Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

MONIAAAAAA...... takie gąsienice wpierniczają moje róże... jak przejdą zostaje tylko strzępy łodygi, zero pąków, zero liści... nic...

co z tym robić? na razie urywam całe gałązki jak tu i wyrzucam daleko :(

http://lh5.ggpht.com/_83tmosUe46o/TG1n5zXs64I/AAAAAAAAEAc/usWFhkQiEQI/s640/007.JPG

psikać? czym?

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nituś - to niestety Obnażacz różówka, który moze pojawiać się co roku, jeśli już się pojawił. Spróbuj oprysk środkami chem. : Karate Zeon lub Talstar.

Tatarak - spróbuję wymienić:

Dzwonek Poszarskiego

Margaretki

Złocienie białe

Lawenda

Czyściec wełnisty i przywrotniki ostroklapowane na przedniej części rabaty

Odętka biała

Floksy/ płomyki

Liliowce

Lilie

Powojniki bylinowe Bluish Violet

Goździki pierzaste

Czosnki ozdobne

Szałwie omszone różowe i fioletowe

Sporo tulipanów i hiacyntów, które obecnie śpią J

To bardzo duża rabata – na zdjęciu jest tylko jej fragment ;) Nie wiem, czy zapamiętałam wszystkie byliny, ale te, które pamiętam – podałam.

Witaj Moniu

W życiu bym nie przypuszczała, że jest tyle odmian żurawek:rolleyes:

Śliczne, zdrowiutkie... tylko zazdrościć... pozytywnie oczywiście coby za jakiś uschnięty listek nie być sądzonym;)

Ja mocno przymierzam się do funkii, widziałam u Ciebie całą cudną kolekcję... jak siem wezmem za ogród to mogę być nantrętna:wiggle:

Dobry wieczór mis Monik:rolleyes: Pomożesz mi w sprawie tynkarzy ?jak by tak , to mogłabys jakis namiar rzucić na nich , aa jakby nie , to sobie pomyślę że nie godni polecenia byli , albo że eeee, masz mnie w nosie ;)Może bym coś w przyszłym roku zrobił , bedę już na wolności :wiggle:będę miał wiecej czasu dla betonu .... ps Jak by czy jakby????, prosze panią dyr. :rolleyes:Jasio K kazał mi sie zapytać ;) Edytowane przez doctor.jk
,

Cześć, Doctorku :)

Namiary podam na p.w. Jestem z moich tynkarzy baaardzo zadowolona, dlatego wkurzałam się, ze wciąż przekładany był termin i musiałam tak długo czekać, a nie chciałam nikogo innego :) Pan tynkarz pochodzi z Pogorzyc ;)

Co do pisowni - pisze się 'jakby' :)

Dzień dobry.... :)

przyszłam podziękowac za identyfikacje szkodników... póki co sytuacja opanowana, ale pod stałym nadzorem, oby już się nie powtórzyła

oto jedna z moich róż pnących

http://lh4.ggpht.com/_83tmosUe46o/THDYvLvPoCI/AAAAAAAAEBY/gsaF0DLo2Y8/s640/024.JPG