Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:D Cześć, Andulko :D Miło Cię widzieć znowu :D

U nas nieco odwlekają się pracę, bo nam się Pan od wody rozchorował na kilka dni. Wróci w czwartek, więc będziemy kończyć wodę, a później pomyślimy :roll: Nie wiem, czy ruszymy dalej, czy jeszcze zaczekamy. Jutro umówiona jestem z Panem od okien w sprawie uzgodnienia dalszego zamówienia okienek.

Poczytałam co tam u Ciebie w dzienniku :) bo komentarzy to chyba nie dam rady nadrobić :roll: Moje dziecko zaczęło dreptać i tyle teraz czasu potrzebuje. A tu jeszcze praca, studia i dom w budowie. I mąż, który marudzi i odlicza do przeprowadzki bo ma dość mieszkania z teściami :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Monia :D

Piszesz, że na kiepskiej ziemi też jest sposób na róże, ale powiedz mi KRÓLOWO czy na glinie przejdzie sposób z dołkiem wypełnionym lepszą ziemią, czy glina i róże to para z zadatkami na rozwód na starcie :wink:

wykop spory dołek (jak najgłębszy i w miarę szeroki), na dno daj obornik, następnie przysyp warstwą ziemi, znowu obornik (najlepiej przekompostowany) wymieszany z ziemią ogrodniczą i dopiero do tego wsadzaj róże :wink: Ja kupuję uniwersalną ziemię, nie jakąś specjalną.

kwietne są wyższe :wink:

aj eksperymentowałam z różnymi trawami, ale wydaje mi się, że najlepsza jest sportowa i gazonowa z Iławy :roll: Ma ładną zieleń, nie rośnie zbyt szybko i nie "gniecie" się :wink:

A nie wiesz przypadkiem, gdzie ją mogę w hurtowych ilościach kupić :) , ze 200 kg mi potrzeba :roll:

niestety ona nie jest tania :roll:

widziałam w LM w takich wielkich, papierowych worach, to pewnie w innych marketach też mają :wink:

Ja kupowałam etapami w mniejszych opakowaniach, bo dosiewałam stopniowo, w miarę porządkowania terenu wokoło. Teraz, jak wywieziemy cały syf sprzed domu, to też będę potrzebowała większą ilosćna raz, bo tym razem już nie będę się tak "pipcyć" :lol:

kwietne są wyższe :wink:

aj eksperymentowałam z różnymi trawami, ale wydaje mi się, że najlepsza jest sportowa i gazonowa z Iławy :roll: Ma ładną zieleń, nie rośnie zbyt szybko i nie "gniecie" się :wink:

A nie wiesz przypadkiem, gdzie ją mogę w hurtowych ilościach kupić :) , ze 200 kg mi potrzeba :roll:

niestety ona nie jest tania :roll:

widziałam w LM w takich wielkich, papierowych worach, to pewnie w innych marketach też mają :wink:

Ja kupowałam etapami w mniejszych opakowaniach, bo dosiewałam stopniowo, w miarę porządkowania terenu wokoło. Teraz, jak wywieziemy cały syf sprzed domu, to też będę potrzebowała większą ilosćna raz, bo tym razem już nie będę się tak "pipcyć" :lol:

:lol: fajne... nie znałam :roll:

idę szukać trawy w otchłani netu :-?

wykop spory dołek (jak najgłębszy i w miarę szeroki), na dno daj obornik, następnie przysyp warstwą ziemi, znowu obornik (najlepiej przekompostowany) wymieszany z ziemią ogrodniczą i dopiero do tego wsadzaj róże :wink: Ja kupuję uniwersalną ziemię, nie jakąś specjalną.

Dzięki wielkie :lol:

Tylko...yyyy... no.... ja to muszę jeszcze poczekać, bo dopiero mają mi wykop robić w tym tygodniu :oops:

Ale już coś tam sadzę, tylko na części dalej od domu odsuniętej, a róże to chciałabym bliżej domu i od frontu... więc czekać muszę....

chyba, że posadzę jak mi się coś uda kupić (może w tym LM) tak tymczasowo, a później będę przesadzać :roll: Widzę, że Ty często przesadzasz, to może później mi jakichś rad udzielisz...

Ale czy za jakieś 2 lata, to one nie będą za :oops: stare :wink: do przesadzenia :roll: Co byś poradziła?? :D

Dzięki wielkie :lol:

Tylko...yyyy... no.... ja to muszę jeszcze poczekać, bo dopiero mają mi wykop robić w tym tygodniu :oops:

Ale już coś tam sadzę, tylko na części dalej od domu odsuniętej, a róże to chciałabym bliżej domu i od frontu... więc czekać muszę....

chyba, że posadzę jak mi się coś uda kupić (może w tym LM) tak tymczasowo, a później będę przesadzać :roll: Widzę, że Ty często przesadzasz, to może później mi jakichś rad udzielisz...

Ale czy za jakieś 2 lata, to one nie będą za :oops: stare :wink: do przesadzenia :roll: Co byś poradziła?? :D

często :roll: hmm, nawet bardzo często :lol:

Mój M. twierdzi, że każda roślina co najmniej 1x zmieniała swoje miejsce, a rekordzistki po 5 razy :lol: :oops: Po prostu dzieje się tak najczęściej z powodu takiego, że kupuję roślinki, gdy jest okazja, wsadzam gdziekolwiek, zeby na ten czas dobrze się prezentowały, a jak znajdę lub uporządkuję im docelowe miejsce, to przesadzam na miejsce stałe. Te, które były przesadzane kilkakrotnie, to najczęściej takie, które mimo przesadzenia wciąż mi nie pasują w kolejnym miejscu. Sama pewnie niejednokrotnie będziesz tak robić :wink: A z wiekiem nie ma się co przejmować. Przesadzam rośliny w różnym wieku i się tym zbytnio nie przejmuję :lol: Pamiętać trzeba tylko, żeby więcej obkopać dookoła ze względu na większy korzeń.

hej :roll: dobry wieczór misis Monik :roll: :roll: Taka mała rzecz a jak cieszy :roll: Bądź spokojna ja Ci przypomnę o tych oldbojach :wink: bo ja mam pamiec absolutną :p Kurcze, tak sobie myśle , masz tyle spraw zwiazanych z budowa :roll: tyle pierwszorzędnych ważnych dylematów zakupowych :roll: a ty Moniko myślisz o ostatniej nie mniej ważnej rzeczy jaka będzie Ci potrzebna :roll: :roll: Ps . nooooo i jak tu zrozumieć kobiety , ale podobno to wcale nie jest potrzebne , można się przystosować :wink: :wink: :wink: