Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Boże Ty moj ,Monia ,jaka woda się tam skrapla? :o :o :o

Geberit jest obudowany k-g i płyta paździerzową ,chociaż chcieliśmy w ścianę ,ale niestety ściana w tym miejscu była za cienka :cry:

U nas własnie fachowiec zaproponował nam wkucie w ścianę, ale nie bardzo wiem, czy tak lepiej.

Co do skraplania...

Skrapla się woda na spłuczce w wyniku różnicy temp. pomiędzy zimną (lodowatą nawet) wodą w zbiorniku, a temp. pomieszczenia. Dlatego w Geberitach i innych stelażach stosuje się styropianowe obudowy do zbiornika na wodę, aby temu zjawisku zapobiec, zwłaszcza, że jest to w ścianie i nie miałoby jak wyschnąć.

Monia ,gratuluję podjęcia decyzji co do okienek.Na pewno będą śliczne. :D Cena ,uważam ,przyzwoita.

przyzwoita, jak za takie okna, ale ... i tak duża jak za 8 okien :roll:

Łączna cena za okna, po wczorajszym wyliczeniu, wyniesie nas na cały dom 39-40tys. (z tymi, które już mamy na poddaszu).

Monia ,gratuluję podjęcia decyzji co do okienek.Na pewno będą śliczne. :D Cena ,uważam ,przyzwoita.

przyzwoita, jak za takie okna, ale ... i tak duża jak za 8 okien :roll:

My za swoje dalissmy 34 tys.,Wydaje mi się ,że ceny od tamtego czasu spadły ,Oczywiście na moje nieszczęście :cry:

właśnie uzupełniłam post - nas okna wyniosą ok.40tys. :(

z tym, że mamy w lukarnach okienka, których u Ciebie nie ma, więc porównywalnie :wink: