Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cudne okna :) jak sie teraz domowo zrobiło. A interesowałaś sie może cenami pstryczków do których linka wkleiłaś w dzienniku, bardzo mi podpasowała kolekcja colonial :)

Dziękuję, Kasiu :)

Pstryczki są niestety dosć drogie - podobno ok.200zł, ale ... są wyjątkowe, trzeba przyznać ;)

Moniu, one są na klej ,,gumowy" polecam delikatnie ściągnąć, co nie zejdzie oliwką do lampek oliwnych umaczaną w watce... i trzeć ;)

Dziękuję, Gosiu za podopowiedź w sprawie "metek" okiennych ;)

A okienka - jak wiele zmieniają, prawda? Nawet bym nie przypuszczała, że dom tak bardzo się zmieni po zaprawieniu okien. Wczoraj siedziałam chyba godzinę pod jabłonkami i zachwycałam się nimi (wiem, że to nieskromne, ale naprawdę tak mnie cieszą te okna, że brak mi słów ) :cool:

potwierdzam, okienka sa piekne ! naprawde warto bylo na nie czekac. Wcale ci sie nie dziwie ze teraz siedzisz i godzinami mozesz na nie patrzec :) za kilka dni jak spojrzysz na zdjecia domu bez okien to bedziesz miala wrazenie strasznej surowizny. Okna tak pieknie ''ubieraja'' chatke, ze od razu ma sie wrazenie ze to faktycznie DOM !

milego dnia kobitki :)

Dzieki Moniu za cenę, trochę zabijajaca ale na kilka może uzbieram na razie będa z marketu :)

A ja zaraz wyruszam do domku, dzis dzień wielkiego sadzenia :)

Ja też zamierzam powoli zbierać na takie pstryczki - przynajmniej na parter ;)

Co takiego będziesz sadzić, Kasiu?? Róże?

potwierdzam, okienka sa piekne ! naprawde warto bylo na nie czekac. Wcale ci sie nie dziwie ze teraz siedzisz i godzinami mozesz na nie patrzec :) za kilka dni jak spojrzysz na zdjecia domu bez okien to bedziesz miala wrazenie strasznej surowizny. Okna tak pieknie ''ubieraja'' chatke, ze od razu ma sie wrazenie ze to faktycznie DOM !

milego dnia kobitki :)

Zwłaszcza od wewnątrz, bo już są tynki i zrobił się taki domowy klimacik. Gdyby nie bałagan na podłodze, to byłoby zupełnie jak w domku :)

Teraz musimy jak najszybciej zrobić wylewki i zamówić okna balkonowe i okrągłe. Teraz tym bardziej nie mogę się na to doczekać. Gdybym miała instalację CO, wylewki i te brakujące okna, to jestem pewna, że zamieszkałabym nawet w takich surowych ścianach i podłogach :lol: :lol:

Angie - po tylu przejściach, jakie mieliśmy z budową, to powinnam medal za cierpliwość dostać :lol2: Tak naprawdę to dopiero od czasu fajnej ekipy dachowej zaczęła mnie naprawdę cieszyć budowa. No i ogród - dobrze, ze jest, to pozwolił przetrwać dołki w najtrudniejszych chwilach :)

Izuś, dziękuję :) Masz rację, szkoda, że z czasem wszystko powszednieje.

nie da rady, sloneczko jest tylko moje :) ale za tydzien jade do PL, to i sloneczko wam przywioze :) :)

Słoneczko będzie w poniedziałek http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/jezorek.gif, ale przywieź, przywieź coby zostało na dłużej ;)

Póki co, leje i siąpi a zieleń bucha przez to jak szalona, bo ciepło jest http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/h074.gif

Moniu ,dopiero zasiadłam przed kompem po dwóch dniach sterczenia przy garach(miałam gości ,nie było czasu na fm).Jestem niewyspana ,ale popędziłam od razu by Twoje okna pooglądać .Są piękne i warto było na nie czekać .Od razu dom się prezentuje inaczej .Podzielam Twój zachwyt i cieszę się razem z Tobą !!Gratuluję!!! A wracając do pstryczków ,to one pięknie wyglądają pojedynczo, a nie jak się ma kilka wyłączników jeden przy drugim,jak u mnie .Za dużo oświetlenia zaplanowałam;):( Edytowane przez Beauty

Dziękuję, Beatko :) Musimy teraz pomyśleć co i jak z robotami, ponieważ przed zimą musimy zrobić CO, wylewki (przynajmniej na poddaszu) i wstawić pozostałe okna.

Dzisiaj cały dzień spędziliśmy na porządkowaniu terenu wokół domu (M. z moim tatą), ponieważ nazbierało się sporo desek, palet i rozbitych pustaków (z podkuwania okien). Poprzesadzałam trochę roślinek, wsadziłam kilka nowych i wyplewiłam 5 wiader chwastów. Po dzisiejszej, rannej ulewie pewnie znów chwasty narosną :( Muszę dokupić kolejne worki kory na rabaty - chyba najtaniej wyszłoby mi kupienie całej wywrotki kory :lol: