Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia czy Ty przypadkiem nie pochodzisz z okolic Nowego Sącza?

Ja własnie jestem z N> Sącza i bardzo dobrze są mi znane górzyste widoki na Twoich zdjęciach, do Perły Południa też czasami jeżdzę i od razu rozpoznałam tego górala ze zdjęcia.

Widzę, że masz niezwykły dar do kwiatów, ja będę niebawem urządzać swój ogród i jeśli będę mogła to zapytam nie raz o radę, jeśli nie będziesz miała nic przeciwko.

Pozdrowionka!

Nie, nie pochodzę z tych terenów, ale częśto tam bywam, bo moja przyjaciółka mieszka w Grybowie k.Nowego Sącza :D :wink:

Oczywiście na Twoje pytania z przyjemnością odpowiem :D :D

Witaj Moniu, wyczytałam w dzienniku,że podobają Ci się płytki podłogowe podobne do moich - mam położony Antiquer Paradyż, też z "połupanymi" brzegami a sporo tańsze, ok 50zł/m2

http://www.paradyz.com.pl/GetFile/9150/antiquer_aranz_1.jpg

to nie mój salon :( :wink:

Dziekuję, Amelio :D :D

Jeszcze bardziej zainteresowały mnie Twoje drewniane skosy :D :D :D :D

no to Koleżanka narobiła :D no to Koleżanka narobiła

i po co mówiłaś że w LM są róże, no po co?

polazłam tam i co? na róże się nie załapałam... aleeee

mam takie

magnolia Rospberry fun

http://lh3.ggpht.com/_83tmosUe46o/S6kTLiozmzI/AAAAAAAADJg/JNETPEf25Jw/s576/IMG_3304.JPG

Betty

http://lh4.ggpht.com/_83tmosUe46o/S6kTMWxBEII/AAAAAAAADJk/gLKWxL8RJ9A/s576/IMG_3306.JPG

oba krzaki mają juz pękające pąki... póki co trzymam je wnocy w domu bo się boje, ze mi przemarzną :roll:

http://lh3.ggpht.com/_83tmosUe46o/S6kTKsNfK_I/AAAAAAAADJc/fttTNzCemG0/s720/IMG_3288.JPG

i dwa migdałki :)

http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/S6kTNEakQGI/AAAAAAAADJo/F-UNU0BBT7s/s576/IMG_3308.JPG

po 24 zł każdy :p :P

teraz pytanie:

widzę, że Ty obcinasz migdałki :o

jak długo mogę je tak trzymac przed wsadzeniem... i czy może lepiej je jednak wsadzić nawet na tymczasowe miejsce?

:roll:

Oj, Kasiu, co za cudowne zakupy :o :o :o :o :o :o :D :D :D :D :D Migdałki wsadzaj już, bo im nic nie będzie i na razie nie tnij. Zaraz po kwitnieniu należy przyciąć pędy kwiatonośne,pozostawiając tylko kilkucentymetrowe odcinki. Uzyskuje sie w ten sposób dużo nowych przyrostów z licznymi pąkami kwiatowymi. Zabieg ten zmniejsza również ryzyko porażenia krzewu przez zamieranie pędów,gdyż infekcja grzybowa następuje najczęściej poprzez kwiaty.

Magnolie prawidłowo przechowujesz, bo jednak są jeszcze przymrozki nocne i szkoda by było, bo nabyłaś wyjątkowo piękne okazy!!! Jestem pod wrażeniem!

nooo to teraz mogę spac spokojnie :p

migdałki wsadzę w sobotę... a z magnoliami się jeszcze wstrzymam :)

one mi w domu wciąż się rozwijają :o więc zakwitną doooobry miesiąc wcześniej niż powinny... były gonione w szkółce... a w domku teraz mają jakies 18'C więc kwitną nadal.

Po fotce tego nie widać, ale one są wysokie na jakieś 1,7 :) i były bardzo tanie :) 120 zeta - więc jak ktoś ma potrzebę posiadania ... to już wie co i jak :)

teraz musze na dobre przysiąść nad koncepcją wejścia do domu

berek :)

Duchu :o :o :o Wszelki duch... Gdzieżeś się Ty podziewał?

witaj misis Monik :roll: Wiesz co .... w dawnych czasach jak mężczyzny długo nie było , to kobieta sama się domyslała ze jest na wojnie :roll: ,sama widzisz że jeszcze zbroi nie zdjął :roll: Mężczyzna to wieczny łowca :p :p A co upolował i co zdobył , to nieważne :wink: :wink:

Cześć Moniko! U Ciebie sezon ogrodowy już zaczęty na całego!! Pogoda na szczęście sprzyja wszelkim pracom ogrodowym.! my też planujemy uporządkowanie terenu wokół domu .Ale niestety jedno pociąga drugie .Chcąc zrobić kostkę muszę koniecznie wylać chociaż fundamenty pod bramę główną.Bardzo mi się podobają te słupy u Ciebie w dzienniku.Jak myślisz ,jaka jest ich wysokość?

Cześć Moniko! U Ciebie sezon ogrodowy już zaczęty na całego!! Pogoda na szczęście sprzyja wszelkim pracom ogrodowym.! my też planujemy uporządkowanie terenu wokół domu .Ale niestety jedno pociąga drugie .Chcąc zrobić kostkę muszę koniecznie wylać chociaż fundamenty pod bramę główną.Bardzo mi się podobają te słupy u Ciebie w dzienniku.Jak myślisz ,jaka jest ich wysokość?

Nie wiem, jaka jest wysokość tych słupów, ale sądzę, że spora - wyższa niż typowe :roll: