Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, portyk będzie wykończony w prosty, klasyczny sposób sztukaterią poliuretanową. Wokół okrągłego okna obwódka, a reszta - zarówno portyk, jak i okna, podobnie jak w dworku w Woli Suchożebrskiej

http://www.dwory-polskie.pl/x.php/1,3/Polskie-Dwory.html?p=4

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/6223443.jpg

Będziemy to robić dopiero przy ostatecznej elewacji.

Edytowane przez monia i marek

Piękne te dwory!U Ciebie można tak wykończyć ,z taką głębią ze względu na wypuszczony dach .U mnie niestety nie;)

Tak, wiem, dlatego specjalnie zmieniłam ten portyk, żeby zrobić te gzymsy ;)

U Ciebie jeszcze można delikatnie podkombinować przed ostateczną elewacją ;)

Tak, wiem, dlatego specjalnie zmieniłam ten portyk, żeby zrobić te gzymsy ;)

U Ciebie jeszcze można delikatnie podkombinować przed ostateczną elewacją ;)

Na razie głowy sobie tym nie będę zaprzątać, przynajmniej do przyszłego roku ,kiedy to bedziemy sie przymierzać do elewacji.

Monia ,Ty też dzisiaj chodzisz pod%$#@#$%na? Bo ja dzisiaj mam nerwy jakieś na maxa

Beauty, nosi mnie dzisiaj niezwykle, zwłaszcza, że coś mi się porobiło z szybą elektr. w samochodzie i się nie zamyka, albo się zamyka i otwiera do połowy. Chyba spadła z tej zębatki, czy czegoś w środku w drzwiach. Jechałam akurat w czasie ulewy, gdy to się stało :mad: Oczywiście byłam do połowy mokra, samochód wewnątrz również. No i panowie nie mogą zacierać kleju i nakładać siatki, gdy pada.

Aka, czytałam, że kupiłaś kilka odmian. Nie znam tej szkółki - możesz podać nazwę miejscowości lub nazwę szkółki?

Duży wybór róż mają w sprzedaży? Ja w tym roku (jesienią) przymierzam się do realizacji zamówienia w czeskiej i niemieckiej szkółce róż. W Polsce jest mały wybór odmianowy. W niemieckich szkółkach można z kolei poszaleć, ale za to ceny są spore - ok.7-12 euro/szt. + przesyłka (też niemało), Chyba skuszę się tylko na kilka.

Moniu ech ja to bym chciała cobyś do mnie przyjechała bo Aloha o dziwo odbiła ale ja nie wiem czy dobrze czy to dzik, mało tego z Abrahama też wylazł taki wielki nowy pęd ale to już chyba na bank dzik bo w porównaniu z resztą Abrahama to ten pęd raczej Alohę przypomina niż Abrahama:( i głupia już całkiem jestem:(

Jakiego koloru są pędy? Na ogół dziczki są barwy zielonej, liście mają drobniejsze niż szlachetna, matowe, a szlachetne bardziej bordowe w początkowym stadium. Oczywiście nie zawsze - to zależy od odmiany. Aloha miała raczej błyszczące, ciemnozielone liście. Niestety moja przemarzła, więc nie pokażę dla porównania. Abraham mógł wypuścić nowy, mocny pęd - zaczekaj cierpliwie ;) Dziczki tak szybko nie dominują, więc daj się powoli rozwinąć sytuacji. O tej porze roku może być tak, że wyrastają dziki. Ja dzisiaj wycięłam dzikie pędy u Colette i jednej Augusty Luise.

no ten na Abrahamie to gruby czerwonawy błyszczący i prosty jak u róży do cięcia do wazonu;) Aloha ma dwa pędy jeden własnie taki drobniutki jak u róży miniaturki a drugi grubszy bardziej czerwony

muszę chyba dobry aparat wziąć i fotkę strzelić:(

[

Aka, czytałam, że kupiłaś kilka odmian. Nie znam tej szkółki - możesz podać nazwę miejscowości lub nazwę szkółki?

Duży wybór róż mają w sprzedaży? Ja w tym roku (jesienią) przymierzam się do realizacji zamówienia w czeskiej i niemieckiej szkółce róż. W Polsce jest mały wybór odmianowy. W niemieckich szkółkach można z kolei poszaleć, ale za to ceny są spore - ok.7-12 euro/szt. + przesyłka (też niemało), Chyba skuszę się tylko na kilka.

niestety od jesieni ubiegłego roku szkółka ta zrezygnowała ze sprzedaży detalicznej...ja ze względu na to, ze jestem stałą klientką dostałam prywatny tel. do właściciela i tylko z nim umawiam się na ew. zakup, choć przypuszczam, ze dla takiej miłośniczki róż napewno zrobi wyjątek;)

szkółka ta specjalizuje się w sprzedaży róż od 50 lat do tego doszły wierzby i lilaki....

http://www.ciesielski.agro.pl/

tak ma być - znaczy, że wreszcie się zadomowił i zaczyna się czuć w Twoim ogrodzie jak u siebie :)

Pamiętaj, aby nie dopuścić chwastów, ani trawy w srednicy ok.40cm dookoła krzaczka. Od czasu do czasu spulchniaj ziemię i zobaczysz, że jeszcze więcej takich pędów wypuści ;)