Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tynki prawie gotowe. Myślę, że jutro zabiorą się już za przedpokój i wiatrołap. Nie obyło się bez poprawki dot. komina - był b.krzywo wymurowany i wymagał porządnego wyciagnięcia pionów, jednak niezbyt dokładnie to zrobili, więc zleciłam poprawkę. Sądzę, że wszystko, z obróbkami okien, potrwa do końca przyszłego tygodnia. Nie mogę się doczekać okienek. Chciałabym je już mieć:wiggle:

Monia może i mnie poratujesz radą ogrodową:rolleyes: Moja hortensja, która była przechowywana w blaszanym nieogrzewanym garażu,w doniczce owiniętą gąbką zmarzła (góry niestety nie owinęłam, ale myślałam ze jak nie ma żadnych przeciągów itp to nie trzeba) Garaż widny, krzaczek był podlewany. dzisiaj sciełam wszystko do 10 cm od ziemi, no i teraz boję sie zadać pytanie, czy mi to odbije od ziemi, czy to już po hortensji?:eek::(

Cześć Moniu!:) Dawno mnie tu nie było... ale czekam na Twoje okna razem z Tobą... okna cudnie udomowiają budowę... jejku... jak ja się cieszyłam z okien...:cool::lol:

Cześć, Rasiu!!

Miło mi, że looknęłaś do mnie :)

Ja wyczekuję na te okienka, jakby to nie wiadomo co miało być :lol:

Nie będą to wszystkie, bo na okrągłe i dwa małe z przodu (zmniejszaliśmy je teraz nieco) oraz dwa balkonowe (nie wiedzieliśmy jeszcze jak to dokładnie zwymiarować w stosunku do wylewek, zeby później nie było kłopotu) musimy zaczekać. Zamówimy je chyba teraz, tylko jak panowie skończą tynki i nam sprawdzą te duze, balkonowe/tarasowe jakie zamówić. Mimo to, będzie już super, bo 8 okien zapełni domek :)