Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i jeszcze to

Marzec dzień po dniu

Najnowsze, szczegółowe prognozy na marzec 2010 roku dla poszczególnych regionów Polski znaleźć można w naszej prognozie 16-dniowej klikając tutaj.

Marzec przyniesie nam dość łagodną odmianę zimy, ale nie zabraknie też fal mrozów i opadów śniegu. Sumy opadów będą oscylować na poziomie normy i powyżej niej. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj, mimo iż przejściowo wiać będzie z południa cieplejszym powietrzem.

Kwiecień mokry i chłodny

Kwiecień będzie bardzo nieprzyjemny. Musimy się liczyć z dużą ilością mokrych dni i pochmurnym niebem. Dzięki temu temperatura będzie niska i może nie przypominać wiosny.

Maj mokry i chłodny

Maj nie będzie nam przynosić prawdziwej wiosny, ponieważ spodziewamy się częstszego niż zwykle w tym miesiącu napływu mas powietrza z północnego wschodu. Wędrujące nad Europą mokre układy niżowe często będą nam przynosić deszcze i deszcze ze śniegiem. W pogodne noce i poranki możliwe są większe przymrozki.

j atez slyszalam ze wiosna dopiero w kwietniu :roll:

za to kupilam juz dzis barwniki do jajek :lol: :lol: :lol:

ja barwię skórką z czerwonej cebuli :wink:

ja czewsto ze zwyklej cebuli, ale w tym roku beda sztuczne :lol: :lol: :lol: :lol:

ja zawsze robiłam ze zwykłej, ale od dwóch lat dodaję sporo skórek z czerwonej i są jeszcze ładniejsze - takie ciemne :wink:

ja zawsze dokładnie jajka szoruję płynem do naczyń żeby skorupki odtłuścić bo wtedy równo łapie potem nagotowuje mocno łupinki z normalnej cebuli jak mam już mocny kolorek wody to wyciągam łupinki bo jak się przyklejają do jajek to ciapki wychodzą a pod koniec gotowania jajek dolewam octu iiiiiiiiiiiii są piękne a jak trochę przestygną to jeszcze ciepłe smaruję masełkiem czy margaryną i mają wspaniały połysk a w zeszłym roku drapałam pisanki przez Żabę :lol: :lol: :lol:

ja zawsze dokładnie jajka szoruję płynem do naczyń żeby skorupki odtłuścić bo wtedy równo łapie potem nagotowuje mocno łupinki z normalnej cebuli jak mam już mocny kolorek wody to wyciągam łupinki bo jak się przyklejają do jajek to ciapki wychodzą a pod koniec gotowania jajek dolewam octu iiiiiiiiiiiii są piękne a jak trochę przestygną to jeszcze ciepłe smaruję masełkiem czy margaryną i mają wspaniały połysk a w zeszłym roku drapałam pisanki przez Żabę :lol: :lol: :lol:

ja też drapię :lol:

ja też drapię :lol:

coooo pewno jeszcze paznokciami :x :x ja tam wcale ni drapie , od drapania jajek są noooo te kurcze nooo drapaczki :wink: :wink:

Monia widze, że jesteś :p

mam pytanko - bardzo mi się podoba kasztanowiec czerwony :) no ale to jest olbrzymie drzewo... ktoś mi kiedyśmówił, ze jest coś małe... takie krzaczaste... masz może pojęcie co to moze być.... :roll:

w googlarce niestety na hasło kasztanowiec... wyrzuca same wielkie odmiany :roll:

Monia widze, że jesteś :p

mam pytanko - bardzo mi się podoba kasztanowiec czerwony :) no ale to jest olbrzymie drzewo... ktoś mi kiedyśmówił, ze jest coś małe... takie krzaczaste... masz może pojęcie co to moze być.... :roll:

w googlarce niestety na hasło kasztanowiec... wyrzuca same wielkie odmiany :roll:

Nie mam pojęcia co masz na myśli (to małe, krzaczaste). Liście zielone ma mieć, czy bordowe?