Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale Cię dopadło - akurat gdy weekend :( Ja czuję już zmęczenie i marzę o urlopie, dlatego nawet te dwa dni wolnego sprawiają mi radość i ulgę. Dzisiaj poczyniłam co nieco postępów ogrodowych, ale jeszcze końca nie widać. Plewienie, plewienie i jeszcze raz plewienie. Po tych ulewach chwasty rosną jak na oborniku :(

Mam nadzieję ,że do przyszłego tygodnia wydobrzeję .Wybieram się do W-szawki na forumowe spotkanko i nie dość ,że masy mi przybyło ,to jeszcze kichawsko obszczypane od kataru.Oj wstyd będzie:D:DMonia ,a Ty się nie wybierasz?Fajowo by było. A te chwasty ,to faktycznie jak grzybki po deszczu .przed domem te roślinki ,co wsadziła na jesieni ,to już chwaściorami przerośnięte.Nie ma czasu ,ani pogody .Dzisiaj się dopiero z lekka poprawiło Nerwa mam ,bo robota przy kostce nie idzie ,a chłopaki mieszkają w garażu.

Ja tak naprawdę to dopiero dzisiaj zdałam sobie sprawę z tego ,jaki ze mnie potwór się zrobił po zimie!!! U mnie to jest tak ,że bardzo szybko tyję ,ale ze schudnięciem tez nie ma problemu ,tylko najpierw chudnę na twarzy ,co ,im wiecej mam lat ,to mi już nie bardzo odpowiada...Chyba tak wsuwam z tych nerwów ,ze pogoda krzyzuje nam plany .Wolniej idzie układanie kostki ,a co za tym idzie opóźnia sie nasz przeprowadzka.

A ja ze zrzuceniem mam właśnie kłopot ...

Pogoda dzisiaj pochmurna, ale bez deszczu, więc pojadę na działkę :)

Sprzatania po tych tynkach mnóstwo, ale ja się za to nie biorę... na mnie czekają chwasty i ogrodniczy ;)

Muszę uzupełnić braki w różach i ostatecznie wykopać te zmarznięte zimą, a jest ich niestety trochę :(

Miłego dnia Ci życzę i przesyłam odrobinę słońca ,które się dzisiaj u nas pokazało.:wave: Nareszcie i mam nadzieję ,ze zagości na dłużej.

Dużo pracy wkładasz w swój ogród ,ale dzięki temu jak zamieszkacie będziesz miała cudowne miejsce do odpoczynku i satysfakcję ,że to wszystko stworzyłaś sama.Podziwiam Cię za zapał i pasję:yes:

dobry wieczór

u nas było dzisiaj całkiem ładnie cieplutko i słoneczko dopiero wieczorem polało konkretnie :) wyplewiłam prawie całą nową rabatkę matko jakie to trawsko ma korzenie jakbym zwijała trawnik z rolki :evil: a sprzątanie mnie chyba wykończy bo to syzyfowa robota jest;)

Tak, trawa ma płytki, ale mocno zbity system korzeniowy. Ja zwyczajnie szpadlem zdejmuję darń i po kłopocie ;) Dzisiaj też pracowałam nad nową rabatą. Ma jakieś 20m długości i nierównomierną szerokość 2 - 7m. Niestety nie skończyłam, bo brakło mi roślin, kory i siły.

Monia postanowiłam pospacerować po twoim dworku i ogrodzie - gratuluję okien piękne :yes: dom od razu zmienia wygląd. Jak ubierzecie go w styropian to będzie już wyglądał na prawie gotowy. Piękne rośliny ci rosną, tyle koloru w ogrodzie....

Dziękuję, Coffee :) Z tym ubieraniem styropianem musimy niestety zaczekać jeszcze. Chyba się uda, ale dopiero za rok :( W tym roku jeszcze przed nami trochę wydatków, więc raczej się nie uda. Nooo, chyba, ze wygram w totka :lol:

Wusia, niestety nie gram, bo do gier szczęścia nie mam ;) Wychodzę z założenia, że jak nie zarobię, to mieć nie będę :)

Amtluś - dziękuję bardzo :)

Dzień dobry p Moniko :wink I Ty także też, powiedz mi dzień dobry , bo przez to dzień stanie się lepsiejszy : smile Założenie słuszne , ale szczęściu czasem rękę trzeba podać i kuponika wysłać ....

Soryyy niezłożyłem życzeń :D boooo se zapomniałem ,albo mi się nie chciało... ale chyba nie miałem czasu :D nie ważne, ważne są teraz twoje urodziny hi hi.... 12 już nie długo , chyba nie zapomne ...... AAAA i nie każ Mi sie częstowć przez monitor tortem ,bo ja przez szybę czasami tylko patrzę :p :P :p

Edytowane przez doctor.jk
zm.