Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu piasek to póki co taki do zasypki fundamentów kupowaliśmy to coś po 170 zeta wysępiliśmy od gościa bo wszystko nam woził i żwirek i piasek no i Marcin go już wcześniej znał a do fundamentów to poszło piachu aż serce boli a takiego do tynków nie kupowaliśmy jeszcze ale na pewno droższy bedzie

a ta ziemia to ktoś ściągnął całe wielkie pole i sprzedawał dlatego taniej :roll:

to jak za darmo :roll:

u nas też ten sam gość wozi od początku budowy i poszło tego już mnóstwo, bo i pospółki kilka samochodów i piasku również kilka..., mimo to, cena kosmiczna :-?

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia czytam w dzienniku o hortensjach, powiedz kiedy trzeba je przycinać? Kupiłam w zeszłym roku dwa krzaczki i wyczytałam że latem zawiązują cos tam pod kwiatostany i nie można ich na jesień przycinać,bo się to zetnie i nie będa kwitły w następnym roku, a latem miały kwiaty więc też ich nie ciełam, a teraz już wypuszczają listki i koło mi sie zamknęło i nie wiem kiedy ciąć? :D

moja roślina to: Hortensja ogrodowa 'Nikko blue' (Hydrangea macrophylla)

pomożesz? :D

Monia czytam w dzienniku o hortensjach, powiedz kiedy trzeba je przycinać? Kupiłam w zeszłym roku dwa krzaczki i wyczytałam że latem zawiązują cos tam pod kwiatostany i nie można ich na jesień przycinać,bo się to zetnie i nie będa kwitły w następnym roku, a latem miały kwiaty więc też ich nie ciełam, a teraz już wypuszczają listki i koło mi sie zamknęło i nie wiem kiedy ciąć? :D

moja roślina to: Hortensja ogrodowa 'Nikko blue' (Hydrangea macrophylla)

pomożesz? :D

Ja nie przycinam ogrodowych, dzięki czemu kwitną bujnie :D

najlepsza była reakcja Piotrusia miał oczka jak pięć złotych z wrażenia bo dopiero Mu mówiłam że tam roślinki mmiały być i łazic nie dałam i że wstręciuchy nam wyżarły a dzisiaj ma swoje roślinki tak się pilnował żeby nie wejsć na kwiatuszki że się popłakałam ze śmiechu :lol:

najlepsza była reakcja Piotrusia miał oczka jak pięć złotych z wrażenia bo dopiero Mu mówiłam że tam roślinki mmiały być i łazic nie dałam i że wstręciuchy nam wyżarły a dzisiaj ma swoje roślinki tak się pilnował żeby nie wejsć na kwiatuszki że się popłakałam ze śmiechu :lol:

:lol: :lol: :lol:

Monia ,u nas za wywrotkę ziemi płaci się po 150zł.Zorientowałam się w cenie ,teraz muszę zlokalizować źródło i osobę .Z tego co wiem ,to ludzie załatwiają sobie ziemię z odkrywki węgla .Nie mam tylko bladego pojęcia ile jej zamówić .Ile wywrotek ,żeby się później czasami nie zakopać?. :wink:

Witaj Monia :D

W ubiegłym tygodniu martwiłam się, ze moje cebulki nornice zżarły, ale okazało się, że nie :lol: Dowód:

http://i40.tinypic.com/23tr0qw.jpg

To w podziękowaniu za dobre rady :wink:

A widzisz - Wusia też się martwiła, że nie bedzie miała cebulek i też jej wyszły :))

U mnie zakwitły na razie białe, ale koło domu mam już wszystkie w pełni rozkwitu :D Mam już też pąki na narcyzach :D

A w ogóle to wszystko na raz zaczęło się budzić i wychodzić z ziemi :D :D :D

Monia ,u nas za wywrotkę ziemi płaci się po 150zł.Zorientowałam się w cenie ,teraz muszę zlokalizować źródło i osobę .Z tego co wiem ,to ludzie załatwiają sobie ziemię z odkrywki węgla .Nie mam tylko bladego pojęcia ile jej zamówić .Ile wywrotek ,żeby się później czasami nie zakopać?. :wink:

To chyba przyjade do Ciebie po tę ziemię jakimś tirem :lol: :lol: :lol: Dobrze, że wiem, jakie macie ceny, to będę szukać innego dostawcy, bo ten chyba coś mi tu kręci :evil: :evil:

http://lh5.ggpht.com/_ML9XpBKYPzI/R-UMRAN_XTI/AAAAAAAAFjc/BBZi9s6jaVY/mediumjxzpi65547e158de9538401852%5B1%5D.jpg

Wesołych świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, wesołego dyngusa i samych słonecznych dni!!!