Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Acha no to jeszcze lepiej. Bedę mogła po trochu przy każdej okazji zawieźć bo na raz moglabym mieć troszku kłopotu z zabraniem się.

Już teraz mam mnóstwo wysianych - takich róznych w tym poziomek i się biedolę że jak wyrosną to w co ja to wsadzę :roll: . Ale jakoś kiepsko wschodzą.

Lichy ogrodnik ze mnie :(

... chciałam powiedzieć, że przez te nasze poranne rozmowy siedze teraz wciąz na allegro i buszuje po młodych roślinkach :)

ja buszowałam w styczniu i lutym, teraz już je mam w doniczusiach na korytarzu :lol: :lol:

A ja mam problem... bo serce się rwie i jakby mogło to by sie puściło w szał... ale.... mam świadomość, ze czeka nas jeszcze rozmieszczanie alejek i prace brukowe... więc ciut mi szkoda tych roślinek... jakby miały paść to lepiej je kupić za rok....

zwłaszcza, że dopiero alejki wyznaczą nam dokładnie wielkośc i miejsce rabat :)

a i z tym mam ciut kłopot :roll:

bo mi się okazało, że tam gdzie miałam zaplanowana rabatę teraz widze, że spada mi śnieg z dachu... jeśli będzie tam rabata a śniegu będzie dużo... to te rośliny będą co rok niszczone :roll:

i jak to rozwiązać?

z bylinami mały kłopot, bo i tak wyrosną z ziemi od nowa, gorzej krzewy, iglaki :-?

A musisz tam robić rabatę? Nie może być coś innego? Np. pnącza lub właśnie rabata bylinowa - liliowce, trzmieliny, piwonie, złocienie, szałwie i inne, którym to nie zaszkodzi. Piwonie są takie piękne ... Ja bym ich tam nasadziła pełno ... białych najwięcej :D

z bylinami mały kłopot, bo i tak wyrosną z ziemi od nowa, gorzej krzewy, iglaki :-?

A musisz tam robić rabatę? Nie może być coś innego? Np. pnącza lub właśnie rabata bylinowa - liliowce, trzmieliny, piwonie, złocienie, szałwie i inne, którym to nie zaszkodzi. Piwonie są takie piękne ... Ja bym ich tam nasadziła pełno ... białych najwięcej :D

kłopt jest taki, że to północna strona... zacieniona po protu :roll:

na tym obrazku co wklejałam z działką widać, ze to jest po lewo od alejkie wiodącej do tarasu.... tuż przy domku :roll:

Nie ma wiśni Kanzan, przynajmniej w naszym LM. I w OBI też nie ma... :(

Wierzba tylko płacząca. Ogólnie mało z tych moich roslinek było, może jeszcze nie dojechały. Jutro wybiorę się do Castoramy, może będzie większy wybór...

Możliwe, że pojawią się w kwietniu. Ja w ub.roku kupiłam w LM piękną wiśnię Royal Burgundy. Mam nadzieję, że przezimowała bez szwanku - nie owinęłam jej niczym, bo nie spodziewałam się tak długiej zimy :-?

witaj Monia :)

zajrzałam, a tui jak zwykle można się naczytać tylu porad ogrodniczych, linki do sprzedawców też się przydadzą, bo jak wystarczy grosza na ogrodzenie, to czas na nasadzenia wreszcie nadejdzie. :)

Chyba powoli kończy się nasza przerwa w pracach na budowie, prąd już od wczoraj jest, choć jak poczytałam o Twoich przejściach z kablami :evil: to się odechciewa pisać o czymkolwiek w dzienniku :( Współczuję.

U mnie dziś znów śniegu parę centymetrów dosypało, jakoś wiosny nie widać

:roll:

witaj Monia :)

zajrzałam, a tui jak zwykle można się naczytać tylu porad ogrodniczych, linki do sprzedawców też się przydadzą, bo jak wystarczy grosza na ogrodzenie, to czas na nasadzenia wreszcie nadejdzie. :)

Chyba powoli kończy się nasza przerwa w pracach na budowie, prąd już od wczoraj jest, choć jak poczytałam o Twoich przejściach z kablami :evil: to się odechciewa pisać o czymkolwiek w dzienniku :( Współczuję.

U mnie dziś znów śniegu parę centymetrów dosypało, jakoś wiosny nie widać

:roll:

:D Cześć, Andulko :D Miło Cię widzieć znowu :D

U nas nieco odwlekają się pracę, bo nam się Pan od wody rozchorował na kilka dni. Wróci w czwartek, więc będziemy kończyć wodę, a później pomyślimy :roll: Nie wiem, czy ruszymy dalej, czy jeszcze zaczekamy. Jutro umówiona jestem z Panem od okien w sprawie uzgodnienia dalszego zamówienia okienek.