Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wusia, gdybyś zobaczyła te bidule - korzonki , to raczej straciłabyś nadzieję ...

Część zielona podpędzona, piękna, ale korzenie ucięte na dł. 10cm :(, na dodatek wysuszone. Zaryzykowałam i to mocno.

Aka, nie sądziłam, że aż tak mocno są zmasakrowane, dopóki nie zdjęliśmy tych folii i siatek z części korzeniowej :( Nie rozumiem w czym przeszkadzało odcięcie 10cm więcej z tych korzeni, żeby była większa szansa na przyjęcie u klienta.

Anja - pięknie to za wielkie słowo ;) Dopiero się wszystko zaczyna, a gdzie tam do Twojego etapu...

Edytowane przez monia i marek
literówka

[

Aka, nie sądziłam, że aż tak mocno są zmasakrowane, dopóki nie zdjęliśmy tych folii i siatek z części korzeniowej :( Nie rozumiem w czym przeszkadzało odcięcie 10cm więcej z tych korzeni, żeby była większa szansa na przyjęcie u klienta.

u nas leżały, dosłownie leżały jedna na drugiej, z lekko przysypanymi koncówkami ziemią..korzenie miały 1/3 jak nie mniej gługości i szerokości jaka powninny miec zdrowo wykopane tujki....

Moniu... komu, no powiedz komu mają się przyjąć jak nie Tobie:rolleyes:

Codziennie wiadro wody na łeb... tujkom oczywiście i będzie dobrze:D... zresztą komu ja to mówię, tfu... piszę:)

Na razei tak pada, że wszelkie wiadra zbędne :lol2:

Mam nadzieję, że się ukorzenią, choć szanse niewielkie.

Śliczne potworzysko grasuje w Twoim ogrodzie;):D

Pozdr

Wygląd księżniczki, natura urwisa :wiggle:, a w nocy chrapie jak stary chłop :lol2:

Nie chcę się zakładać, bo naprawdę mam małą nadzieję z tego powodu. Dzisiaj była w Brico Marche i były takie same tuje, z nieco ładniejszymi korzonkami, ale ... 10zł drozsze za sztukę:jawdrop: Drogo, ale z kolei większa szansa na przyjęcie. Na razie zbytnio się tym nie przejmuję. Będzie jak będzie. Nie mam czasu na to, żeby o tym mysleć, bo zbyt wiele innych spraw zaprząta mi głowę - to tego zabraknie na budowie, to czegoś innego i tym się zajmuję, a przy okazji ... wpadam do sklepów ogrodniczych, więc trzeba sadzić kolejne roślinki :cool: Dzisiaj kupiłam na moją białą rabatę pięciorniczka Abots Wood za całe 5,99zł ;)

Cze Monia! Jak tam tynki schną ,?dużo jeszcze Wam zostało?

Schną wolno (to akurat dobrze), a zostało jeszcze sporo. Myślę, że do końca kwietnia potrwają prace. Musi być zrobione dokładnie, a to wymaga czasu. Na dodatek jednemu z panów lada dzień urodzi się dziecko - żona od kilku dni jest już w szpitalu, więc On tam musi jeździć, co powoduje, że pracują kilka godzin mniej, niż na poddaszu.

Dobry wieczór dziewoje!1 nawiązując do tynków to u nas coś około miesiąca robili .Nie idzie to wcale tak szybko ,jakby się wydawało.A teraz z innej beczki-Moniko ,czy Ty zrobiłaś u siebie już rozprowadzenia pod nawadnianie ogrodu ?

Nie, u mnie nie będzie nawadniania - nie z powodu funduszy, ale z powodu braku takiej potrzeby ;)

Wszędzie mam róże, a one nie tolerują pryskania wodą. Można też dać system kroplujący, ale z kolei to powoduje, że rośliny słabiej się ukorzeniają, bo nie mają potrzeby szukania wody w głębi ziemi. Wolę naturalny ogród, bez takich dodatków ;)

no ale Ty masz duży domek to i tynkować jest co:)

to prawda - dopiero teraz, po wytynkowaniu poddasza widzę, jakie wielkie mamy pomieszczenia :jawdrop:

Poza tym pracowało nad tym 2 panów. Dzisiaj byli w 4, więc troszkę szybciej szło. Jeden kleił i poziomował listwy i narożniki, jeden robił i nosił zaprawę, a dwóch narzucało i zacierało tynk. Gdyby byli cały czas w 4, to byłoby znacznie szybciej.