Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu

co do parapetow zewn, to o ile wiem tylko granit sie nadaje, my znalezlismy w zoltawym odcienie, ale cena niestety podobna ok 600 zl za m2 obrobionego parapetu,

co do wlewania sie deszczu za ocieplenie, mozesz zapiankowac te szpary pianka, my tak zrobilismy przed zima, wiec nie ma takeigo przymusu montowania parapetu od razu z ociepleniem. co do grubosci styropianu, 15 cm jest dobre, dobry wybor.

Jaki kolor tynku wybraliście?

Pozdrawiamy

D.

Dominium, sto lat Cię nie było :)

Kolor tynku - śmietankowy, jaśniutki i tego jestem pewna, ale jeszcze będzie trzeba zaczekać ...

Na razie ocieplenie, a i tak nie w całości. U nas sporo tego - jedna ściana, materiał + robocizna to 5tys.zł :( Niestety w tym roku powoli kończymy inwestycję. Jeszcze tylko okna balkonowe. Na razie co do górnego wiem co i jak, ale dolne, z salonu, to nie wiem sama... Nie wiem, czy nie zamówię u stolarza - robionych jak drzwi wejściowe, tylko z szybkami. Kusi mnie takie rozwiązanie...

Ostateczna elewacja/ kolor - chyba dopiero za dwa lata.

Edytowane przez monia i marek