Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, nic się nie przejmuj, róża jeszcze w tym rokuc zakwitnie :) Moje róże corocznie były objadane przez sarny. Mam odmiany, które są w moim ogrodzie 3 lata, a jeszcze nie widziałam ich kwiatów, bo zawsze na etapie pąków są pałaszowane. Wpływa to o tyle korzystnie na róże, że ładnie się zagęszczają :) Róże z serii Fairy mają to do siebie, że kwitną niemal cały sezon aż do przymrozków, więc do miesiąca powinna mieć nowe kwiaty :)

W dzienniku dałam więcej fotek ;) Wusia, może masz mniej słońca niż u mnie - mój ogród to (niestety) patelnia. Mam nadzieję, że drzewa i krzewy szybko urosną i stworzą cień. Zrobiłam dzisiaj listę róż - mam ich łącznie 204szt. Gdyby nie fakt, że sporo w zimie wymarzło, byłoby 219.

Monia, Niekwestionowana Królowo Róż:D

Przychodzę pokłon oddać osobiście:yes:

Kochana, ja wiedziałam, że w tym różanym raju masz dużo kwiatów, ale 102 odmiany:jawdrop:204 róże:jawdrop::jawdrop::jawdrop: I na dodatek jakie piękne:D:D:D

Powiedz mi, Słonko, czy takie cudo jak Mary Rose to bardzo wymagajaca odmiana i czy ma szansę u takiego laika jak ja, czy na razie poczekać z taką odmianą i zacząć od czegoś łatwiejszego w uprawie???

CUDNIE, CUDNIE, CUDNIE:wave:

Yuczko, dziękuję :) Bez problemu poradziłabyś sobie z Mary ;) Wystarczy obornik na dno dołka, od czasu do czasu plewienie wokół krzaczka, spulchnianie ziemi, żeby był dostęp powietrza do korzonków, a gdy zacznie łapać choroby lub mszyce - szybka reakcja i po sprawie ;) Ot, cała filozofia :)