Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór misis Monik :rolleyes: ja Ci nie wspólczuję boooo ja patrzę inaczej, na te tam, nooo żólte badyle;) i dostrzegam w nich też zalety np. możesz sie w nich schować , możesz czasem szambo wypompować :) a jak pozwolisz im się opanować , to nie bedziesz musiała robić tej roboty tego , no to znaczy nie będiesz się musiała schylać :) Ps. Dziękuje Ci za info do p. Tynk. , ;)

Moni, ponoć te nawłocie to "mimozy" z "mimozami jesień się zaczyna :)

Mam pytanko do Twojego pięknego ogródka - te rośliny z nakrapianymi listkami poniżej róż na zdjęciu pod pozdrowieniami jesiennymi (pierwsze i trzecie od góry), a potem jeszcze na fotce z żurawkami - to obrazki? jeśli nie, to co? i gdzie je kupowałaś?

pozdrawiam ciepło!

Monika

A aaaaa,to już wiemy ,gdzie byłaś kiedy Cię nie było....:)Widać ,że wycieczka była udana ,widoki piękne ,a i piwniczka dobrze zaopatrzona.Chciało by się taką mieć ..wróciłaś na pewno wypoczęta i zrelaksowana .Takie wyjazdy wspaniale ładują akumulatory.A i kobitka z Ciebie zgrabniutka ,że ho ho i nie dość ,że ładna to jeszcze z jaką klasą!!!Pozdrawiam

Ps.Moniu jak tam twoje drzwi ,kiedy będą?

Ooo, tak, było pięknie. To w niedużej miejscowości Nyékládháza - domek nad samym zboczem jeziora, dookoła las i prawie dziko :) Można wypocząć w takim otoczeniu :) A piwniczki - marzenie, coś wspaniałego! Nie wspomnę nawet o winkach, które degustowałam z zachwytem :wiggle: No i nie można zapomnieć o kuchni węgierskiej, która bardzo mi odpowiada :) Polecam wszystkim :bye:

Beatko, drzwi będą dopiero końcem października. Na razie mam do odbioru parapety, ale chyba odbiorę dopiero w poniedziałek, bo nie mamy czasu po nie jechać. Lada dzień będą też montowane drzwi balkonowe. Bardzo się martwię o te drzwi zewn., żeby były takie, jak chcę... Boję się też zamawiać te salonowe, bo gdyby było coś nie tak z tymi wejściowymi :rolleyes: Z kolei boję się, że później przed zimą nie zdążymy założyć, a jednak zdecydowanie chcemy zamknąć całość na zimę. Cały czas biję się więc z myślami - zamawiać w Igies (wtedy będą jak te górne), czy czekać jak będą wykonane te wejściowe i zamawiać z ryzykiem, że nam te ostatnie zrobią dopiero na grudzień, bo niestety są aż dwa miesiące oczekiwania :confused: Jeju, nie wiem sama...

Tak, oczywiście, że widziałam prace tego stolarza - w przeciwnym razie bym nie zamawiała u Niego. Dzisiaj dzwoniłam z powodu tego niepokoju i okazało się, że Pan wybiera się do mnie w sobotę, żeby coś tam jeszcze domierzyć. Częściowo drzwi już się robią :) Jak będą w surowym stanie, to pojadę je obejrzeć. Stolarz ma zakład kilkanaście km od mojej miejscowości, więc nie aż tak daleko.

Dzisiaj mieli nam przywieźć ziemię i niestety przełożyli na sobotę lub poniedziałek :( A myślałam, że będę mogła dokończyć gazon.

Hej Moni, powtórzę swoje pytanie, bo pewni Ci umknęło :)

"Mam pytanko do Twojego pięknego ogródka - te rośliny z nakrapianymi listkami poniżej róż na zdjęciu pod pozdrowieniami jesiennymi (pierwsze i trzecie od góry), a potem jeszcze na fotce z żurawkami - to obrazki? jeśli nie, to co?"