Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeżeli mogę się wypowiedzieć, to nie widzę kredensu przy zabudowie :roll: ... powinien moim zdaniem stać oddzielnie.

Ps. Piękny kredens :)

Dziękuję.

Ja nie będę chciała typowej zabudowy kuchni, bo nie ma na to warunków za bardzo :roll:

Prawdę powiedziawszy nie byłoby kłopotu, gdybym zrobiła cały ciąg kuchenny po stronie przeciwnej. Wówczas poszłoby to razem z lodówką, a na ścianie, którą opracowywałam zimową porą stałby kredens. Taka była zresztą pierwotna wersja, którą musiałam zmienić z uwagi na stanowisko piecowe, które trzeba było przenieść. No i wszystko się skomplikowało. W zasadzie nie tyle sama szafka z blatem będzie przeszkadzać, bo to przeżycia (teraz tak mam), ale najgorsze, ze trzeci poziom tworzy lodówka - w zasadzie ta lodówka najbardziej zaburzy wszystko :roll:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przybliżyć ,totak .Ale w ogóle będzie sobie wolno stał .Myślę ,że pomysł jest bardzo dobry.Wtedy to już w ogóle nie przeszkadza różnica poziomów.Niekiedy ludzie dla UROZMAICENIA ROBIĄ BLATY NA RÓŻNYCH WYSOKOŚCIACH WZDŁUŻ JEDNEJ NAWET ŚCIANY.Sorry ,wcisnęłam nieopatrznie cl :oops: :oops: :oops:

Chyba,że dam kredens, później odstęp ok.0,8m i dopiero szafka i zabudowana lodówka :-?

Wrzucam jeszcze fotkę tej ściany (nawet namalowane jest, ze miał tam być ciąg kuchenny, bo kredens miał iść na ścianę przeciwną)

http://www.fototube.pl/pictures/kuchnia_001.jpg

W tym lewym rogu przewidziana jest lodówka i szafka. To ta sama ściana, ale z widocznym przejściem pomiędzy salonem i kuchnią:

http://www.fototube.pl/pictures/kuchnia_002.jpg

Gdyby nie zepsute piony w kominie, miałabym ten kredens tu, a tak, musiałam tu zaplanować zmianę i wstawić cały ciąg kuchenny.

http://www.fototube.pl/pictures/kuchnia_003.jpg

jak byś jakiś fajny, pasujący pomocniczek dała na środek tej ściany z zamurowanym oknem, lodówkę w kąt ten od okien.... nie też źle... wchodząc z salonu tylko tą lodówkę będzie widać :-? ...

Kup se kobito okap z pochłaniaczem i wróć do pierwotnej wersji :wink:

Pchłaniacz niestety spełnia tylko funkcję pochłaniania zapachów, ale nie wydalania wilgoci z kuchni :-? Dużo czytałam na ten temat, zanim podjęłam decyzję. Teraz już klamka zapadła - wszelkie rury wod.- kan. są wkute pod zmienioną koncepcję.

Lodówka w takim razie będzie pasować tylko tam(ściana przy wejściu do salonu) ,albo w róg,na ścianę przeciwległą,(z oknami)a kredens wtedy przesunąć bliżej ściany z wejściem do salonu.Zawsze ja można wsadzić w stylową zabudowę .

Chyba, że zrobię, jak wspomniała Arctica - lodówka pod blat. Zamrażarkę też mogłabym sobie strzelić podblatową i na tym wszystkim blat do wyrabiania pierogów, ciast itp :roll: