Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniko ,pięknie masz już zagospodarowany ogród.Będzie bajkowo ,jak te wszystkie rośliny zaczną kwitnąć .Bardzo podoba mi się trejaż .Ja planuję coś takiego w drugiej części ogrodu.Chcę przedzielić ogród na pół żywopłotem ,zrobić "tajemne "przejście ,a dalej wzdłuż ścieżki zrobić taki trejaż obrośnięty pnączami.Marzy mi się to ,ale ciężko będzie z realizacją w tym roku

Yuka, Wu, Beauty - dzięuję Wam :wink: :D Każda z nas będzie miała z czasem coraz ładniejszy ogród :D Im będą starsze te ogrody, tym piękniejsze :D

Beauty, u mnie sporo jest żywopłotów w ogrodzie - bukszpanowych, cisowych i teraz tujowy. Jest również jest żywopłot w połowie ogrodu - oddziela część kwiatową od użytkowej (miejsce na ognisko, grill, wypoczynek, a dalej sad i warzywniaczek :wink: ). Przejście również jest, ale wciąż na etapie zarastania :lol: :wink: Mój ogród powstaje od czasu zakupienia działki i wciąż wiele w nim do zrobienia, ponieważ jest spory i wymaga to nie tylko czasu, ale również sporych nakładów finansowych :roll: W tym roku chciałabym jeszcze uporządkować przód działki, przed domem, ale nie wiem, czy się uda... Koszt instalacji i tynków jest jednak niemały, a pieniądze na materiał potrzebny do robót idą jak woda :roll: Chcąc uporządkować przód, musielibyśmy zrobić szambo, a to kolejne 5 tys. :roll: Obawiam się, że na to nam już nie wystarczy :( Nie zamówiłam jeszcze balkonowych drzwi i okrągłego okienka, a to następne 12 tys. ..., no i tak w kółko - kasa, kasa, kasa :lol:

Monia ,Ty mi w ogóle już o kasie nie mów.Dzisiaj wypakowałam Akanowi ,za chwile muszę zapłacić za ceramikę do dolnej łazienki.Już jest w Polsce ,dostałam Info od sprzedawcy.Juz sama nie wiem ,w co ręce włożyć ,nie mówiąc o ty ,co uznać w tej chwili za priorytety.Wszystko jest ważne :wink: a Tobie już roślinki rosną :D

Każdy już czym prędzej bieży

By dołączyć do pasterzy

I ja śpieszę z życzeniami

Bo nie mogę być tam z Wami

Zdrowia, szczęścia, pomyślności

I niech dobroć wśród Was gości

I niech Boga wielka moc

Na was spłynie

W świętą noc

http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-80.jpg