Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a oprócz, bo juz dwie je kupiłam;)

coś białego, kremowego? bo tam dość smutny kąt coś:cool:

patrzyłam na tą

http://images34.fotosik.pl/425/ed24362445530275.jpg

róza , róze pnąca śnieżno biała -szenewiten.

albo?

http://images25.fotosik.pl/307/81bb325bc3346232.jpg

róża, róże pnaca GOLDEN.żółta

Edytowane przez aka z Ina

A ja nie wiem co się stało z moimi budlejami. Kupiłam je w OBI w doniczkach i niedawno przesadziłam do gruntu. W słoneczku wiosennym sobie rosły i listki rozwijały.... podlewałam je przy każdej okazji jak przyjeżdżałam i w sobotę patrzę a one mają jakieś takie marne usychające listeczki:(. Przyglądam się innym krzaczkom i patrzę a tu niektóre waigele takie ładne zielone gałązeczki w dół zwiesiły - czyżby przemarzły???? I co ja mam teraz zrobić?

Te budleje to wyglądają jakby usychały - listeczki po brzegach takie suche że się kruszą, a może to za duże słonko dla nich?

A ja nie wiem co się stało z moimi budlejami. Kupiłam je w OBI w doniczkach i niedawno przesadziłam do gruntu. W słoneczku wiosennym sobie rosły i listki rozwijały.... podlewałam je przy każdej okazji jak przyjeżdżałam i w sobotę patrzę a one mają jakieś takie marne usychające listeczki:(. Przyglądam się innym krzaczkom i patrzę a tu niektóre waigele takie ładne zielone gałązeczki w dół zwiesiły - czyżby przemarzły???? I co ja mam teraz zrobić?

Te budleje to wyglądają jakby usychały - listeczki po brzegach takie suche że się kruszą, a może to za duże słonko dla nich?

Zmarzły :(

Powinny odbić od korzenia ;)

jedna z 2 budleji i to starsza o rok niestety nie przetrwała zimy...czekam, ale marnie widze jej rozkwit..zadnego zielonego listka...

Powinna odbić - moje co roku wymarzają do samej ziemi, ale za jakiś tydzień powinny zacząć odbijać z miejsca przy samej ziemi ;)

a oprócz, bo juz dwie je kupiłam;)

coś białego, kremowego? bo tam dość smutny kąt coś:cool:

patrzyłam na tą

http://images34.fotosik.pl/425/ed24362445530275.jpg

róza , róze pnąca śnieżno biała -szenewiten.

Prawidłowa nazwa to Schneewittchen lub Iceberg - to b.dobra róża ;) Sama ją sobie kupiłam w tym roku :)

Inna biała to może być na takie stanowisko White New Dawn.

Edytowane przez monia i marek
literówka

Mnie dołapał poczatek burzy na działce, ale szybciutko uciekłyśmy z Pusią do domciu i ... wtedy pociemniało, lunęło deszczem i grzmotami. Ulewa była przednia, a burza średnia i krótka (na szczęście, bo nie lubię burzy).

Dzień dobry :D misis Monika . Hmmm dołapał, nie mógł cię dołapać :p mógł Cie co najwyżej dorwać lub złapać . Nie mogłyście uciec , bo odjechałyście samochodem :D Deszczem, to i owszem mogło lunąć , ale grzmotami , to raczej niemożliwe :p( Ulewa była przednia, a burza średnia i krótka ) coś tak chyba jedno drugie wyklucza :D NOOO początek i środek z Hitchcocka ale zakończenie już z Miłosza PS.. to tak na dobry dzień pani Moniko ... no i sie nie denerwuj :D Proszę :p