Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

taki zakręcany na śruby, to nie to samo, ale ... z braku laku ... może być :wink: :lol: fajne danie, co??

No i właśnie pisałam, że coraz bardziej staje się popularne, bo "nasi" przenoszą to od wieeeeeelu lat na inne tereny, ale tak naprawdę wywodzi się z Chrzanowa (ale historia jest bardziej skomplikowana) i prawdziwa nazwa to właśnie "ziemniaki pieczone" bądź "ziemniaki prażone po cabańsku".

Poczytaj tutaj

http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1T4SUNA_enPL255PL255&q=ziemniaki+po+caba%C5%84sku&lr=

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o Daro przyszedl, wiesz ze jedziemy do Moni na prazone?

a jezory tez lubie, ale w sosiku :roll:

Kiedy!!

Jak zrobię dach :wink:

....sorki za niesystematyczne pisanie, ale dopijam włąśnie dwójniaka Warmińskiego i mi literki jakoś na klawiaturze sie poprzestawiały..

...co do gościny - nie mów tego głośno bo grupa z Wrocławia jest dość zgrana :lol: i mobilna 8)

o Daro przyszedl, wiesz ze jedziemy do Moni na prazone?

a jezory tez lubie, ale w sosiku :roll:

Kiedy!!

Jak zrobię dach :wink:

....sorki za niesystematyczne pisanie, ale dopijam włąśnie dwójniaka Warmińskiego i mi literki jakoś na klawiaturze sie poprzestawiały..

...co do gościny - nie mów tego głośno bo grupa z Wrocławia jest dość zgrana :lol: i mobilna 8)

Patrz ile drzewa czeka na te pieczone :lol: :lol: :lol:

http://img185.imageshack.us/img185/9461/skadzikdrzewatd2.jpg