brakuje dobrych fachowców.

dzięń dobry :roll: misis Monik :evil: Dlaczego we wszystkim obarcza i wini pani te dzieci i młodzież. Dlaczego z uporem pani twierdzi ze są bardziej tępi niż pani pokolenie? :roll: Mnie się wydaje że wina leży w biedzie tego kraju ,braku pracy , a ztym związane zamykanie szkól zawodowych oszczędnościami w eduk. młodz..Winni są tez troche sami rodzice bo za wszelka cene chca wykształcić swoje dzieci, ale ta wina jest uspraw. :roll: Myślę że też nie było by panią stać powiedzieć swojemu synowi zostań introligatorem , nie męcz siebie a wszczegulności bardzo zapracowanych nauczycieli......... :roll: Coś mi sie wydaje ze bardziej pani sie przejmuje chor.kwiatuszkami , niz tymi biednymi dziećmi , które za nic winy nie ponoszą :roll: Zauważ że oni maja duzo trudniejszy start niz nasze pokol. :wink: :wink: :wink: Ps. Tylko nie krzycz na mnie proszę i nie tłumacz Mi , bo to wyjdzie na nic a mogłbym tylko sobie pomyśleć że masz bardzo rozdente EGO :roll: . Ja zdania nie zmieniam ... Jeżeli w czymś poczułaś się urażona , to sorry nie było to moim zamiarem :wink: :wink:

Nie znasz mnie, więc nie możesz powiedzieć nic na temat mojego ego :wink:

I nie masz pojęcia jak bardzo się mylisz pisząc, że nie stać mnie na to, aby powiedzieć synowi "zostań introligatorem". Przeprowadziłamz synem niejedną rozmowę, zanim poszedł do LO mówiąc wprost: "Masz wybór - możesz pójść do szkoły, która kształci i przygotowuje od razu do zawodu (miałam na uwadze technikum, bo uważam, że to dla chłopaka lepsze), albo iść do LO, ale liczyć się musisz z tym, że później trzeba się przyłożyć i uczyć, aby skończyć studia, które dadza Ci zawód. Syn wybrał LO, co nie oznacza, że jestem z tego faktu zadowolona. Uważam, że dla chłopaka lepsze jest technikum, bo zawód ma po jego ukończeniu, a później kolejną możliwość wyboru - praca lub studia. Po liceum nie ma wyboru - musi studia ukończyć i wcale niekoniecznie wybierze dobry kierunek, a po technikum elektrycznym, elektronicznym, czy innym ma konkretny fach i całkiem niezły zarobek, mimo biedy w kraju :wink: , co widać choćby na przykładzie fachowców, którym dajemy zarobić :wink: . Nie stwierdziłam też w żadnym zdaniu, że dzisiejsze pokolenie jest bardziej tępe niż moje :o Absolutnie tak nie uważam i nie wkładaj mi, proszę w usta takiech słów :evil:

Jesli chodzi o szkoły zawodowe, technika i ich zamykanie, to nie bierze się to z niczego innego jak z tego,że brak w tych szkołach uczniów. Znaczy co? - wg Ciebie kiedyś pokolenia były bardziej tępe, bo więcej uczniów było w szkołach zawodowych? Piszesz bzdurki, doctorku i chyba zupełnie nie zrozumiałeś, co miałam w intencji pisząc to, co napisałam. Wybacz, ale nie chce mi się tłumaczyć jeszcze raz tego, co wydaje się oczywiste.

I zeby było jasne - nie krzyczę, nigdy nie krzyczę :D , choć uważam, że mylisz się i to bardzo :wink:

Monika podziwiam Twoja cierpliwosc w tlumaczeniu :D

Martuś, lubię to i dlatego wybrałam taki zawód, jaki wykonuję :lol: :lol: :lol: :lol: Dzięki :wink:

Noooo... Ty to masz predyspozycje :roll: ... ja tam zaraz się gotuję :roll: ... a Ty.... ostoja spokoju, z zwenątrz, bo nie wmówisz mi, że czasem środeczek nie kipi :wink:

Ale z pytaniem przyszłam...

z pięciornikami też czekać na forsycję??? :-?

Monika podziwiam Twoja cierpliwosc w tlumaczeniu :D

Martuś, lubię to i dlatego wybrałam taki zawód, jaki wykonuję :lol: :lol: :lol: :lol: Dzięki :wink:

Noooo... Ty to masz predyspozycje :roll: ... ja tam zaraz się gotuję :roll: ... a Ty.... ostoja spokoju, z zwenątrz, bo nie wmówisz mi, że czasem środeczek nie kipi :wink:

Ale z pytaniem przyszłam...

z pięciornikami też czekać na forsycję??? :-?

Nie trzeba :wink: . Ja za chwilę jadę ciąć krzewy owocowe i lawendę.

No to ja zmienię temat ;)

Ja Cię Moniu podziwiam, że z taką energią podchodzisz do ... wiosny. Wiosny w ogrodzie i wiosny na budowie. Oj mi skrzydełka opadły.

Pozdrawiam

A ja mam takiego powera, że mogłabym pół ogrodu przekopać :lol:

Brak mi tylko pogody i czasu :roll:

Zamiast teoretyzowac wystarczy sie przejsc na ktorakolwiek uczelnie i sprobowac poprowadzic zajecia. Do czego doszlo, ze nikt nie jest w stanie wyegzekwowac od studentow historii trzeciej najlepszej uczelni w kraju znajomosci dat i najwazniejszych wydarzen z PODRECZNIKA DO LICEUM?????? To, co sie dzieje na polskich uczelniach to masakra a "biedne dzieci" potrafia tylko kopiowac prace zaliczeniowe z netu. Jakies 3/4 dzisiejszych studentow nadaje sie co najwyzej do szkol fryzjerskich. Sorry Monia, ale ponioslo mnie, ale ja na szczescie nie mam pedagogicznego wyksztalcenia, to moge. :lol: :lol: :lol:

Szczera prawda Małgoś...trzeba było drukowanymi :wink:

Jako starsza troszkę koleżanka na roku naoglądałam się tych "biednych dzieci", dla których większość przedmiotów jest nie do zaliczenia. A jaki krzyk podnieśli, jak powiedziałam, że tych studiów to nie kończy ktoś kto nie chce ich skończyć :roll: . 30% wyleciało po pierwszym semestrze, kolejne 10 po pierwszym roku... ukończyło z obroną... 10% :-? ...reszcie się jakoś nie śpieszy :roll:

Dzięki Monia... jutro urżnę :D