Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wusia, Googulku, Gosiu - dziękuję Wam :) Bardzo mi jest miło, że i Wam się podobają :) Dzisiaj prawie całą noc nie spałam, bo martwiłam się jak to wszystko wyjdzie - czy kolor będzie jak trzeba, czy proporcje dobrze będą wyglądały, czy na pewno stolarz dobrze pobrał wymiary itp. milion myśli. Tymczasem jestem b.zadowolona z proporcji drzwi. Kolor, mimo, iż jest o ton jaśniejszy od okien, to b.dobrze pasuje i komponuje się w całości. Jutro zrobię jeszcze jakieś fotki, może będą lepszej jakości.

Martuś, Dorotko, dziękuję :) :)

Muszę przyznać, że stolarz zna się na rzeczy :)

Chyba dawno żaden zakup budowlany nie sprawił mi tyle zadowolenia, co te drzwi :wiggle: I to nie tylko ze względu na cenę, ale w ogóle fajnie mieć klucze od domu ;) No i od wewnątrz zrobiło się tak domowo :) Gdyby jeszcze wylewki były to już byłby szczyt szczęścia :yes:

Edytowane przez monia i marek

Dziękuję, Beatko :)

Niestety cenę na drzwi wewnętrzne ma niemal taką jak na drzwi zewnętrzne jednoskrzydłowe, czyli 2,5tys.zł. Pan mówi, że to taka sama robota i tyle samo drewna. Gdybym chciała fornirowane, to byłyby za 1200zł, ale ja nie chcę, więc będziemy robić powoli, a porządnie. Sporo będą nas też kosztowały drzwi wewnętrzne dwuskrzydłowe z dużymi przeszkleniami - sądzę, że wyjdą ok.4tys., ale zrobimy je najwcześniej za rok. W zimie czeka nas jeszcze montaż drzwi wejściowych z boku domu - niestety pewnie znów trzeba będzie na nie czekać ok.2 miesięcy, jak na te, bo stolarz zawalony robotą.

Co do ceny tych drzwi - ja też nie mogę uwierzyć, że udało mi się znaleźć tego stolarza. Na dodatek nie był z polecenia, tylko zupełnie 'w ciemno'. Prawdę powiedziawszy specjalizuje się w schodach i może dlatego nie zna cen rynkowych takich drzwi. Policzył wg zużytego materiału. W sumie jakby policzyć z okuciami, które kupiłam we własnym zakresie, to cena wyszłaby 5tys., ale to i tak b.dobra cena. Twoje znacznie droższe, ale też weź pod uwagę, że bardziej ozdobne w formie. U mnie prostsze, bo bałam się, żeby nie było zbyt dekoracyjnie. Ja będę miała profilowane filary, troszkę gzymsów wokół okien 9zupełnie prostych, ale jednak będą) i nie mogłam sobie pozwolić na wiele ozdób w drzwiach.

Muszę teraz bardzo ostrożnie wybierać detale, żeby nie przesadzić - sama wiesz jak to jest, bo masz przemyślany każdy element w wykończeniach ;) Mam nadzieję, że uda mi się namówić Pana stolarza na resztę stolarki (drzwi wewn., obróbki łuków w przejściach, panele ścienne przy schodach), schody i meble w kuchni - nie jest chętny, ale powoli nad Nim pracuję :lol:

Witaj,

od jakiegoś czasu z ciekawością zagladam do Ciebie i pilnie obserwuję Wasze postępy na budowie. Dworki polskie bardzo mi się podobają, chociaz u nas niestety, wybudowalismy zwykły domek zgodnie z warunkami zabudowy z gminy. W dzieciństwie bardzo często przebywałam w domku wprawdzie poniemieckim mini dworku ale wykończonym w środku drewnem no i...... zakochałam się w drewnie. Dlatego też w naszym domku jest dużo drewna a będzie jeszcze więcej jak dorobimy się kuchni...:) co pewnie jeszcze trochę potrwa.....

Wasze drzwi zewnetrzne są bardzo piękne i cenowo podobne do moich ale wewnętrznych do wiatrołapu z tym, że mocno przeszklonych. Też dębowych i też robionych przez bardzo zdolnego stolarza. Zrobił mi również wszystkie drzwi wewnętrzne oraz cała obróbkę wewnątrz domu przy podciągach, listwy przypodłogowe, meble do łazienki i jeszcze zrobi kominek....chociaż jeszcze o tym nie wie....:):)

Oprócz waszego domku podoba mi się oczywiście ogród... i tu chylę czoła.....dużo pracy, pracy o której ja zawsze mówiłam, że nie nadaję się do niej.....Och, jak się myliłam :) wszystko się zmienia, więc ja również pod tym kątem się rozwinęłam, o co wcześniej nigdy bym siebie nie podejrzewała....teraz jestem chora na ogród....pozytywnie chora i nawet mój mąż cieszy się z tego :wave: Tyle tylko, że ja się dopiero uczę i dlatego tez często zaglądam do Ciebie i jeszcze innych ogrodniczek z Tolą oczywiście na czele. Mam nadzieję, że uda mi się stworzyć mój własny azyl ogrodowy.

Pozdrawiam

Nina

Drzwi piękne, niesamowicie piękne. Stolarz ma dar w rękach ,że takie piękne rzeczy tworzy .....Dom posiada już drzwi..... czyli następny wielki krok do przodu ....Cieszę się razem z Wami i jeszcze raz gratuluje takich pięknych wrót. A co do ceny to mnie powaliła na kolana, pozytywnie ma się rozumieć :)

Wasiek/Nino - witaj :) Miło mi, że oprócz stałyc gości są też nowi :) :) Dziękuję Ci za ciepłe słowa i życzę wielu sukcesów w domku i ogrodzie - byłam już na moment u Ciebie i widzę, że ogród zapowiada się ślicznie :) Stolarka u Ciebie faktycznie ciekawa, zwłaszcza obudowa wnęk w przejściach - b.ładne :) U mnie będzie podobnie w miejscach przejść bez drzwi, tylko órne wykończenie łukiem.

Juszczakówka - dziękuję i cieszę się, że i Tobie się podobają :)

Angie - ja jak coś zaplanuję, to nie ma siły - muszę to mieć, choćbym miała czekać baaardzo długo. Pewnie, że jestem niecierpliwa i chciałabym wszystko już, ale w tym wypadku trzymają nas czasami finanse i nie wszystko da się na raz...

Andulko, myślę, że drzwi ściemnieją, zwłaszcza, że nie były powlekane żadnym preparatem przeciw ciemnieniu. Sądzę, że za rok będą już ciemniejsze, a przede wszystkim mosiądz klamki i zawiasów będzie matowy i ciemniejszy ;) Na razie mnie wkurza to złoto, ale Googulek mówi, że ja cierpliwa jestem, to sobie zaczekam :)

Skoro Wam się drzwi podobają, to wrzuciłam jeszcze kika zdjeć :) :) :)