Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, ja również z niecierpliwością czekam na okienka ;) Niesamowicie jestem ich ciekawa.

Gosiu, u nas przymrozki spore - zniszczyło mi begonie i kilka hortensji :( Dobrze, że magnolie wciąż mam w pąkach...

Wu , u mnie Abrahamy ścięłam di samej ziemi, bo całe przemarzły. Na szczęście puszczają nowe pędy. Aloha przemarzła, ale jeszcze jej nie wykopuję, bo dzisiaj chciałam wykopać Barock (nawet już wykopałam) i okazało się, że jednak przy szyjce widać było, że coś będzie puszczać, ale będą to zupełnie nowe pędy, bo wszystkie stare przemarznięte. Na razie zetnij ją więc na króciuteńko i czekaj jeszcze ;)

Kasiu, ja bym zostawiła. Same obeschną (to, co obmarzło) i wykruszą się. Za rok może będziemy mieli łaskawszą zimę i wiosnę ;)

U mnie na działeczce 2 tygodnie później mam zawsze wiosnę i z tej późniejszej wiosny taki pożytek, że magnolie nie zdążyły rozwinąć pąków, więc je nie omroziło, natomiast kilka ulic dalej, gdzie mieszkam teraz, wszystkie magnolie w sąsiedztwie w pełni rozwinięte i ... zmarznięte w ciągu jednej nocy :(

Te sprzedawane w Leroyu i sklepach ogrodniczych są pędzone, żeby pokazać jak wyglądają kwieciem obsypane, co nie zawsze dobrze się dla nich kończy i w warunkach ogródkowych potem słabiej albo wcale przez rok mogą nie kwitnąć :( Edytowane przez Gosiek33

Moniko ,moje rh jakieś takie oklapłe i żółtawe są po zimie .Coś z nich jeszcze będzie?

Moje też w niezbyt dobre kondycji - złapały jakąś chorobę grzybową i mają brążowe kropki na listkach, a do tego znów sarenki objadły pąki i prawdę powiedziawszy myślę, czy by się ich nie pozbyć ... na rzecz róż oczywiście :)

Beatko, jeśli liście żółte i klapnięte, to spróbuj je zasilić "magiczną siłą" http://www.allegro.pl/item961485095_substral_magiczna_sila_rododendron_300g.html - to b.dobry preparat ;)

mój największy, piękny nie przeżył zimy....

Moniu jaką róże pnąca byś polecała na wschodnia stronę z dużym dosłonecznieniem ze strony północnej?

jasny kolor bym chciała z duża ilościa kwiatów i powt.kwitnienie....

o tu, przy tej barierce ja przewiduję..

http://p1.labfoto.pl/photos/p/1/5/154f44b2e5958b7ff5d986f9fd85074c-1754996.jpg